Н У Х Т

Успішне завершення практик здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

27 червня 2024

Успішне завершення практик здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Практика є невід’ємною складовою навчання як бакалаврів, так і магістрів, оскільки сприяє підготовці конкурентоспроможних на українському та європейському ринках праці амбітних фахівців, здатних вирішувати практичні проблеми та складні спеціалізовані задачі, що характеризуються комплексністю та невизначеністю умов у сфері професійного харчування.

Успішно пройшли практичну підготовку на базі кращих закладів ресторанного господарства України здобувачі третього курсу освітнього ступеня «Бакалавр», освітньо-професійної програми «Технології харчування» та першого курсу освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» і «Технології в ресторанному господарстві».

Відповідно до календарного плану проходження практик здобувачі ознайомилися зі структурою управління та роботою підрозділів закладів ресторанного господарства, а також здійснювали безпосередньо практичну діяльність у різних відділах і цехах. Слід зазначити, під час практики здобувачі мали змогу реалізувати свої вміння, отримати досвід виробничої діяльності та здійснити апробацію результатів науково-дослідної роботи у виробничих умовах, що засвідчено відповідними протоколами дегустацій та актами промислової апробації.

Майбутні фахівці-технологи поглибили теоретичні знання з організації та технології обслуговування, ознайомилися зі сучасним обладнанням, методами та формами здійснення технологічних процесів, опанували професійні вміння і навички в умовах функціонування господарства харчування під час воєнного стану.

У своїх звітах практиканти охарактеризували функціональні групи приміщень (доготівельні, холодні, борошняні та гарячі цехи, приймально-вестибюльну, адміністративну, службово-побутову, господарську та інші групи приміщень), проаналізували роботу закладів ресторанного господарства щодо надання послуг харчування.

Важливо, що і в умовах сьогодення співпраця між кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції та підприємствами галузі є тісною, а навчання залишається практико-орієнтованим.

Колектив випускової кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції вдячний відповідальній від кафедри, доцентці Олені Павлюченко та доцентці Наталії Ющенко за організацію практичної підготовки, керівникам практики від університету – професорам Олегу Кузьміну, Наталії Фроловій, доцентам кафедри Ірині Силці, Ірині Корецький, Ользі Коваль, Володимиру Захарову, Людмилі Мамченко, Зоряні Романовій і Наталії Стукальскій і старшій викладачці Раїсі Матюшенко, а також керівникам від закладів ресторанного господарства за підтримку здобувачів освіти під час проходження практики, контроль за виконанням програм практик і своєчасним написанням звітів.

Опублікований: 27-06-2024
Читайте також:
На хвилі магістерських захистів – економісти

Кінець лютого знаменувався захистами дипломних робіт студентами-випускниками кафедри економіки і права Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ. За підсумками засідань Екзаменаційних комісій були прийняті рішення присвоїти освітні ступені: - «Бакалавр» з напряму підготовки 6.030504 «Економіка підприємства» – 14 особам (заочна фор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На хвилі магістерських захистів – економісти 02 березня 2020

Інноватори та дослідники можуть отримати грант для проривних ідей – Україна долучилася до пілоту ЄС

Україна почала співпрацю з пілотним проєктом Євросоюзу для розвитку проривних технологій та інновацій – Європейською радою інновацій (EIC). Вона створена для підтримки інноваторів, підприємців, невеликих компаній і вчених із яскравими ідеями та бажанням вийти на міжнародний рівень. Загальний бюджет пілоту становить понад 2 млрд євро на 2019-2020 рр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноватори та дослідники можуть отримати грант для проривних ідей – Україна долучилася до пілоту ЄС 26 липня 2019

У Міжнародній науковій конференції «Мова і Культура» беруть участь викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Багато років поспіль викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування беруть участь у Міжнародній науковій конференції «Мова і Культура» (м. Київ), матеріали якої потім публікуються в науковому фаховому виданні «Мова і культура». Сьогодні Україна і весь світ стоять перед викликами від пандемії COVID-19. Тому дистанційне комунікування з вик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Міжнародній науковій конференції «Мова і Культура» беруть участь викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 23 червня 2020

Із каталогом дисциплін вільного вибору ознайомилися другокурсники кафедри експертизи харчових продуктів

9 травня 2022 року відбулася зустріч гарантки освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Світлани Усатюк, членів робочої групи Оксани Петруші та Оксани Мельник зі здобувачами другого курсу щодо вільного вибору дисциплін професійного і практичного спрямування на І...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із каталогом дисциплін вільного вибору ознайомилися другокурсники кафедри експертизи харчових продуктів 09 травня 2022