Н У Х Т

Успішне завершення практик здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

27 червня 2024

Успішне завершення практик здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Практика є невід’ємною складовою навчання як бакалаврів, так і магістрів, оскільки сприяє підготовці конкурентоспроможних на українському та європейському ринках праці амбітних фахівців, здатних вирішувати практичні проблеми та складні спеціалізовані задачі, що характеризуються комплексністю та невизначеністю умов у сфері професійного харчування.

Успішно пройшли практичну підготовку на базі кращих закладів ресторанного господарства України здобувачі третього курсу освітнього ступеня «Бакалавр», освітньо-професійної програми «Технології харчування» та першого курсу освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» і «Технології в ресторанному господарстві».

Відповідно до календарного плану проходження практик здобувачі ознайомилися зі структурою управління та роботою підрозділів закладів ресторанного господарства, а також здійснювали безпосередньо практичну діяльність у різних відділах і цехах. Слід зазначити, під час практики здобувачі мали змогу реалізувати свої вміння, отримати досвід виробничої діяльності та здійснити апробацію результатів науково-дослідної роботи у виробничих умовах, що засвідчено відповідними протоколами дегустацій та актами промислової апробації.

Майбутні фахівці-технологи поглибили теоретичні знання з організації та технології обслуговування, ознайомилися зі сучасним обладнанням, методами та формами здійснення технологічних процесів, опанували професійні вміння і навички в умовах функціонування господарства харчування під час воєнного стану.

У своїх звітах практиканти охарактеризували функціональні групи приміщень (доготівельні, холодні, борошняні та гарячі цехи, приймально-вестибюльну, адміністративну, службово-побутову, господарську та інші групи приміщень), проаналізували роботу закладів ресторанного господарства щодо надання послуг харчування.

Важливо, що і в умовах сьогодення співпраця між кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції та підприємствами галузі є тісною, а навчання залишається практико-орієнтованим.

Колектив випускової кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції вдячний відповідальній від кафедри, доцентці Олені Павлюченко та доцентці Наталії Ющенко за організацію практичної підготовки, керівникам практики від університету – професорам Олегу Кузьміну, Наталії Фроловій, доцентам кафедри Ірині Силці, Ірині Корецький, Ользі Коваль, Володимиру Захарову, Людмилі Мамченко, Зоряні Романовій і Наталії Стукальскій і старшій викладачці Раїсі Матюшенко, а також керівникам від закладів ресторанного господарства за підтримку здобувачів освіти під час проходження практики, контроль за виконанням програм практик і своєчасним написанням звітів.

Опублікований: 27-06-2024
Читайте також:
До обговорення новітніх технологій дитячого харчування долучилися науковці НУХТ у рамках Форуму «BABY EXPO 2018»

3 квітня розпочав роботу найбільший в Україні Форум товарів для дітей «BABY EXPO 2018», організований виставковою компанією «АККО Інтернешнл». Офіційну церемонію відкриття Форуму традиційно розпочав генеральний директор ТОВ «АККО Інтернешнл» Ігор Мельник. Учасників і гостей заходу привітали в.о. директора Департаменту продовольства Мінагрополітики...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обговорення новітніх технологій дитячого харчування долучилися науковці НУХТ у рамках Форуму «BABY EXPO 2018» 04 квітня 2018

Тренди крафтової випічки на науковому семінарі від фахівчині-практика

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий семінар «Крафтова випічка у фокусі нових можливостей для закладів ресторанного господарства» від технологині компанії «Lesaffre Ukraine», кандидатки технічних наук Тетяни Голікової. Фахівчиня розповіла про діяльність компанії «Lesaffre Ukraine» на вітчизняному і міжнародному ринку, дала визн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренди крафтової випічки на науковому семінарі від фахівчині-практика 19 листопада 2021

У пошуку вмотивованих вступників колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції організували та провели низку профорієнтаційних заходів для залучення майбутніх вступників до нашого вишу. Було проведено тематичні зустрічі з учнями 9-11 класів, на яких старшокласників знайомили з нашим університетом, спеціальностями та освітніми програмами, за якими ми здійснюємо ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У пошуку вмотивованих вступників колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 19 вересня 2024

Укладено Декларацію про співробітництво з Університетом Сорбонна (Франція)

Вперше в історії наукової співпраці України з Францією 13 листопада в Університеті Сорбонна (м. Париж) відбувся науково-практичний семінар «Ukraine. Vigne et vin en résistance  (Україна. Вино і лоза в опорі)», організований Університетом Сорбонна спільно з Українською корпорацією по виноградарству та виноробній промисловості «Укрвинпром» і нашим ун...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Укладено Декларацію про співробітництво з Університетом Сорбонна (Франція) 14 листопада 2023