Н У Х Т

З виробництвом ветеринарних препаратів на «BіоТеstLаb» познайомилися практиканти кафедри біотехнології і мікробіології

18 березня 2019

З виробництвом ветеринарних препаратів на «BіоТеstLаb» познайомилися практиканти кафедри біотехнології і мікробіології

«БіоТестЛаб» – єдиний в Україні приватний виробник широкої лінійки ветеринарних біологічних препаратів: вакцин для багатьох с/г тварин (птиці, кроликів, свиней, тощо.), тест-систем, а також провідний виробник антибіотиків, протипаразитарних, дезінфікуючих, антисептичних засобів та інших продуктів. Компанія зайняла гідне місце на українському ринку з випуску ветеринарних фармацевтичних препаратів і почала поставляти свою продукцію на міжнародний ринок.

Виробництво працює відповідно до міжнародних стандартів і вимог GMP (Good Manufacturing Practice) і сертифіковане за стандартом ISO 9001:2015, в чому впевнилися наші студенти-біотехнологи під час проходження практики на підприємстві.

На підприємстві студентів кафедри біотехнології і мікробіології розподілили в різні відділи: Ольгу Кравченко у відділ контролю якості, Максима Івасенка та Богдана Стефанюка у відділ виробництва хіміко-фармацевтичних препаратів, Ярославу Северин та Анастасію Семиволос у відділ розроблення.

Спочатку студенти відвідали цех виробництва вакцин для птиць, де культивування вірусу відбувається в алантоїсній рідині курячих ембріонів. Там вони бачили етап вилучення алантоїсної рідини з високою концентрацією вірусу з курячого яйця, яка потім йде на інші етапи виробництва (очищення, додавання допоміжних речовин і т.д.). Також їм продемонстрували процес овоскопії курячих яєць. Студенти також побували в цехах фасування, маркування та пакування готових препаратів.

Перед тим, як допустити студентів до проходження практики, був проведений вступний інструктаж із техніки безпеки, а також пояснені правила поведінки у різних виробничих цехах. Потім їх ознайомили з нормативними документами, після чого студентам-практикантам була надана перша можливість проявити свої вміння і навички, які вони здобули в університеті.

У відділі розроблення студенти на власні очі побачили, як розробляються нові лікарські препарати: склад, лікарська форма і технології виробництва, з'ясували, що важливим є дослідження сумісності діючої речовини з допоміжними, так як це в подальшому буде впливати на якість, стабільність і зручність при зберіганні лікарського препарату. Якщо ж результати досліджень дали позитивні результати, то дана технологія впроваджується в промислове виробництво.

У відділі виробництва хіміко-фармацевтичних препаратів виготовляються ліки різного призначення: вітамінно-мінеральні добавки, знеболюючі та лікувальні препарати, а також розчини для миття та дезінфекції обладнання і приміщень. Препарати випускають у вигляді розчинів для ін’єкцій, порошків і рідких форм.

У відділі контролю якості проміжний та готовий продукти проходять перевірку на нешкідливість, імуногенність, легкість введення, специфічну активність тощо. Підприємство має власний віварій і пташник, де контроль продукції проводиться на цільових видах тварин.

Після завершення практики студенти зробили висновки, що після закінчення університету перед ними відкриється світ великих можливостей. Вже зрозуміло, що це стане початком більш серйозного випробування їх здібностей і характеру. Правильно обрати місце роботи – нелегке завдання, проте переддипломна практика направляє в правильне русло.

Опублікований: 18-03-2019
Читайте також:
Як заробити мільйон при правильному зберіганні плодів та овочів дізналися наші здобувачі освіти

На кафедрі технології консервування для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр», освітньої програми «Харчові технології та інженерія» у рамках вивчення дисципліни «Технології зберігання сировини у консервній промисловості» відбулася гостьова онлайн-лекція «Як заробити мільйон при правильному зберіганні плодів та овочів» Павла Булгакова, спеціаліст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як заробити мільйон при правильному зберіганні плодів та овочів дізналися наші здобувачі освіти 17 листопада 2021

Першокурсники ознайомилися з історією НУХТ

Уже традиційно у перший місяць навчального року викладачі кафедри гуманітарних дисциплін знайомлять здобувачів освіти першого курсу різних факультетів та інститутів з університетом, разом відвідуючи Музей історії НУХТ. Першокурсники з цікавістю ознайомлювалися з експонатами Музею. Їх вразили маловідомі факти історії заснування університету, адже в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники ознайомилися з історією НУХТ 26 вересня 2023

Обговорення гострих екологічний проблем у колі однодумців

1 квітня на кафедрі екології та екоменеджменту відбулося чергове засідання методичного семінару, під час якого викладачі обговорювали вкрай серйозні питання національного екологічного права та його відповідність вимогам ЄС. Виражені проблемні моменти у національному природоохоронному законодавстві проаналізував завідувач кафедри, професор Ігор Яким...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обговорення гострих екологічний проблем у колі однодумців 04 квітня 2025

Технологічні аспекти приготування пінного хмільного напою для наших студентів від пивоварів м. Бровари

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд разом зі студентами групи ТБ-3-8 у рамках ознайомчої практики відвідав міні-пивоварню «Школа пивоварів ABC» у м. Бровари. Головний технолог пивоварні, аспірант кафедри Олександр Руденко детально розповів про всі технологічні аспекти приготування пінного хмільного напою. Пі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологічні аспекти приготування пінного хмільного напою для наших студентів від пивоварів м. Бровари 27 вересня 2019