Н У Х Т

Розпочалися виробнича та переддипломна практики здобувачів вищої освіти

11 січня 2021

Розпочалися виробнича та переддипломна практики здобувачів вищої освіти

Практична підготовка здобувачів вищої освіти є одним із важливих видів освітнього процесу і здійснюється з метою набуття студентами виробничих навиків та прийняття самостійних рішень у реальних виробничих умовах.

Цього року 11 січня практика розпочалася для здобувачів вищої освіти факультетів біотехнології та екологічного контролю, автоматизації і комп’ютерних систем, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, спеціальності «Хімічні технології та інженерія» Навчально-наукового інституту харчових технологій, спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» Навчально-наукового  інституту економіки і управління.

Загалом на практику був направлений 631 здобувач вищої освіти, в т.ч. 542 здобувачі освітнього ступеню «бакалавр» і 89 – «магістр».

Зважаючи на продовження дії карантину, здобувачі вищої освіти розпочали виробничу та переддипломну практику на провідних підприємствах галузі з дотриманням усіх протиепідемічних заходів – соціального дистанціювання та санітарно-гігієнічних норм.

Завдяки постійній активній співпраці фахівців сектору практичної підготовки та випускових кафедр зі стейкхолдерами, студентам надається  унікальна можливість бути направленими на бази практик – найпотужніші високотехнологічні підприємства України з метою вивчення напрямів діяльності та організації роботи підприємств для закріплення, поглиблення і розширення знань і умінь та їх застосування до розв’язання актуальних проблем і забезпечення належного рівня професійної підготовки.

Метою практики є закріплення, поглиблення і розширення знань із теоретичних дисциплін, а  також виконання кваліфікаційної дипломної роботи та підготовка до майбутньої роботи за спеціальністю.

Завданням практики є вивчення структури та організації діяльності установ та підприємств за місцем проходження практики: ознайомлення з питаннями наукової організації праці; засвоєння методів дослідження, завдань, спрямованих на розв'язання конкретних виробничих проблем; поглиблення навичок роботи, набуття практичних навиків на робочих місцях.

Практика  покликана підготувати майбутніх спеціалістів до реальної практичної роботи, забезпечити належний рівень професійної підготовки.

До керівництва практикою студентів залучаються досвідчені викладачі  університету та спеціалісти з даного фаху, які працюють в організаціях, установах на підприємствах, де проходить практика.

Бажаємо нашим здобувачам яскравих вражень, вдалого проходження практики та успішних оцінок за результатами практики.

Опублікований: 11-01-2021
Читайте також:
Блискучий приклад запровадження дуальної освіти на кафедрі технології молока і молочних продуктів: працює і в карантин

На кафедрі технології молока і молочних продуктів уже другий рік успішно продовжується практика запровадження елементів дуальної форми здобуття освіти, що передбачає поєднання навчання в університеті з навчанням на робочому місці на молокопереробному підприємстві. У 2019-2020 навчальному році тристоронній договір щодо підготовки фахівця освітнього...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискучий приклад запровадження дуальної освіти на кафедрі технології молока і молочних продуктів: працює і в карантин 30 квітня 2020

Онлайн-консультація для вступників від Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ

Триває профорієнтаційний марафон структурних підрозділів університету. Цього разу онлайн-зустріч із майбутніми вступниками відбулася у Навчально-науковому інституті економіки і управління НУХТ. Директор інституту Олег Шеремет, завідувачі випускових кафедр і представники студентської ради надали вичерпну інформацію про усі нюанси вступу і навчання н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-консультація для вступників від Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ 03 березня 2021

Студенти кафедри маркетингу в епіцентрі міжнародних рекламних подій

Студенти кафедри маркетингу – прогресивна творча молодь, що завжди на хвилі сучасних віянь і подій у світі реклами та маркетингу. Відвідування цікавих івентів, участь у брейн-рингах, спілкування із провідними спеціалістами та просто насичене студентське життя давно стали традицією, яка об’єднує викладачів кафедри та молодих здобувачів у дружну роди...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри маркетингу в епіцентрі міжнародних рекламних подій 27 вересня 2019

Із законодавством та стандартизацією у сфері безпечності харчової продукції знайомляться здобувачі на гостьових лекціях

18 вересня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції  відбулася гостьова лекція «Законодавство України та стандартизація у сфері безпечності харчової продукції», яку прочитала начальниця науково-технічного сектору оцінки виробництв харчової галузі та підтвердження відповідності систем управління безпечністю харчових продуктів ДП «Ук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із законодавством та стандартизацією у сфері безпечності харчової продукції знайомляться здобувачі на гостьових лекціях 19 вересня 2023