Н У Х Т

Розмаїття заходів на тижні циклової комісії загальноосвітніх дисциплін у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ

20 травня 2019

Розмаїття заходів на тижні циклової комісії загальноосвітніх дисциплін у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ

З 13 по17 травня 2019 року в Полтавському коледжі харчових технологій нашого університету відбувся тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін, який запам’ятався розмаїттям заходів і форм їх проведення.

13 травня Юлія Драпак провела виховну годину «Легальний підробіток для студентів в літній період», де познайомила студентів із особливостями укладання трудового договору; дотриманням трудових гарантій; оплатою праці; тривалістю робочого часу.

14 травня студенти І-го курсу взяли участь в інтелектуальному конкурсі «Фізики і лірики». За перемогу змагалися команди «Позитивні протони» (гр. 11-К), «Швидкі електрони» (гр. 11-Х) та «Кмітливі молекули» (гр. 11-А). Під керівництвом викладачів Еліни Романишиної та Лори Орлової команди та їх вболівальники шукали взаємозв'язок природних явищ із духовним світом людей, пройшли новими стежками знань, відкрили для себе нерозривну єдність і взаємозбагачення літератури і фізики. Учасники проявили жвавий інтерес, зацікавленість, креативність при вирішенні різноманітних завдань. Перемогла команда «Швидкі електрони».

Цього ж дня  група 11-ТХ разом із викладачем Людмилою Грінченко відвідала Полтавську обласну бібліотеку для юнацтва імені О. Гончара та взяла участь у заході, присвяченому 140-річчю з дня народження активного учасника Української революції 1917-1921 рр. Симона Петлюри. Студенти подивилися відеоматеріали й архівні фото про його діяльність та вклад у будівництво української державності. Отримана інформація значно доповнила знання здобувачів освіти про непересічну історичну особу.

15 травня 2019року викладачі Світлана Лейко та Тетяна Сергєєва провели загальноколеджівський захід «В Європу - з Україною в серці», присвячений Дню Європи.

Під час заходу студенти та викладачі ознайомилися зі структурою Євросоюзу, з впливом на майбутнє України її вступу до ЄС, дізналися багато раніше невідомих цікавих фактів про країни Європи.

Присутні побачили вальс у виконані танцювального колективу «Драйв»,  який мовою танцю розповів історію кохання принца Чарльза та принцеси Діани. Зацікавив присутніх танцювальний конкурс серед глядачів, під час якого студенти мали змогу виконати танці різних країн Європи та дізнатися про їх особливості. Яскравою крапкою танцювального конкурсу став іспанський танець у виконанні студенток групи 11-ТХ і контемп у виконанні студентів груп 41-К та 11-К.

16 травня викладачі циклової комісії Людмила Грінченко, Вікторія Жаголкіна, Світлана Пуховська та Еліна Романишина організували квест для студентів першого курсу «Моя країна знань». Команди відвідали 4 станції: мистецьку, рідної мови, історичну та фізичну. Завдання були різноманітні – від постановки фізичного експерименту до визначення назви артефактів та їх призначення; від визначення слів із неправильним наголосом до впізнавання історичних діячів; від визначення авторства та напряму творів образотворчого мистецтва до впізнавання героїв художніх творів.

Цього ж дня в приміщенні Української медичної стоматологічної  академії відбулася ІV обласна науково-практична конференція «Вплив іноземної мови на перспективи та пріоритети професійного зросту фахівця», де наш коледж представила студентка групи 31-Т Дар’я Олефір зі своїм науковим керівником, викладачем Наталією Бессараб. Вона висвітлила тему вирішення різних завдань, які сприяють професійному зростанню, завдяки знанням англійської мови. Її доповідь була високо оцінена професійним журі, і вона стала переможцем і здобула диплом ІІІ ступеня.

17 травня 2019 року студенти групи 11-Х із викладачами Мариною Радченко та Наталією Бессараб відвідали Полтавський художній музей (галерею мистецтв) ім. Миколи Ярошенка. Це вже стало доброю традицією, оскільки в цей час на заняттях з англійської мови вивчають тему «Мистецтво». Відвідування галереї надихає студентів на ще глибше  вивчення матеріалу. В Україні саме святкували День Європи, і тому особлива увага була звернена на роботи європейських митців.

 

Опублікований: 20-05-2019
Читайте також:
Педагогічний ОСКАР-2021 вибороли викладачі Сумського фахового коледжу НУХТ

14 квітня відбулося нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Педагогічний ОСКАР-2021». До участі у двох номінаціях заключного етапу надійшли 1264 творчі конкурсні роботи зі 153 закладів фахової передвищої освіти. Викладачі Сумського фахового коледжу НУХТ уперше взяли участь у цьому конкурсі професійної майстерності педагогічних працівник...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічний ОСКАР-2021 вибороли викладачі Сумського фахового коледжу НУХТ 17 квітня 2021

Нові методи навчання – бінарний лекторій на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Бінарний лекторій відбувся на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу за участі випускника, професійного кухаря та засновника проєкту Life Target Дмитра Лазаренка та доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Віри Зуйко. На зустрічі зі здобувачами 1-го та 2-го курсу спеціальностей 181 «Харчові технології» та 24...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові методи навчання – бінарний лекторій на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 05 квітня 2021

Здобувачі-біотехнологи випробовують здобуті знання на практиці

Розпочалася технологічна та переддипломна практика здобувачів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Базами практики в цьому навчальному році стали підприємства: ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», ПрАТ «ФФ «Дарниця», ПрАТ «Індар», ПП «НВП «ЕКО-ГАРАНТ», ТОВ «Біофарма Плазма», Інститут експериментальної патології, онколо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-біотехнологи випробовують здобуті знання на практиці 25 січня 2021

Як потурбуватися про своє «Я» під час війни дізналися першокурсники і викладачі

Події, що розгортаються на території України, впливають на все, що нас оточує, на наші серця й душі. Людині будь-якого віку у такі часи буває страшно, вона може впасти у відчай, почати панікувати, загубити себе серед хаосу воєнного часу. Тому, часто просто необхідно її підтримати, пояснити як заспокоїти себе та інших, як за цією темрявою побачити п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як потурбуватися про своє «Я» під час війни дізналися першокурсники і викладачі 04 листопада 2022