Н У Х Т

Роль держави в розвитку та інноваціях обговорювали магістранти й викладачі з професором Університетського коледжу Лондона

02 лютого 2024

Роль держави в розвитку та інноваціях обговорювали магістранти й викладачі з професором Університетського коледжу Лондона

Магістранти освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» та викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції прослухали онлайн-лекцію «Роль держави в розвитку та інноваціях», яку прочитав заступник директора Інституту інновацій та громадських цілей (IIPP) Університетського коледжу Лондона (USL), професор Райнер Каттель.

Протягом 10 років Райнер Каттель очолював Школу інновацій та управління Рагнара Нурксе, перетворивши її в одну з провідних шкіл інновацій та управління в регіоні. У 2013 році він був удостоєний Національної наукової премії Естонії за вагомий внесок у розвиток інноваційної політики. Фахівець висвітлює багато аспектів інноваційної політики, включаючи її управління та конкретні питання управління, у своїх публікаціях. Крім того, його наукові інтереси охоплюють інновації в державному секторі, цифрову трансформацію в державному секторі та фінансізацію. Серед книг Райнера – «Посібник Елгара з альтернативних теорій економічного розвитку» і «Як створити підприємницьку державу. Чому інновації потребують бюрократії», яка стала лауреатом книжкової премії Джорджа Р. Террі Академії менеджменту 2023 року. Професор Каттель працював у Естонській дослідницькій раді та Європейському науковому фонді, має досвід роботи експертом у ОЕСD, UNDP, Європейській комісії, був членом Ради E-Estonia, радником прем’єр-міністра Естонії, нині очолює Раду з гендерної рівності уряду Естонії.

Під час лекції Райнер Каттель, апелюючи до ключових ідей своєї книги «Як створити підприємницьку державу. Чому інновації потребують бюрократії» (Єль, 2022), пояснив важливість громадських організацій на шляху до успішної реалізації політики розвитку та інновацій.

Наші учасники вдячні Райнеру Каттелю за цікавий і корисний лекційний матеріал, а також команді Ukraine Global Faculty за модерацію заходу.

Опублікований: 02-02-2024
Читайте також:
Триває виробнича практика здобувачів вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи у готельних підприємствах вітчизняної індустрії гостинності

З 1 вересня здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання 3 і 4 курсів приступили до проходження практики. Метою виробничої практики є закріплення та поглиблення теоретичних знань здобувачів із організації та технології обслуговування в засобах розміщення, ознайомлення зі сучасним о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває виробнича практика здобувачів вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи у готельних підприємствах вітчизняної індустрії гостинності 15 вересня 2021

Великодня ініціатива студентської ради університету

Студентська рада університету разом із головою благодійного сектору студентської ради факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Іриною Сич уже вдруге відвідала Обласний клінічний госпіталь ветеранів війни та лікарню в місті Черкаси. Першого разу наша студентська рада відкрила великий збір на гуманітарну допо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Великодня ініціатива студентської ради університету 09 травня 2024

91 фаховий молодший бакалавр і 83 молодших спеціалістів: випуск 2023 у Львівському фаховому коледжі НУХТ

У Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ відбулося  урочисте вручення дипломів 91 фаховому молодшому бакалавру та 83 молодшим спеціалістам за освітньо-професійними програмами «Бродильне виробництво і виноробство», «Виробництво харчової продукції», «Готельно-ресторанна справа». Випускники успішно здали кваліфікаційні ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

91 фаховий молодший бакалавр і 83 молодших спеціалістів: випуск 2023 у Львівському фаховому коледжі НУХТ 15 березня 2023

Блискуче склали кваліфікаційний іспит здобувачі освіти Полтавського фахового коледжу НУХТ

Традиційно підсумком навчальної практики студентів у Відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» є кваліфікаційні пробні роботи. Успіху досягають тільки найбільш наполегливі та працелюбні. І це блискуче підтвердили студенти групи 31-ТХ спеціальності «Харчові технології», які на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискуче склали кваліфікаційний іспит здобувачі освіти Полтавського фахового коледжу НУХТ 10 лютого 2021