Н У Х Т

Роботі з Web of Science та Scopus вчилися магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

30 вересня 2020

Роботі з Web of Science та Scopus вчилися магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Магістерська робота – це вирішення хоча й невеликої, але реальної проблеми у галузі. А для цього необхідно мати найновішу інформацію про розробки у цій сфері досліджень. Основним джерелом такої інформації є наукові публікації як у вітчизняних, так і у зарубіжних фахових і науково-практичних виданнях. Більшість із них представлені не лише в бібліотеках, але й мережі Інтернет. Як не загубитися у величезній кількості журналів за своїм напрямом досліджень і як знайти видання для публікації своїх майбутніх наукових здобутків? За відповідями на ці запитання магістранти групи ТХ-1-4М кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів зі своїм викладачем Валерієм Махиньком завітали до відділу інформаційних технологій науково-технічної бібліотеки НУХТ.

Завідувачка цього відділу Інна Путіліна розповіла про найвідоміші наукометричні бази даних Web of Science та Scopus, користування якими для викладачів нашого університету і студентів є безкоштовним. Змістовна презентація доповіді дала змогу наочно представити весь процес пошуку необхідного журналу за назвою, сферою наукових інтересів чи країною видання.

Із задоволенням студенти відзначили, що наш університет також представлений у цих базах, як працями окремих науковців, так і журналом Ukrainian Food Journal.

Наприкінці зустрічі відбулося жваве обговорення отриманої інформації, після чого Інна Путіліна відповіла на всі запитання і зробила необхідні уточнення. Також вона запросила здобувачів освітнього ступеня «магістр» до активнішого використання баз даних Web of Science та Scopus, пообіцявши цілковите сприяння і підтримку з боку всіх співробітників відділу інформаційних технологій бібліотеки НУХТ. 

Опублікований: 30-09-2020
Читайте також:
Майстер-клас з брендування особистості від психологині-практика для HR-менеджерів

24 листопада 2021 року відбувся майстер-клас для здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» з психологом-практиком Наталією Данильченко, яка спеціалізується на методиках транзактного аналізу. Наталія Данильченко представила цікаве дослідження «Теорія особистості в аналітичній психології Карла Юнга» ‒ складної та чарівної теорі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас з брендування особистості від психологині-практика для HR-менеджерів 25 листопада 2021

Бронзовими призерами Чемпіонату України зі спортивного водного та велосипедного туризму стали наші студенти

16-20 травня студенти спеціальності 242 «Туризм» взяли участь у Чемпіонаті України серед студентів і школярів зі спортивного водного та велосипедного туризму, що проводився за сприяння Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Федерації спортивного туризму України. У змаганнях взяли участь 12 команд, серед яки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бронзовими призерами Чемпіонату України зі спортивного водного та велосипедного туризму стали наші студенти 21 травня 2019

Неймовірний майстер-клас на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів!

Сучасна освіта – це синергія знань, дій і результатів. Сьогодні формування професіонала неможливе без інтеграції теоретичних основ із практичним досвідом, де кожна здобута концепція трансформується у прикладні навички. Саме в таких умовах народжується справжня експертиза, що визначає конкурентоспроможність і професійну мобільність здобувачів вищої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неймовірний майстер-клас на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів! 27 березня 2025

НУХТівці на Саміті перших леді та джентльменів

23 липня за ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської відбувся другий Саміт перших леді та джентльменів, присвячений питанням повоєнної відбудови країни. Захід проходив під назвою «Україна та світ: майбутнє, яке ми (від)будуємо разом». Навчально-науковий комплекс нашого університету на Саміті представляла заступниця директора відокрем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТівці на Саміті перших леді та джентльменів 25 липня 2022