Н У Х Т

Роботі з Web of Science та Scopus вчилися магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

30 вересня 2020

Роботі з Web of Science та Scopus вчилися магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Магістерська робота – це вирішення хоча й невеликої, але реальної проблеми у галузі. А для цього необхідно мати найновішу інформацію про розробки у цій сфері досліджень. Основним джерелом такої інформації є наукові публікації як у вітчизняних, так і у зарубіжних фахових і науково-практичних виданнях. Більшість із них представлені не лише в бібліотеках, але й мережі Інтернет. Як не загубитися у величезній кількості журналів за своїм напрямом досліджень і як знайти видання для публікації своїх майбутніх наукових здобутків? За відповідями на ці запитання магістранти групи ТХ-1-4М кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів зі своїм викладачем Валерієм Махиньком завітали до відділу інформаційних технологій науково-технічної бібліотеки НУХТ.

Завідувачка цього відділу Інна Путіліна розповіла про найвідоміші наукометричні бази даних Web of Science та Scopus, користування якими для викладачів нашого університету і студентів є безкоштовним. Змістовна презентація доповіді дала змогу наочно представити весь процес пошуку необхідного журналу за назвою, сферою наукових інтересів чи країною видання.

Із задоволенням студенти відзначили, що наш університет також представлений у цих базах, як працями окремих науковців, так і журналом Ukrainian Food Journal.

Наприкінці зустрічі відбулося жваве обговорення отриманої інформації, після чого Інна Путіліна відповіла на всі запитання і зробила необхідні уточнення. Також вона запросила здобувачів освітнього ступеня «магістр» до активнішого використання баз даних Web of Science та Scopus, пообіцявши цілковите сприяння і підтримку з боку всіх співробітників відділу інформаційних технологій бібліотеки НУХТ. 

Опублікований: 30-09-2020
Читайте також:
У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося найулюбленіше свято всіх студентів

20 вересня у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося найулюбленіше свято всіх студентів – День здоров'я. Цьогорічний захід був відзначений гарним настроєм студентів, бажанням отримати перемогу у спортивних естафетах, згуртованістю і дружбою єдиної студентської родини, незалежно від віку, групи чи курсу. Перший конкурс «Строю і піс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося найулюбленіше свято всіх студентів 21 вересня 2018

День еколога на факультеті біотехнології та екологічного контролю

Ще у далекому 1972 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища чи Днем еколога, який буде проводитись з метою поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати й покращувати довкілля. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря. Студенти факультету біотехнології т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День еколога на факультеті біотехнології та екологічного контролю 07 червня 2018

Час біжить, залишаючи спогади...

Як показують дослідження, для переважної більшості людей не лише улюблені речі створюють сприятливу атмосферу на роботі, а велике значення мають теплі стосунки у колективі. У цьому зайвий раз змогли впевнитися і співробітники кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації, коли 16 вересня 2021 року на засідання кафедри із дружнім візитом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Час біжить, залишаючи спогади... 22 вересня 2021

Про вплив HR-менеджера на корпоративну культуру компаній

Кафедра економіки праці та менеджменту продовжує розвивати HR-ком’юніті своїх випускників. Цього разу до управлінців персоналом Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ завітала довгоочікувана гостя – Тетяна Богдан, яка в 2017 році закінчила навчання і вже має за плечима 7-річний досвід роботи на HR-позиціях у сфері дизайну, консал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про вплив HR-менеджера на корпоративну культуру компаній 12 червня 2019