Н У Х Т

Роботі з Web of Science та Scopus вчилися магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

30 вересня 2020

Роботі з Web of Science та Scopus вчилися магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Магістерська робота – це вирішення хоча й невеликої, але реальної проблеми у галузі. А для цього необхідно мати найновішу інформацію про розробки у цій сфері досліджень. Основним джерелом такої інформації є наукові публікації як у вітчизняних, так і у зарубіжних фахових і науково-практичних виданнях. Більшість із них представлені не лише в бібліотеках, але й мережі Інтернет. Як не загубитися у величезній кількості журналів за своїм напрямом досліджень і як знайти видання для публікації своїх майбутніх наукових здобутків? За відповідями на ці запитання магістранти групи ТХ-1-4М кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів зі своїм викладачем Валерієм Махиньком завітали до відділу інформаційних технологій науково-технічної бібліотеки НУХТ.

Завідувачка цього відділу Інна Путіліна розповіла про найвідоміші наукометричні бази даних Web of Science та Scopus, користування якими для викладачів нашого університету і студентів є безкоштовним. Змістовна презентація доповіді дала змогу наочно представити весь процес пошуку необхідного журналу за назвою, сферою наукових інтересів чи країною видання.

Із задоволенням студенти відзначили, що наш університет також представлений у цих базах, як працями окремих науковців, так і журналом Ukrainian Food Journal.

Наприкінці зустрічі відбулося жваве обговорення отриманої інформації, після чого Інна Путіліна відповіла на всі запитання і зробила необхідні уточнення. Також вона запросила здобувачів освітнього ступеня «магістр» до активнішого використання баз даних Web of Science та Scopus, пообіцявши цілковите сприяння і підтримку з боку всіх співробітників відділу інформаційних технологій бібліотеки НУХТ. 

Опублікований: 30-09-2020
Читайте також:
На відеозв’язку зі здобувачами спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – шеф-кухар із Австрії

14 грудня відбувся гостьовий лекторій і нетворкінг зі здобувачами вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Юрія Новікова, шеф-кухаря ресторану при готелі «SportHotel am Semmering», розташованого на відомому гірськолижному курорті Земмерінг в Австрії, з яким співпрацює випускова кафедра. На студентів чекало знайомство зі сучасними те...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На відеозв’язку зі здобувачами спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – шеф-кухар із Австрії 16 грудня 2021

Важлива наукова подія на кафедрі фізики

На кафедрі фізики відбулася чергова важлива наукова подія – засідання секції «Фізика» щорічної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Серед здобувачів першого курсу, які розпочинають вивчати дисципліни «Фізика для харчових технологій»,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важлива наукова подія на кафедрі фізики 12 квітня 2024

«Elsevier» підтримує українських науковців

Видавнича компанія «Elsevier» засуджує вторгнення Росії в Україну та приєднується до заклику негайно припинити вогонь аби захистити мирне населення та відновити мир. «Ми підтримуємо народ України та прагнемо підтримувати наших колег і дослідницькі й медичні спільноти, які постраждали від гуманітарної кризи, що розгортається», – йдеться в заяві на о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Elsevier» підтримує українських науковців 28 березня 2022

За лаштунками івенту

Наші викладачі не втрачають жодної можливості підвищити свою кваліфікацію, дізнатися щось нове чи здобути практичні навички. Так, доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва другий рік поспіль долучається в ролі адміністратора до організації та проведення щорічної національної премії «Обрані країною». Цьогоріч захід, що об...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За лаштунками івенту 08 липня 2025