Н У Х Т

Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – у полі зору наших науковців

14 вересня 2018

Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – у полі зору наших науковців

Традиційно колектив Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого спільно з Міністерством аграрної політики і продовольства, Інститутом продовольчих ресурсів НААН України і виставковою компанією «АККО Інтернешнл» провів Міжнародну спеціалізовану науково-практичну конференцію «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності».

Знаковим є проведення конференції в рамках міжнародних виставок «INPRODMASH» і «UPAKOVKA», що працювали 11–13 вересня у Міжнародному виставкому центрі у Києві: виробники харчових технологій, обладнання і упаковки презентували свої найсучасніші розробки, і у цей же час провідні вчені, молоді науковці, виробничники та інженери під час Конференції дискутували про майбутнє харчової науки, техніки і технології, представляли наукоємні наукові розробки, які безсумнівно визначатимуть майбутнє і подальший розвиток економіки України і світу.

Із вітальним словом до учасників Конференції звернулися проректор з наукової роботи нашого університету, професор Олександр Шевченко і заступник директора Інституту продовольчих ресурсів, доктор сільськогосподарських наук Катерина Копилова.

Модератором Конференції був професор НУХТ Олександр Гавва.

Під час роботи конференції були заслухані близько 15 доповідей, тематика яких стосувалась удосконалення технології, процесів, обладнання і технологічних комплексів харчових, біотехнологічних і фармацевтичних виробництв, пакування, а також видавництва і поліграфії. Доповідачі представляли доповіді українською та англійською мовою. А у збірнику матеріалів Конференції представлені понад 70 доповідей вчених із університетів і наукових установ України, Білорусі, Грузії, Ісландії, Литви, Болгарії, Румунії, Казахстану, Македонії та Хорватії.

Учасників конференції найбільше зацікавили доповіді на актуальні для сьогодення тематики: їстівні покриття для м’ясних продуктів; інноваційні методи оброблення води; сатурування напоїв; оптимізація енерговитрат під час випікання хліба; енергоощадні технології формування м’ясних виробів; удосконалення процесу надтонкого подрібнення компонентів лікарських і косметичних засобів; імітаційне моделювання ежекторів в структурі пакувальних машин; динаміка позиційних приводів функціональних мехатронних модулів; альтернативна енергетика та її роль в енергетичній незалежності АПК; удосконалення технологій охмеління пива.

Оцінюючи результати роботи Конференції, професор Олександр Гавва зазначив, що представлені доповідачами питання є безсумнівно актуальним для сьогодення харчової науки; Конференція стала цікавою для багатьох вчених не лише України, а і світу, що підтверджує широка географія її учасників; вона є також цікавою і корисною для молодих науковців, які складали більшість її учасників. Наостанок професор Гавва подякував організаторам та учасникам Конференції за плідну насичену роботу, побажав нових творчих звершень, і запросив всіх до участі у майбутніх конференціях.

 

Опублікований: 14-09-2018
Читайте також:
Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів

У спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технологій молоковмісних продуктів шляхом використання харчових емульсій» асистента кафедри технології молока і молочних продуктів Ігоря Устименка, яка була виконана під керівництвом професора Галини Поліщук. Ігор Устименко представив результати наукових ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів 19 червня 2019

Літо – час відпочинку студентів і навчання викладачів

Літо дарує нам сонячне тепло, яскраві барви, нові враження від подорожей і можливість додати у скарбничку педагогічної майстерності нові здобутки. Нагодою набути влітку нові професійні «скіли» скористалася доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько, пройшовши онлайн-навчання за сертифікованою програмою «Академічна доброчесні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Літо – час відпочинку студентів і навчання викладачів 31 серпня 2021

Перехресний вступ до магістратури у 2024 році

У 2024 році будь-яка особа може вступити до закладу вищої освіти для здобуття ступеня магістра на основі ступеня освіти, здобутого за іншою спеціальністю, за умови успішного проходження вступних випробувань. Заклад вищої освіти у Правилах прийому може встановлювати додаткові вимоги для такої категорії осіб щодо строків навчання, включення додатков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перехресний вступ до магістратури у 2024 році 09 серпня 2024

Інноваційні підходи до навчання дітей з особливими освітніми потребами опановують наші викладачі

Доцент кафедри фізики Михайло Лазаренко взяв участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Рівні серед рівних: інноваційні підходи до навчання дітей з особливими освітніми потребами», організованій Міністерством освіти і науки та Інститутом спеціальної педагогіки та психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України. Представники МОН, науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні підходи до навчання дітей з особливими освітніми потребами опановують наші викладачі 25 січня 2022