Н У Х Т

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів

19 червня 2019

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів

У спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технологій молоковмісних продуктів шляхом використання харчових емульсій» асистента кафедри технології молока і молочних продуктів Ігоря Устименка, яка була виконана під керівництвом професора Галини Поліщук.

Ігор Устименко представив результати наукових досліджень із обґрунтуванням удосконалення технологій білково-жирових, сметанних продуктів і морозива з комбінованим складом сировини.

Наукова новизна дисертаційної роботи полягає у розробленні принципово нового способу нормалізації молоковмісних сумішей за допомогою агрегативно-стійких харчових емульсій, стабілізованих емульгувальним комплексом, що виявляє технологічну ефективність за рахунок виявленої синергетичної взаємодії складових.

За результатами наукових досліджень опубліковані статті у фахових виданнях, зокрема закордонних та одержані 12 патентів України.

Результати, викладені у дисертаційній роботі, висвітлювались у доповідях на наукових, науково-практичних і технічних конференціях як у НУХТ, так і у інших ЗВО України.

Позитивні відгуки на роботу дали офіційні опоненти – завідувач кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «Харківський політехнічний інститут» МОН України, доктор технічних наук, професор Павло Некрасов і завідувач відділу аналітичних досліджень та якості харчової продукції Інституту продовольчих ресурсів НААН України, кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Оксана Боднарчук.

Теплі слова щодо здобувача прозвучали від наукового керівника, завідувача кафедри технології молока і молочних продуктів, доктора технічних наук, професора Галини Поліщук, в яких відзначені відданість науці, організованість, тактовність, наполегливість і винахідницька робота Ігоря Устименка.

Підтримати здобувача прийшли доценти, старші викладачі, асистенти, інженери, лаборанти, студенти кафедри технології молока і молочних продуктів, кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів та кафедри біотехнології і мікробіології.

Наукова доповідь Ігоря Устименка та впевнені відповіді на питання, зауваження членів ради, присутніх, офіційних опонентів і відгуки від провідних наукових установ обумовили одностайне голосування всіх членів спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 за присудження Ігореві Устименку ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів вітає колегу з успішним захистом дисертаційної роботи та бажає йти тільки вперед!

 

Опублікований: 19-06-2019
Читайте також:
Стартувало приймання заяв від вступників на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр»

Сьогодні розпочалося приймання заяв для здобуття вищої освіти від випускників 11-х класів (на основі повної загальної середньої освіти). Вони можуть подати заяви на бюджетну або контрактну форму здобуття освіти: – для вступу за результатами індивідуальної усної співбесіди, а також творчих конкурсів, складених 1-18 липня (бюджет і контракт) до 18:...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувало приймання заяв від вступників на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» 29 липня 2022

Інноваційні підприємства запрошують на роботу студентів і випускників кафедри технології хлібопекарських і кондитерських  виробів

Ейчари ТОВ «ЧАНТА МАУНТ» Вікторія Шаповалова та Ірина Овчінкіна прочитали для магістрантів лекцію з дисципліни «Інноваційні технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Лекцію також відвідали аспіранти кафедри. Інноваційне підприємство «ЧАНТА МАУНТ», що належить до холдингу «Хлібні інвестиції», – одне з найбільших в Є...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні підприємства запрошують на роботу студентів і випускників кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 19 грудня 2019

Тиждень циклової комісії дисциплін математичної та природничонаукової підготовки

17-21 лютого у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ тривав тиждень циклової комісії дисциплін математичної та природничонаукової підготовки. 17 лютого до Всесвітнього Дня водно-болотних угідь, у групі 2-Е-31 за участю студентів і викладача Світлани Яценко відбувся інформаційний дайджест «Знати, вивчати, оберігати…». Наступного дня у коле...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень циклової комісії дисциплін математичної та природничонаукової підготовки 24 лютого 2020

Ректор університету відзвітував перед Конференцією трудового колективу

23 грудня 2021 року відбулася Конференція трудового колективу університету. Голова Конференції, перший проректор Володимир Яровий повідомив, що зареєструвався 91 делегат, а всього обраних делегатів 116, тож необхідний кворум є, і Конференція розпочала свою роботу. Першими відповідно до порядку денного розглянули зміни до складу вченої ради універ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ректор університету відзвітував перед Конференцією трудового колективу 23 грудня 2021