Н У Х Т

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів

19 червня 2019

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів

У спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технологій молоковмісних продуктів шляхом використання харчових емульсій» асистента кафедри технології молока і молочних продуктів Ігоря Устименка, яка була виконана під керівництвом професора Галини Поліщук.

Ігор Устименко представив результати наукових досліджень із обґрунтуванням удосконалення технологій білково-жирових, сметанних продуктів і морозива з комбінованим складом сировини.

Наукова новизна дисертаційної роботи полягає у розробленні принципово нового способу нормалізації молоковмісних сумішей за допомогою агрегативно-стійких харчових емульсій, стабілізованих емульгувальним комплексом, що виявляє технологічну ефективність за рахунок виявленої синергетичної взаємодії складових.

За результатами наукових досліджень опубліковані статті у фахових виданнях, зокрема закордонних та одержані 12 патентів України.

Результати, викладені у дисертаційній роботі, висвітлювались у доповідях на наукових, науково-практичних і технічних конференціях як у НУХТ, так і у інших ЗВО України.

Позитивні відгуки на роботу дали офіційні опоненти – завідувач кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «Харківський політехнічний інститут» МОН України, доктор технічних наук, професор Павло Некрасов і завідувач відділу аналітичних досліджень та якості харчової продукції Інституту продовольчих ресурсів НААН України, кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Оксана Боднарчук.

Теплі слова щодо здобувача прозвучали від наукового керівника, завідувача кафедри технології молока і молочних продуктів, доктора технічних наук, професора Галини Поліщук, в яких відзначені відданість науці, організованість, тактовність, наполегливість і винахідницька робота Ігоря Устименка.

Підтримати здобувача прийшли доценти, старші викладачі, асистенти, інженери, лаборанти, студенти кафедри технології молока і молочних продуктів, кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів та кафедри біотехнології і мікробіології.

Наукова доповідь Ігоря Устименка та впевнені відповіді на питання, зауваження членів ради, присутніх, офіційних опонентів і відгуки від провідних наукових установ обумовили одностайне голосування всіх членів спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 за присудження Ігореві Устименку ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів вітає колегу з успішним захистом дисертаційної роботи та бажає йти тільки вперед!

 

Опублікований: 19-06-2019
Читайте також:
Святкові вітання від Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку

У нинішні буремні часи нам всім не завадить трохи свята, особливо, якщо воно сповнене справжніми українськими традиціями. Різдво – це завжди про надію, світло та віру. І навіть робочі будні можуть стати неймовірно натхненними, якщо ми зробимо їх такими. Наша творча молодь і фахівці Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святкові вітання від Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку 28 грудня 2023

Готується до друку…

На науковому семінарі кафедри мехатроніки та пакувальної техніки професорка Людмила Кривопляс-Володіна презентувала проєкт начального посібника «Розрахунок і конструювання функціональних мехатронних модулів» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 131 «Прикладна механіка». Посібник містить розділи, направлені на практичну підгото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готується до друку… 14 грудня 2021

Наші здобувачі втілюють свої мрії в життя!

Магістрантка Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Марія Аліпатова стала учасницею Програми стартапів для жінок-підприємиць WeStart, яка працювала в Копенгагені. WeStart – це перша програма підтримки для українських жінок-підприємиць у Данії. Протягом шести тижнів дівчата розвивали бізнес-навички – дізнавалися, я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші здобувачі втілюють свої мрії в життя! 14 липня 2022

Здибанка на кафедрі експертизи

Вчора на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулася цікава подія – «здибанка», присвячена зустрічі здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» кафедри з її випускникницями – інженеркою з якості компанії «Карлсберг» Юлією Просянко та фахівчинею відділу контролю якості компанії «НОВУС» Яною Коваленко. На зустрічі були присутні студенти третього і ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здибанка на кафедрі експертизи 04 жовтня 2024