Н У Х Т

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів

19 june 2019

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів

У спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технологій молоковмісних продуктів шляхом використання харчових емульсій» асистента кафедри технології молока і молочних продуктів Ігоря Устименка, яка була виконана під керівництвом професора Галини Поліщук.

Ігор Устименко представив результати наукових досліджень із обґрунтуванням удосконалення технологій білково-жирових, сметанних продуктів і морозива з комбінованим складом сировини.

Наукова новизна дисертаційної роботи полягає у розробленні принципово нового способу нормалізації молоковмісних сумішей за допомогою агрегативно-стійких харчових емульсій, стабілізованих емульгувальним комплексом, що виявляє технологічну ефективність за рахунок виявленої синергетичної взаємодії складових.

За результатами наукових досліджень опубліковані статті у фахових виданнях, зокрема закордонних та одержані 12 патентів України.

Результати, викладені у дисертаційній роботі, висвітлювались у доповідях на наукових, науково-практичних і технічних конференціях як у НУХТ, так і у інших ЗВО України.

Позитивні відгуки на роботу дали офіційні опоненти – завідувач кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «Харківський політехнічний інститут» МОН України, доктор технічних наук, професор Павло Некрасов і завідувач відділу аналітичних досліджень та якості харчової продукції Інституту продовольчих ресурсів НААН України, кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Оксана Боднарчук.

Теплі слова щодо здобувача прозвучали від наукового керівника, завідувача кафедри технології молока і молочних продуктів, доктора технічних наук, професора Галини Поліщук, в яких відзначені відданість науці, організованість, тактовність, наполегливість і винахідницька робота Ігоря Устименка.

Підтримати здобувача прийшли доценти, старші викладачі, асистенти, інженери, лаборанти, студенти кафедри технології молока і молочних продуктів, кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів та кафедри біотехнології і мікробіології.

Наукова доповідь Ігоря Устименка та впевнені відповіді на питання, зауваження членів ради, присутніх, офіційних опонентів і відгуки від провідних наукових установ обумовили одностайне голосування всіх членів спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 за присудження Ігореві Устименку ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів вітає колегу з успішним захистом дисертаційної роботи та бажає йти тільки вперед!

 

Published on: 19-06-2019
Read also:
Освіта молоді – основа відбудови України!

Для кожної країни її фахівці – це її майбутнє. Це чудово розуміють на вітчизняних підприємствах і тому усіляко підтримують профільну освіту та долучаються до розвитку науки та інновацій. Тож стейкхолдери просто ніяк не могли оминути своєю увагою роботу нашої 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобу...

READ YOURSELF

Освіта молоді – основа відбудови України! 09 may 2022

Яскравий шлях до успіху бакалаврів-підприємців кафедри маркетингу

Завершення навчального року на кафедрі маркетингу супроводжується яскравими захистами дипломних робіт трьох спеціальностей. Протягом двох днів тривав захист випускників-підприємців. Відзначимо, що випускники цієї спеціальності, маючи глибокі фахові знання, демонстрували їх впевнено та надзвичайно переконливо, що вказує на їх повноцінну готовність д...

READ YOURSELF

Яскравий шлях до успіху бакалаврів-підприємців кафедри маркетингу 24 june 2019

Ініціативи співпраці: укладено угоду зі Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського

Наш університет давно й плідно співпрацює зі Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського. Черговим кроком у розвитку творчого співробітництва між нашими вишами стало підписання Угоди про співпрацю щодо реалізації програм академічної мобільності. Ініціативу завідувача кафедри технології м’яса та м’ясних продуктів на...

READ YOURSELF

Ініціативи співпраці: укладено угоду зі Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського 12 april 2023

Перший доктор філософії на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

14 грудня 2022 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради Національного університету харчових технологій Андрій Слюсенко успішно захистив дисертацію «Науково-практичні засади удосконалення ежекційних апаратів харчових виробництв» на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 13 «Механічна інженерія» за спеціальністю 133...

READ YOURSELF

Перший доктор філософії на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування 16 december 2022