Н У Х Т

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів

19 june 2019

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів

У спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технологій молоковмісних продуктів шляхом використання харчових емульсій» асистента кафедри технології молока і молочних продуктів Ігоря Устименка, яка була виконана під керівництвом професора Галини Поліщук.

Ігор Устименко представив результати наукових досліджень із обґрунтуванням удосконалення технологій білково-жирових, сметанних продуктів і морозива з комбінованим складом сировини.

Наукова новизна дисертаційної роботи полягає у розробленні принципово нового способу нормалізації молоковмісних сумішей за допомогою агрегативно-стійких харчових емульсій, стабілізованих емульгувальним комплексом, що виявляє технологічну ефективність за рахунок виявленої синергетичної взаємодії складових.

За результатами наукових досліджень опубліковані статті у фахових виданнях, зокрема закордонних та одержані 12 патентів України.

Результати, викладені у дисертаційній роботі, висвітлювались у доповідях на наукових, науково-практичних і технічних конференціях як у НУХТ, так і у інших ЗВО України.

Позитивні відгуки на роботу дали офіційні опоненти – завідувач кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «Харківський політехнічний інститут» МОН України, доктор технічних наук, професор Павло Некрасов і завідувач відділу аналітичних досліджень та якості харчової продукції Інституту продовольчих ресурсів НААН України, кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Оксана Боднарчук.

Теплі слова щодо здобувача прозвучали від наукового керівника, завідувача кафедри технології молока і молочних продуктів, доктора технічних наук, професора Галини Поліщук, в яких відзначені відданість науці, організованість, тактовність, наполегливість і винахідницька робота Ігоря Устименка.

Підтримати здобувача прийшли доценти, старші викладачі, асистенти, інженери, лаборанти, студенти кафедри технології молока і молочних продуктів, кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів та кафедри біотехнології і мікробіології.

Наукова доповідь Ігоря Устименка та впевнені відповіді на питання, зауваження членів ради, присутніх, офіційних опонентів і відгуки від провідних наукових установ обумовили одностайне голосування всіх членів спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 за присудження Ігореві Устименку ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів вітає колегу з успішним захистом дисертаційної роботи та бажає йти тільки вперед!

 

Published on: 19-06-2019
Read also:
Молоді вчені – пакувальній індустрії

Викладачі і здобувачі освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого взяли активну участь у 20-й науковій конференції для молодих вчених «Новітні технології пакування». Організатори заходу – Клуб пакувальників України, Київський міжнародний контрактовий ярмарок, Національний університет харчових технологій, Міністер...

READ YOURSELF

Молоді вчені – пакувальній індустрії 08 june 2021

Гостьова лекція для магістрантів кафедри економіки і права та кафедри маркетингу від професорки Естонського університету

Магістранти спеціальностей 051 «Економіка підприємства» та 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» 23 вересня 2021 року мали унікальну можливість прослухати лекцію «Економіка та підприємництво в умовах цифровізації: приклад Естонії» від докторки економічних наук, професорки, дослідниці Естонського університету підприємництва Майнор (Es...

READ YOURSELF

Гостьова лекція для магістрантів кафедри економіки і права та кафедри маркетингу від професорки Естонського університету 24 september 2021

Виїзна лабораторна в Інституті природничих ресурсів НААН України

22 жовтня 2024 р. професорка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Фролова провела виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Технології аюрведичної харчової продукції» зі здобувачами групи АЮ-1-1М у лабораторії Інституту природничих ресурсів НААН України. Провідна наукова співробітниця Інституту продовольчих ресурсів НААН У...

READ YOURSELF

Виїзна лабораторна в Інституті природничих ресурсів НААН України 23 october 2024

Звітують майбутні доктори філософії

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулося річне звітування здобувачів вищої освіти ступеня «Доктор філософії» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Здобувачі першого року навчання Валерія Марченко (Потапенко), Мирослав Хоньків, Ігор Колодій успішно засвоїли обов’язкові та вибіркові компоненти освітньо-наукової програми, а ...

READ YOURSELF

Звітують майбутні доктори філософії 23 june 2023