Н У Х Т

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів

19 june 2019

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів

У спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технологій молоковмісних продуктів шляхом використання харчових емульсій» асистента кафедри технології молока і молочних продуктів Ігоря Устименка, яка була виконана під керівництвом професора Галини Поліщук.

Ігор Устименко представив результати наукових досліджень із обґрунтуванням удосконалення технологій білково-жирових, сметанних продуктів і морозива з комбінованим складом сировини.

Наукова новизна дисертаційної роботи полягає у розробленні принципово нового способу нормалізації молоковмісних сумішей за допомогою агрегативно-стійких харчових емульсій, стабілізованих емульгувальним комплексом, що виявляє технологічну ефективність за рахунок виявленої синергетичної взаємодії складових.

За результатами наукових досліджень опубліковані статті у фахових виданнях, зокрема закордонних та одержані 12 патентів України.

Результати, викладені у дисертаційній роботі, висвітлювались у доповідях на наукових, науково-практичних і технічних конференціях як у НУХТ, так і у інших ЗВО України.

Позитивні відгуки на роботу дали офіційні опоненти – завідувач кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «Харківський політехнічний інститут» МОН України, доктор технічних наук, професор Павло Некрасов і завідувач відділу аналітичних досліджень та якості харчової продукції Інституту продовольчих ресурсів НААН України, кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Оксана Боднарчук.

Теплі слова щодо здобувача прозвучали від наукового керівника, завідувача кафедри технології молока і молочних продуктів, доктора технічних наук, професора Галини Поліщук, в яких відзначені відданість науці, організованість, тактовність, наполегливість і винахідницька робота Ігоря Устименка.

Підтримати здобувача прийшли доценти, старші викладачі, асистенти, інженери, лаборанти, студенти кафедри технології молока і молочних продуктів, кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів та кафедри біотехнології і мікробіології.

Наукова доповідь Ігоря Устименка та впевнені відповіді на питання, зауваження членів ради, присутніх, офіційних опонентів і відгуки від провідних наукових установ обумовили одностайне голосування всіх членів спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 за присудження Ігореві Устименку ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів вітає колегу з успішним захистом дисертаційної роботи та бажає йти тільки вперед!

 

Published on: 19-06-2019
Read also:
Використання інформаційних систем у роботі обговорили з фахівцем наші майбутні фахівці сфери туризму

Війна, яка наразі триває на нашій землі і суттєво змінила наше життя, врешті-решт закінчиться, і настане той щасливий час, коли наші студенти та викладачі повернуться до університету. А поки що, на жаль, уже довгий час їх зустрічі відбуваються лише на платформі Zoom. Але з іншого боку, здобувачам освіти й викладачам кафедри туристичного та готельно...

READ YOURSELF

Використання інформаційних систем у роботі обговорили з фахівцем наші майбутні фахівці сфери туризму 07 april 2022

University of Opole, Poland - Beginning of Cooperation

April 15, 2025, the contest within the ERASMUS+ program marked an important event – for the first time, mobility will take place between the National University of Food Technologies (NUFT) and the University of Opole, Poland. This cooperation became possible thanks to the perseverance and high professionalism of Ukrainian lecturers, among whom Igor...

READ YOURSELF

University of Opole, Poland - Beginning of Cooperation 15 april 2025

Біоцементація як альтернатива асфальтному покриттю

Нещодавно журналісти телеканалу 1+1 завітали на кафедру біотехнології і мікробіології НУХТ із метою підготовки сюжету щодо можливості реалізації в Україні наукових доробок вітчизняних учених у галузі біоцементації. Інтерв’ю на дану тему дав доктор технічних наук, доцент кафедри Віктор Стабніков. Ним був розроблений і протестований у пілотному вироб...

READ YOURSELF

Біоцементація як альтернатива асфальтному покриттю 08 may 2019

Стале лідерство: НУХТ утримує першість серед винахідницької діяльності

Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» оприлюднило результати діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у сфері промислової власності, а також показники винахідницької активності національних заявників за І півріччя 2019 року. Як відзначають фахівці відомства, найбільш активними у І півріччі 2...

READ YOURSELF

Стале лідерство: НУХТ утримує першість серед винахідницької діяльності 15 august 2019