Н У Х Т

Практика на фармацевтичному флагмані АТ «Фармак» – унікальний досвід для магістрантів-біотехнологів

15 october 2019

Практика на фармацевтичному флагмані АТ «Фармак» – унікальний досвід для магістрантів-біотехнологів

Для магістрантів-біотехнологів другого року навчання Анни Моцар та Анни Мартинюк проходження практики на підприємстві АТ «Фармак», яке на сьогодні є лідером вітчизняного фармацевтичного ринку та однією з найбільш інноваційних компаній України, стало найкращим шансом показати свої навички, отримані під час навчання.

Після проходження інструктажу з техніки безпеки і ознайомчої екскурсії з територією заводу, вони були розподілені по місцях проходження практики.

Анні Моцар випала цікава нагода проходити практику у відділі клінічних досліджень, такому собі першому «випробувальному майданчику», де підтверджується ефективність і безпечність застосування ліків компанії. Вона ділиться: «Загалом, я приємно вражена колективом і висококваліфікованою роботою відділу, такий досвід під час проходження практики є чудовим інструментом для визначення з напрямком роботи в подальшому у фармацевтичній галузі».

У свою чергу Анна Мартинюк потрапила в саме серце компанії – на виробничі дільниці. Основним місцем проходження практики був цех № 3, зокрема І дільниця РЛЗ (дільниця з виробництва рідких лікарських засобів) та ІІІ дільниця МЛЗ (дільниця з виробництва м’яких лікарських засобів). Практика на виробництві дає можливість зібрати у голові майбутнього фахівця величезний пазл і задіяти всі отримані упродовж навчання знання. Зі слів Анни, для неї вже стала звичкою така спеціальна процедура як «перевдягання персоналу» під час переходу з одного класу чистоти до іншого. Корисним є також спілкування з майстрами цеху, які допомагають зрозуміти більш детально нюанси професії, ознайомлюють із внутрішньою стороною такої праці. Так, як зізналася Анна, в один із днів проходження практики на ІІІ дільниці МЛЗ, під час приготування основи для майбутнього лікарського засобу, вона відзначила для себе інформацію, яка буде цінною при написанні магістерської дипломної роботи.

Студентки щиро вдячні керівництву та колективу АТ «Фармак» за безцінний практичний досвід, який їм так необхідний, як біотехнологам-початківцям. Вони закликають молодших колег працювати над собою, ставити цілі, які не можна виконати, вчитися на «відмінно» та приходити на «Фармак».

Published on: 15-10-2019
Read also:
Профком співробітників НУХТ вітає з Новим роком і Різдвом Христовим

З Новим роком і Різдвом Христовим! Хай Новий рік увійде до ваших осель із радістю і добром, натхненням і надією, злагодою та достатком. Нехай Різдвяна зоря запалить у ваших серцях вогонь віри та надії у здійсненні бажань. Зичимо вам і вашим родинам миру та сімейного затишку. Нехай вас переповнює жага до нових звершень, енергія та щира радість в...

READ YOURSELF

Профком співробітників НУХТ вітає з Новим роком і Різдвом Христовим 27 december 2019

Гарна традиція – підсумовувати у листопаді: в університеті відбулася конференція 24-ї секції Наукової ради МОН

10-11 листопада 2020 р. у рамках 24-ї секції за фаховим напрямком «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України в університеті працювала ІХ Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції». П...

READ YOURSELF

Гарна традиція – підсумовувати у листопаді: в університеті відбулася конференція 24-ї секції Наукової ради МОН 12 november 2020

Як Навчально-науковий інститут харчових технологій гостей зустрічав…

Зі світом харчових і хімічних технологій познайомилися гості Навчально-наукового інституту харчових технологій на Дні гостинності, що відбувся 26 вересня. Крім презентацій освітніх пропозицій інституту та екскурсій до навчальних лабораторій, програмою заходу було передбачено проведення хімічного тренінгу «Яскраві кольори хімії» та майстер-класу «Р...

READ YOURSELF

Як Навчально-науковий інститут харчових технологій гостей зустрічав… 27 september 2024

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів залучає здобувачів до міжнародних проєктів

2 червня 2025 р. кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з докторкою Гретою Адамчик (Жешувський університет, Польща) організовано та проведено зустріч зі здобувачами освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». Зустріч була присвячена обговоренню участі здобувачів освіти...

READ YOURSELF

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів залучає здобувачів до міжнародних проєктів 03 june 2025