Н У Х Т

Реконструкція лабораторії холодильної техніки триває

10 березня 2020

Реконструкція лабораторії холодильної техніки триває

У лабораторії холодильної техніки кафедри теплоенергетики і холодильної техніки нарешті встановлені теплообмінники фірми «Thermofin». Це обладнання було спроектоване, виготовлене та люб’язно передане кафедрі фірмою «Thermofin» для покращення навчального процесу. Активну участь у доставці обладнання взяла фірма-дистриб’ютор холодильного обладнання ДП «Електроніка» АТ «Електроніка».

Наразі в лабораторії ведуться роботи над двома стендами: чилер-тепловий насос і двоступенева холодильна установка (з баком, заповненим пропіленгліколем, і холодильною камерою).

Для розширення функціональних можливостей стенду чилер проектом передбачений і змонтований конденсатор-випарник X-TCH.3-045-11-A-N-WE-BB-06 фірми «Thermofin». Конденсатор-випарник має горизонтальну конструкцію, оснащений ЕС-вентилятором фірми ebm-papst і розподільчим пристроєм для подачі рідкого холодоагенту за схемою теплового насосу. Регулювання вентиляторів із технологією електронного керування (EC) дозволяє плавно змінювати навантаження і спостерігати за роботою системи на різних режимах. У результаті використання зазначених технічних рішень досягається унікальна варіативність стенду, що дозволяє продемонструвати студентам більшість типових схем, що застосовуються в холодильний техніці.

Для охолодження холодильної камери фірма «Thermofin» відповідно до технічного завдання та габаритних обмежень розробила та виготовила кубічний повітроохолодник TEN.2-040-11-E-N-WE-10-E-LHS. Повітроохолодник здатний працювати в діапазоні температур кипіння від 0°С до -50°С. Шляхом безступінчастого регулювання вентилятора Ziehl-Abegg з ЕС-технологією можна задавати різну швидкість повітря в камері. Таким чином, наявність кількох змінних параметрів не тільки дає можливість вивчати роботу холодильного контуру, а й дозволяє також проводити лабораторні і дослідні роботи з процесами охолодження і заморожування зразків харчових продуктів вивчаючи вплив різних параметрів повітряного середовища, що буде корисно, в тому числі і для студентів спеціальності «Харчові технології».

У результаті дооснащення двоступеневої холодильної машини повітроохолодником фірми «Thermofin» її функціональні можливості розширилися до наступних варіантів роботи: охолодження холодильної камери в одноступеневому режимі роботи; охолодження холодильної камери у двоступеневому режимі охолодження; охолодження баку з проміжним теплоносієм в одно- та двоступеневому режимі охолодження; одночасне охолодження камери та баку з проміжним теплоносієм у дво- та одноступеневому режимі охолодження.

Хоча процес монтажу, зокрема підключення обладнання до холодильних контурів ще триває, основні проблемні етапи (узгодження з керівництвом, спорудження фундаментів і захисних огорож) уже завершені.

Кафедра теплоенергетики і холодильної техніки щиро вдячна своїм друзям-партнерам за надану допомогу!

Опублікований: 10-03-2020
Читайте також:
Майстер-клас від фахівчині компанії PepsiCo на кафедрі технології молока і молочних продуктів

25 жовтня 2024 р. керівниця групи з інновацій PepsiCo Україна Юлія Петрусенко у рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід. Стан та перспективи» разом зі студенткою кафедри технології молока і молочних продуктів Юлією Кравцовою провела для здобувачів освіти цієї кафедри прак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від фахівчині компанії PepsiCo на кафедрі технології молока і молочних продуктів 29 жовтня 2024

Незабутня зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм»

Другий семестр для першокурсників спеціальності 242 «Туризм» розпочався із зимової практики з активного туризму, що традиційно проходить у Карпатах, у с. Верхній Студенний Закарпатської області, де їх тепло і по-дружньому зустріли досвідченні інструктори туристичного клубу «Время не ждет». Першого ж дня на здобувачів чекала екскурсія по місцевості...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Незабутня зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм» 21 січня 2021

Захоплююча подорож у світ креативної фармацевтичної розробки: Хакатон «Farmak science 3.0»

6-7 грудня відбувся Всеукраїнський онлайн-хакатон «Farmak Science Start 3.0», організований Компанією «Фармак» спільно з HR-бренд агенцією UGEN. До участі було подано понад 200 заявок, але лише 32 фіналісти отримали можливість презентувати свої ідеї у командах і серед них наші здобувачі-біотехнологи. На початку організатори наголосили на важливост...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захоплююча подорож у світ креативної фармацевтичної розробки: Хакатон «Farmak science 3.0» 11 грудня 2023

Новітнє фармацевтичне обладнання як один із факторів забезпечення високої якості та безпечності готової продукції

У рамках вивчення дисципліни «Сучасні фармацевтичні технології» магістранти кафедри біотехнології і мікробіології поглибили знання за темою «Використання новітнього обладнання для фармацевтичної біотехнології на прикладі процесу виробництва гормонів». Лекторкою виступила випускниця кафедри, а нині фахівчиня компанії «GEA WS Ukraine» Олена Новікова...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новітнє фармацевтичне обладнання як один із факторів забезпечення високої якості та безпечності готової продукції 14 травня 2021