Н У Х Т

Реконструкція лабораторії холодильної техніки триває

10 березня 2020

Реконструкція лабораторії холодильної техніки триває

У лабораторії холодильної техніки кафедри теплоенергетики і холодильної техніки нарешті встановлені теплообмінники фірми «Thermofin». Це обладнання було спроектоване, виготовлене та люб’язно передане кафедрі фірмою «Thermofin» для покращення навчального процесу. Активну участь у доставці обладнання взяла фірма-дистриб’ютор холодильного обладнання ДП «Електроніка» АТ «Електроніка».

Наразі в лабораторії ведуться роботи над двома стендами: чилер-тепловий насос і двоступенева холодильна установка (з баком, заповненим пропіленгліколем, і холодильною камерою).

Для розширення функціональних можливостей стенду чилер проектом передбачений і змонтований конденсатор-випарник X-TCH.3-045-11-A-N-WE-BB-06 фірми «Thermofin». Конденсатор-випарник має горизонтальну конструкцію, оснащений ЕС-вентилятором фірми ebm-papst і розподільчим пристроєм для подачі рідкого холодоагенту за схемою теплового насосу. Регулювання вентиляторів із технологією електронного керування (EC) дозволяє плавно змінювати навантаження і спостерігати за роботою системи на різних режимах. У результаті використання зазначених технічних рішень досягається унікальна варіативність стенду, що дозволяє продемонструвати студентам більшість типових схем, що застосовуються в холодильний техніці.

Для охолодження холодильної камери фірма «Thermofin» відповідно до технічного завдання та габаритних обмежень розробила та виготовила кубічний повітроохолодник TEN.2-040-11-E-N-WE-10-E-LHS. Повітроохолодник здатний працювати в діапазоні температур кипіння від 0°С до -50°С. Шляхом безступінчастого регулювання вентилятора Ziehl-Abegg з ЕС-технологією можна задавати різну швидкість повітря в камері. Таким чином, наявність кількох змінних параметрів не тільки дає можливість вивчати роботу холодильного контуру, а й дозволяє також проводити лабораторні і дослідні роботи з процесами охолодження і заморожування зразків харчових продуктів вивчаючи вплив різних параметрів повітряного середовища, що буде корисно, в тому числі і для студентів спеціальності «Харчові технології».

У результаті дооснащення двоступеневої холодильної машини повітроохолодником фірми «Thermofin» її функціональні можливості розширилися до наступних варіантів роботи: охолодження холодильної камери в одноступеневому режимі роботи; охолодження холодильної камери у двоступеневому режимі охолодження; охолодження баку з проміжним теплоносієм в одно- та двоступеневому режимі охолодження; одночасне охолодження камери та баку з проміжним теплоносієм у дво- та одноступеневому режимі охолодження.

Хоча процес монтажу, зокрема підключення обладнання до холодильних контурів ще триває, основні проблемні етапи (узгодження з керівництвом, спорудження фундаментів і захисних огорож) уже завершені.

Кафедра теплоенергетики і холодильної техніки щиро вдячна своїм друзям-партнерам за надану допомогу!

Опублікований: 10-03-2020
Читайте також:
З філософією роботи одного з найвідоміших шеф-кухарів і рестораторів України познайомилися здобувачі освіти факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

Днями на запрошення завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи, доцентки Лариси Шаран до університету завітав Володимир Ярославський з лекторієм «Філософія роботи». Зірковий гість – ресторатор, Шеф і співвласник ресторанів «Lucky», «Chef’s table», який уперше в Україні увійшов до списку «50 best discovery», co-owner і бренд-шеф міжнародної ме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З філософією роботи одного з найвідоміших шеф-кухарів і рестораторів України познайомилися здобувачі освіти факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 18 жовтня 2024

Кращого за професію серед студентів механічного відділення визначали у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

22 лютого в Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ для студентів механічного відділення був проведений конкурс «Кращий за професією», який передбачає перевірку базових знань, умінь і навичок практичного характеру Конкурс складається із тестів (з дисциплін «Інженерна графіка», «Основи гідравліки», «Теплотехніка», «Конструкційні ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращого за професію серед студентів механічного відділення визначали у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 22 лютого 2017

Ще чотири успішні акредитації освітніх програм університету!

25 квітня відбулося планове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, на якому розглядалися акредитаційні справи і виносилися рішення щодо надання акредитацій освітнім програмам закладів вищої освіти. У рамках засідання розглядалися акредитаційні справи і освітньо-професійних програм нашого університету. За результатам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще чотири успішні акредитації освітніх програм університету! 03 травня 2023

Маркетингові та рекламні стратегії відомих брендів від здобувачів кафедри маркетингу

Студентський гурток «Інтелектуал» кафедри маркетингу продовжує свою роботу. Актуальна й важлива тема «Маркетингові та рекламні стратегії» зацікавила здобувачів спеціальностей «Журналістика» (освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю»), «Маркетинг» і «Підприємництво та торгівля» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр». Ініціаторкою про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маркетингові та рекламні стратегії відомих брендів від здобувачів кафедри маркетингу 29 лютого 2024