Н У Х Т

Провідне українське біофармацевтичне підприємстві «Біофарма» гостинно зустріло практикантів-біотехнологів

10 лютого 2017

Провідне українське біофармацевтичне підприємстві «Біофарма» гостинно зустріло практикантів-біотехнологів

Студентам-біотехнологам 4 курсу Олені Коваленко та Марії Лось випала нагода проходити практику на провідному українському біофармацевтичному підприємстві «Біофарма», що знаходиться у м. Біла Церква.

Під керівництвом начальника виробництва Оксани Кучеренко (випускниці кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету) у перший же день практикантки познайомилися з роботою відділу водопідготовки. Тільки два місяці тому вони вивчали теорію водопідготовки, а тепер отримали змогу побачити весь процес у роботі, що було досить корисним, адже студентки могли проявити, а також закріпити свої знання на підприємстві.

Протягом практики студентки працюють на різних дільницях. Надзвичайне враження на них справив цех виробництва пробіотиків, який має дві дільниці: спорових і неспорових форм, де функціонує сучасне швейцарське обладнання. Більш детально із роботою обладнання дівчат ознайомив Дмитро Челик (також випускник кафедри біотехнології і мікробіології 2014 року), зокрема, вони побачили біореактор у функціонуючому стані, а також у процесі підготовки його до роботи, побували на підготовці та завантаженні поживного середовища, його стерилізації, завантаженні посівного матеріалу, вивантаженні та сепарації. Загалом усе те, що нещодавно проектували і описували у курсовому проекті.

Основну частину часу перебування на заводі практикантки проводять у цеху №1, адже він має найбільше дільниць: ділянку виробництва стерильних ЛЗ у скляних флаконах; ділянку виробництва стерильних ЛЗ в ампулах; ділянку виробництва стерильних ЛЗ у шприцах; ділянку виробництва стерильних ЛЗ у пластикових флаконах; ділянку виробництва мазей і супозиторіїв; ділянку упаковки. Особливо цікаво було побачити лінії, що контролюють готовий препарат у різноманітних параметрах (герметичність, точне наповнення, контроль на сторонні включення чи брак тари) та автоматично відсортовують брак.

Особливою подією стала участь студенток у приготуванні розчину лікарського препарату «Лідаза». Згідно з правилами вони спершу переодяглися у боксовий костюм, після чого перебували у реакторній протягом усієї процедури приготування.

Важливою складовою практики стало ознайомлення з документацією підприємства, який відбувалося під керівництвом начальника технологічного департаменту Юлії Зінькової.

Також практикантки побували у відділі контролю якості. Там вони спостерігали увесь ланцюжок контролю, як сировини, так і готової продукції, а також взяли участь у хімічних дослідженнях деяких проміжних продуктів і готових препаратів на відповідність різним показникам.

Студентки щиро вдячні колективу своєї кафедри за отриманий на «Біофармі» досвід і ще раз впевнилися у правильності обраної професії. Адже що може бути більш мотивуючим, аніж побачити таку велику кількість випускників свого факультету, що займають керівні посади на провідному біофармацевтичному підприємстві?

Опублікований: 10-02-2017
Читайте також:
Відбулося перше засідання хімічного лекторію

Кафедра харчової хімії уже кілька років поспіль пропонує абітурієнтам освітньо-консультаційний захід «Хімічний лекторій». Незважаючи на складні умови військового часу, наші викладачі продовжують традиційні заняття для старшокласників із різних куточків України. Як зазначають минулорічні слухачі, які вже є студентами нашого університету, отримані на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося перше засідання хімічного лекторію 05 грудня 2022

Фінал конкурсу стартап-проєктів

Упродовж осіннього семестру здобувачі освіти НУХТ долучилися до пілотного проєкту, що відбувався з ініціативи стартап-інкубаторів YEP спільно з Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації України, Українським фондом стартапів та за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Проєкт був спрямован...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінал конкурсу стартап-проєктів 18 лютого 2021

Наші на Ukraine Cheese Awards Day 2021

2 жовтня 2021 року у виставковому центрі ВДНГ у рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» відбувся фестиваль сиру Ukraine Cheese Awards Day 2021.  Такий цікавий захід, звичайно, не залишився без уваги студентів, які вивчають харчові технології, готельно-ресторан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші на Ukraine Cheese Awards Day 2021 05 жовтня 2021

Досвід міжнародного співробітництва

Після довготривалого проходження виробничої практики у Болгарії повернулися студенти груп кулінарного та готельного-ресторанного напряму підготовки Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму нашого університету. Практика проходить у рамках програми міжнародного співробітництва між готельно-ресторанними комплексами Болгарії...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід міжнародного співробітництва 13 жовтня 2021