Н У Х Т

Провідне українське біофармацевтичне підприємстві «Біофарма» гостинно зустріло практикантів-біотехнологів

10 лютого 2017

Провідне українське біофармацевтичне підприємстві «Біофарма» гостинно зустріло практикантів-біотехнологів

Студентам-біотехнологам 4 курсу Олені Коваленко та Марії Лось випала нагода проходити практику на провідному українському біофармацевтичному підприємстві «Біофарма», що знаходиться у м. Біла Церква.

Під керівництвом начальника виробництва Оксани Кучеренко (випускниці кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету) у перший же день практикантки познайомилися з роботою відділу водопідготовки. Тільки два місяці тому вони вивчали теорію водопідготовки, а тепер отримали змогу побачити весь процес у роботі, що було досить корисним, адже студентки могли проявити, а також закріпити свої знання на підприємстві.

Протягом практики студентки працюють на різних дільницях. Надзвичайне враження на них справив цех виробництва пробіотиків, який має дві дільниці: спорових і неспорових форм, де функціонує сучасне швейцарське обладнання. Більш детально із роботою обладнання дівчат ознайомив Дмитро Челик (також випускник кафедри біотехнології і мікробіології 2014 року), зокрема, вони побачили біореактор у функціонуючому стані, а також у процесі підготовки його до роботи, побували на підготовці та завантаженні поживного середовища, його стерилізації, завантаженні посівного матеріалу, вивантаженні та сепарації. Загалом усе те, що нещодавно проектували і описували у курсовому проекті.

Основну частину часу перебування на заводі практикантки проводять у цеху №1, адже він має найбільше дільниць: ділянку виробництва стерильних ЛЗ у скляних флаконах; ділянку виробництва стерильних ЛЗ в ампулах; ділянку виробництва стерильних ЛЗ у шприцах; ділянку виробництва стерильних ЛЗ у пластикових флаконах; ділянку виробництва мазей і супозиторіїв; ділянку упаковки. Особливо цікаво було побачити лінії, що контролюють готовий препарат у різноманітних параметрах (герметичність, точне наповнення, контроль на сторонні включення чи брак тари) та автоматично відсортовують брак.

Особливою подією стала участь студенток у приготуванні розчину лікарського препарату «Лідаза». Згідно з правилами вони спершу переодяглися у боксовий костюм, після чого перебували у реакторній протягом усієї процедури приготування.

Важливою складовою практики стало ознайомлення з документацією підприємства, який відбувалося під керівництвом начальника технологічного департаменту Юлії Зінькової.

Також практикантки побували у відділі контролю якості. Там вони спостерігали увесь ланцюжок контролю, як сировини, так і готової продукції, а також взяли участь у хімічних дослідженнях деяких проміжних продуктів і готових препаратів на відповідність різним показникам.

Студентки щиро вдячні колективу своєї кафедри за отриманий на «Біофармі» досвід і ще раз впевнилися у правильності обраної професії. Адже що може бути більш мотивуючим, аніж побачити таку велику кількість випускників свого факультету, що займають керівні посади на провідному біофармацевтичному підприємстві?

Опублікований: 10-02-2017
Читайте також:
Проблеми харчування дітей та дієтології у фокусі уваги науковців кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

За сприяння керівництва Науково-технічної бібліотеки НУХТ на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбувся науковий семінар, присвячений проблемам харчування дітей та дієтології. До заходу долучилися провідні науковиці-медики Національного медичного...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблеми харчування дітей та дієтології у фокусі уваги науковців кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 11 жовтня 2022

Розв’язання складних спеціалізованих задач до снаги здобувачам-хімтехнологам

На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів відбулися публічні захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітньої програми «Хімічна технологія» за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія» освітнього ступеня «Бакалавр» денної форми навчання. Екзаменаційна комісія у складі: д.т.н., професорки, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розв’язання складних спеціалізованих задач до снаги здобувачам-хімтехнологам 18 червня 2021

З історією українських фальшивомонетників познайомилися бакалаври-фінансисти

Здобувачі освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування» першого та четвертого року навчання за ініціативи кураторки Ганни Роганової відвідали віртуальну екскурсію до Музею грошей НБУ. Від гіда, доктора історичних наук, старшого зберігача фондів Музею грошей Андрія Бойка-Гагаріна здобувачі дізналися про грошовий обіг на українських...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З історією українських фальшивомонетників познайомилися бакалаври-фінансисти 02 березня 2023

Тематичний захід відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Традиційно кожного року навесні наставники кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів разом зі студентами 1-3 курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій проводять тематичні заходи. Цього року темою зустрічі став «Його Величність Етикет». Студенти підготували захоплюючі доповіді про формування правил поведінки та звичаї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тематичний захід відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 29 березня 2018