Н У Х Т

Низку важливих рішень прийняла вчена рада університету на плановому засіданні

28 березня 2019

Низку важливих рішень прийняла вчена рада університету на плановому засіданні

28 березня відбулося планове засідання вченої ради університету. Ректор Анатолій Українець традиційно розпочав його з вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, та вручення відзнак.

Подяки ректора з цінними подарунками отримали голови студентських рад – факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Петренко і факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віталій Євстаф’єв.

Також ректор вручив атестат професора НУХТ професорові кафедри електропостачання і енергоменеджменту Володимиру Шестеренку.

Далі вчена рада працювала відповідно до порядку денного.

Першою розглянули нову редакцію Опису внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності в НУХТ, яку представив перший проректор Володимир Яровий. Він нагадав, що Опис введений у дію з листопада 2016 року, проте нагальною стала проблема дотримання академічної доброчесності. Тому Опис внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності в НУХТ був доповнений відповідним розділом. Заслухавши інформацію першого проректора, вчена рада одностайно схвалила нову редакцію Опису.

Наступним слухали питання про затвердження інноваційних навчальних планів та освітньо-професійних програм підготовки бакалаврів, з якого також доповідав Володимир Яровий. Вчена рада прийняла рішення схвалити нові освітньо-професійні програми та відповідні навчальні плани підготовки фахівців освітнього ступеня «бакалавр» та ввести їх у дію з 1 вересня 2019 року, починаючи з першого року навчання.

Далі члени вченої ради обговорили проект Кодексу академічної етики НУХТ, представлений проректором з науково-педагогічної та виховної роботи Ларисою Арсеньєвою. Йшлося про академічну культуру та академічну доброчесність університетської спільноти, конфлікт інтересів і комісію з вирішення конфлікту інтересів. Ознайомившись із проектом Кодексу, присутні одноголосно схвалили його і рекомендували на затвердження конференції трудового колективу НУХТ.

Бурхливе обговорення викликало наступне питання – Регламент перевірки на академічний плагіат кваліфікаційних робіт студентів, рукописів дисертацій та монографій, рукописів статей. Його також представила проректор Лариса Арсеньєва. Після активного обговорення Регламент був схвалений.

Щодо наукової та інноваційної діяльності, підготовки наукових та науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації відзвітував проректор з наукової роботи Олександр Шевченко. Також він окремо зупинився на публіцистичній активності наших науковців і закцентував увагу на нових вимогах до публікацій здобувачів наукових ступенів, що пропонуються МОН.

Річний звіт університету про виконання у 2018 році критеріїв підтвердження статусу національного представив директор Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Ігор Житнецький. Крім того, були внесені пропозиції щодо покращення показників по окремих критеріях. Вчена рада затвердила звіт і доручила директору Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету подати його до МОН у встановлений термін (до 30 квітня 2019 р.).

Про підготовку до відзначення 135-річчя НУХТ розповіли ректор Анатолій Українець і проректор Лариса Арсеньєва. Зокрема, ректор оголосив списки кандидатів на нагородження державними і урядовими нагородами. Вчена рада прийняла до відома надану інформацію.

У поточних питаннях ввели у дію Положення про порядок заохочення працівників університету та доповнили Положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників Національного університету харчових технологій.

До обговорення питань порядку денного долучилися ректор Анатолій Українець, перший проректор Володимир Яровий, начальник навчально-методичного управління Валерій Виговський, декан факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрій Форсюк, директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувачі кафедр Сергій Василенко, Ігор Ельперін, Олександр Гавва, Анатолій Ладанюк.

Наприкінці засідання проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександр Бессараб нагадав про необхідність дотримуватися правил техніки безпеки, протипожежної безпеки та охорони праці.

Закриваючи засідання, ректор Анатолій Українець нагадав про вибори Президента України, що відбудуться вже цієї неділі, й закликав бути свідомими та не забути прийти на виборчі дільниці для свого волевиявлення.

Опублікований: 28-03-2019
Читайте також:
З Днем Державного прапора України!

Шановні викладачі, співробітники, студенти! Сердечно вітаю вас з Днем Державного прапора України! Це свято нагадує нам про єднання, згуртованість і подвиги нашого народу, здійснені в ім'я Вітчизни, а синьо-жовтий стяг є символом нашої свободи і незалежності, уособлює історичну спадкоємність, могутність і велич нашої країни. Віддаючи данину поваг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З Днем Державного прапора України! 23 серпня 2021

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки успішно готує наукові кадри і для інших країн

Наукові школи нашого університету мають поважну історію, славні традиції і високий авторитет не тільки в нашій країні, але й за кордоном. Одним із свідчень цього є другий поспіль успішний захист дисертації на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки аспірантом з Польщі. 7 лютого 2024 року відбувся захист дисертації «Науково-технічні засади в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки успішно готує наукові кадри і для інших країн 08 лютого 2024

Профдесант НУХТ у Іванкові та Володарці

4-5 квітня відбулися чергові Ярмарки професій – в Іванківському та Володарському районних центрах зайнятості. Участь у заходах взяли учні випускних 9-11 класів понад 24 загальноосвітніх навчальних закладів Іванківського, Поліського та Володарського районів. Спеціальності нашого університету як завжди викликали неабиякий інтерес, тому що охоплюють...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профдесант НУХТ у Іванкові та Володарці 05 квітня 2019

Нові профорієнтаційні зустрічі кафедри готельно-ресторанної справи

Профорієнтаційна діяльність – стратегічний пріоритет кафедри готельно-ресторанної справи. Наразі викладацько-студентський колектив активно готується до OPEN DAY факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, який відбудеться уже цієї суботи, 6 квітня, об 11:00 в режимі онлайн. Доцентка кафедри Ольга Пушка завітала з профорієнтаційною зустріччю до ліцею...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові профорієнтаційні зустрічі кафедри готельно-ресторанної справи 02 квітня 2024