Початок квітня у нашому університеті – час проведення Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», до участі у якій традиційно долучаються здобувачі вищої освіти й молоді науковці з усього світу.
У 2022 році конференція відбувається уже у 88-е, і усупереч військовій агресії проти України, наша молодь продовжує працювати над своїми науковими тематиками й оприлюднювати результати своїх досліджень на одному із авторитетніших міжнародних наукових молодіжних зібрань. Звичайно, через об’єктивні причини нинішній формат нашої конференції змінився, але постерні сесії, що стали дуже популярними в останні роки, активно працюють.
Зокрема, молоді науковці кафедри біотехнології і мікробіології – активні учасники студентського наукового гуртка «Biotech», здобувачі І-ІІІ рівнів вищої освіти та молоді викладачі представляють стендові доповіді у секції «Біотехнології та біоінженерія». Їхня тематика охоплює широке коло питань сучасних біотехнологій, а також особливостей одержання різних субстанцій, які отримують із використанням мікроорганізмів і у подальшому використовують для виготовлення лікарських засобів.
Постери учасників секції «Біотехнології та біоінженерія» також оприлюднені на сторінці кафедри біотехнології і мікробіології у Facebook, де усі бажаючі можуть долучитися до обговорення постерів і поставити питання авторам у коментарях.
Молоді учені, аспіранти та здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійних програм кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції «Технології харчування», «Технології в ресторанному господарстві», «Технології аюрведичних харчових продуктів» у постерній сесії секції «Технологія ресторанної продукції» висвітлили результати власних наукових досліджень із інноваційних технологій продукції та послуг ресторанного господарства на підставі аналізу світових тенденцій і сучасних технологічних аспектів для подальшого використання в індустрії гостинності.
Також ознайомитися зі стендовими доповідями учасників секції «Технологія ресторанної продукції» та обговорити їх можна на сторінці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції у Фейсбук.
Варто підкреслити, що нині кожний молодий науковець має унікальну можливість взяти участь у постерній сесії. До кінця квітня свою стендову доповідь можна надіслати на електронні пошти: по секції «Біотехнології та біоінженерія» – btmb-biotech@ukr.net, по секції «Технологія ресторанної продукції» – kuzmin_ovl@ukr.net із поміткою «Стендова доповідь 88».
Автори найкращих постерів будуть нагороджені дипломами.
Вітаємо учасників конференції та бажаємо їм подальшої плідної роботи, творчої наснаги і наукових здобутків! Не зважаючи на вкрай складні, трагічні для нашої України часи, маємо гуртуватися освітянською і науковою спільнотою, думати про майбутнє і наближати нашу ПЕРЕМОГУ усіма доступними нам способами!
Все буде Україна!