Н У Х Т

Пріоритет – харчова безпека!

09 січня 2018

Пріоритет – харчова безпека!

Згідно з новим харчовим законодавством у всіх закладах ресторанного господарства вже повинні бути впроваджені стандарти харчової безпеки НАССР.

Вперше в Україні компанія PROFI CLUB спільно з Інститутом післядипломної освіти НУХТ реалізувала освітній проект «Програма підготовки внутрішніх аудиторів системи харчової безпеки в закладах ресторанного господарства».

У ході п’ятиденного інтенсивного курсу учасники  проекту дізналися: всі нюанси проектування закладів ресторанного господарства, вибору обладнання та оформлення технічної документації; все, що потрібно врахувати в приміщенні для уникнення штрафів і як можна виправити технічні помилки; що в першу чергу перевіряють державні інспектори; наукове обґрунтування та причини впровадження саме таких санітарних норм для закладів ресторанного господарства; особливості нової процедури проведення перевірок; як убезпечити себе і своїх гостей за допомогою превентивних методик і лабораторного контролю. Лектори розповідали, як вони отримували свій колосальний досвід, проходячи складний HACCP-маршрут, як «падали і підіймалися», впроваджуючи у себе в ресторані систему харчової безпеки. Фахівці, передаючи слухачам свій досвід, застерігали від поширених помилок і намагалися переконати, що з отриманими знаннями шлях можна пройти швидше і легше.

Під час навчання учасники проекту розробляли haccp-плани, заповнювали документи і знаходили виходи зі складних ситуацій у внутрішньому аудиті.

Впродовж двох останніх днів розглянули блок щодо послідовності впровадження НАССР на підприємстві, яка залежить від правильного розуміння викладених пунктів у законодавстві України.

У кінці навчання були здані тест на знання стандартів і письмовий іспит, які засвідчили, що учасники проекту: можуть описувати обов'язки внутрішнього аудитора, а також значення внутрішніх перевірок для підтримки належної роботи систем менеджменту і їх поліпшення; опанували навички розроблення основних робочих документів HACCP, техніки проведення аудиту, ведення необхідної документації про аудити, підготувалися до самостійного планування та проведення внутрішніх аудитів на підприємствах, з урахуванням рекомендацій стандартів; можуть пояснювати призначення і структуру стандартів із урахуванням процесів виробництва і збуту продуктів харчування, а також системи управління їх безпекою на основі аналізу факторів ризику; можуть планувати і проводити внутрішній аудит системи менеджменту безпеки продуктів харчування, а також звітувати по ньому; дізналися про основні проблеми і помилки, що виникають при впровадженні та проведенні внутрішнього аудиту HACCP.

Завершився проект урочистим врученням Сертифікатів державного зразка. Бажаємо випускникам проекту успіхів на шляху впровадження стандартів HACCP!

 

Опублікований: 09-01-2018
Читайте також:
Державні іспити на кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбулися Комплексні державні іспити студентів заочної форми навчання на здобуття ступеня «бакалавр» із напрямів підготовки «Харчові технології та інженерія» і «Готельно-ресторанна справа», зокрема і зі скороченим терміном навчання. Завідувач кафедри Оксана Арпуль, яка очолила роботу Екзамен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Державні іспити на кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу 17 лютого 2017

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції у боярському ліцеї «Лідер»

Доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Зоряна Романова та здобувачка першого курсу, групи ХЧ-1-4 Владислава Ткаченко відвідали Боярський академічний ліцей «Лідер» Боярської міської ради, де зустрілися й плідно поспілкувалися зі старшокласниками. Викладачка розповіла учням 9-11 класів про наш університет, спеціальності й ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції у боярському ліцеї «Лідер» 10 травня 2024

Впровадження позитивного досвіду сучасної викладацької діяльності у роботу кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулися методичні семінари доцентів Оксани Петруші та Богдана Пащенка. Семінар Оксани Петруші був присвячений організації освітнього процесу у союзній нам Польщі і мав назву «Організація навчального процесу здобувачів вищої освіти у ЗВО Польщі». Викладачка висвітлила аспекти освітнього процесу здобувачів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впровадження позитивного досвіду сучасної викладацької діяльності у роботу кафедри експертизи харчових продуктів 08 червня 2023

Спортивна профорієнтація

Для профорієнтації в нагоді стає все. І спорт також. У м. Сміла на відкритому баскетбольному майданчику відбувся міський товариський турнір із стрітболу (баскетбол 3 на 3) за участю команд «Освіта-1», «Освіта-2», «Коледж-1», «Коледж-2». Учасників змагань підтримала танцювальна група «ШТОРМ». У наполегливій та цікавій боротьбі переможцем стала ком...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спортивна профорієнтація 29 червня 2021