Н У Х Т

Проректор НУХТ з наукової роботи долучився до розгляду стратегії розвитку університетської науки

04 вересня 2020

Проректор НУХТ з наукової роботи долучився до розгляду стратегії розвитку університетської науки

Наукові дослідження – невід’ємна і надзвичайно важлива складова діяльності будь-якого закладу вищої освіти і нашого університету, зокрема. Наш колектив завжди долучається до усіх новацій і активно сприяє розвиткові вітчизняної науки. Така активна позиція не лишається поза увагою керівництва держави й колег із наукових і освітніх установ, і науковці університету входять до складу наукових і науково-технічних рад різних рівнів, а проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко є членом президії Ради проректорів з наукової роботи закладів вищої освіти та директорів наукових установ МОН України, у якій виконує функції секретаря.

Початок кожного навчального року традиційно відзначається підведенням підсумків, накресленням планів, обговоренням стратегій. В умовах адаптивного карантину своє чергове засідання президія Ради проректорів з наукової роботи провела дистанційно.

Засідання відкрив в.о. голови Ради, проректор з наукової роботи Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Андрій Марченко.

Привітання від т.в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета передав і подякував за позитивні зміни в освіті і науці перший заступник міністра освіти і науки України Микола Кизим. Також він зазначив, що на виконання Указу Президента України Володимира Зеленського триває розроблення проєкту Стратегії розвитку вищої освіти в Україні на 2021-2031 рр., до обговорення якого можуть приєднатись усі охочі.

Основним питанням засідання, до обговорення якого долучився проректор НУХТ Олександр Шевченко, був розгляд стратегії розвитку університетської науки, її актуальність, фундаментальні засади, основні проблеми.

Про базові аспекти фундаментальних засад стратегії розвитку університетської науки доповів ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», голова асоціації Ради ректорів технічних університетів України Михайло Згуровський.

STEM-освіті, єдності освіти та науки, як основного фактору реалізації стратегії розвитку університетської науки присвятив свій виступ в.о. ректора Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Євген Сокол.

Про загрози і проблеми негативного впливу на реалізацію стратегії розвитку університетської науки йшлося у виступах проректора з наукової роботи Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Андрія Марченка, проректора з наукової роботи Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Віталія Пасічника, проректора з наукової роботи Сумського державного університету Анатолія Чорноуса, проректора з наукової роботи Національної металургійної академії України Юрія Пройдака.

Підсумки засідання підвів перший заступник міністра освіти і науки України Микола Кизим.

Опублікований: 04-09-2020
Читайте також:
Про культуру і традиції у День вишиванки говорили на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Щороку в Україні в третій четвер травня святкується День вишиванки. У кожній області України склалися самобутні традиції пошиву сорочок та їх вишивання, а вишита певним орнаментом сорочка часто ставала справжньою берегинею, символом роду. В наші дні оригінальні вишиванки часто можуть прикрасити навіть діловий костюм. Уже другий рік поспіль на кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про культуру і традиції у День вишиванки говорили на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 травня 2021

Стейкхолдери-випускники читають лекції нинішнім здобувачам своїх кафедр

Активну участь в житті кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства беруть стейкхолдери, випускники кафедри. Один із них, засновник пивоварні «Волинський Бровар» Микола Іващишин на запрошення доцента кафедри Романа Мукоїда прочитав лекцію для студентів третього курсу з дисципліни «Технології продуктів спиртового бродіння. Модуль 1. Технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стейкхолдери-випускники читають лекції нинішнім здобувачам своїх кафедр 20 листопада 2020

Плідна наукова співпраця кафедри готельно-ресторанної справи

6 жовтня академічна спільнота кафедри готельно-ресторанної справи долучилася до організації та участі в ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності», що працювала у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського. Не зважаючи на тяжкі обставини сьогодення в країні, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна наукова співпраця кафедри готельно-ресторанної справи 07 жовтня 2022

Як організувати роботу у м’ясному цеху закладу ресторанного господарства знають студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Важливим аспектом закріплення набутих теоретичних знань студентами є практичні заняття. Для студентів 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» асистентом кафедри готельно-ресторанної справи Анастасією Спільчук було проведено відкрите практичне заняття «Організація роботи м'ясного цеху в закладах ресторанного господарства» з дисципліни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як організувати роботу у м’ясному цеху закладу ресторанного господарства знають студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 16 листопада 2018