Н У Х Т

Прокачування hard skills разом із Уповноваженою особою з якості Корпорації «Артеріум»

25 квітня 2024

Прокачування hard skills разом із Уповноваженою особою з якості Корпорації «Артеріум»

22 квітня в рамках дисципліни «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв» бакалаври-біотехнологи третього курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» мали неймовірну можливість прокачати свої hard skills разом із Уповноваженою особою з якості Корпорації «Артеріум», фахівчинею з п’ятнадцятирічним досвідом практичної роботи Марією Голойдою. Пані Марія на запрошення лекторки дисципліни Світлани Старовойтової люб’язно зголосилася прочитати гостьову лекцію на тему «Роль аналітичних методів аналізу в забезпеченні якості лікарських засобів».

Студентам вдвічі було цікаво поспілкуватися з Уповноваженою особою, оскільки нещодавно під час лекційних занять з дисципліни «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв» були розглянуті роль і вимоги до Уповноваженої особи з якості на фармацевтичному/біотехнологічному підприємстві відповідно до стандарту СТ-Н МОЗУ 42-4.0:2020 «Лікарські засоби. Належна виробнича практика», що модифікований до відповідного документу Європейського Союзу «The Rules Governing Medicinal Products in the European Union. Volume 4. EU Guidelines to Good Manufacturing Practice Medicinal Products for Human and Veterinary Use».

У ході лекції здобувачі отримали цінні практичні навички та досвід. Лекторка детально показала, де аналітика, фізика і хімія в поєднанні беруть участь у життєвому циклі лікарського засобу. Третьокурсники прослухали про якість лікарського засобу згідно з діючою нормативною документацією; участь аналітичної хімії в життєвому циклі лікарського засобу; види аналітичних методів аналізів і їх застосування при контролі якості лікарського засобу; основні аналітичні методи контролю, які використовуються на підприємстві «Галичфарм» корпорації «Артеріум» і вимоги до них. Вони впевнилися, що майбутнє за тими аналітичними методами контролю, за якими ставляться задачі та які мають економічну доцільність, швидкість і точність результату. 

Також протягом лекції розглянули новинки, які ще рідко використовуються у фармацевтичній промисловості, але вже скоро можуть стати її майбутнім, як наприклад масс- або ЯМР-спектроскопії. Лекція була досить інтерактивною, і здобувачі освіти обговорили з лекторкою деякі аспекти, зокрема поняття якості та актуальність тих чи інших методів.

Наші біотехнологи зазначають, що такі лекції дуже корисні для актуалізації знань і отримання інформації від фахівців-практиків. Вони щиро вдячні фахівцям Корпорації «Артеріум» та особисто пані Марії за можливості поглибити фахові знання.

Опублікований: 25-04-2024
Читайте також:
З Днем Української Державності!

Друзі! Сьогодні, 28 липня 2022 року, ми вперше відзначаємо День Української Державності. Не випадково свято було встановлене у День Хрещення Київської Руси-України, адже історія українського державотворення веде свій відлік ще відтоді. За понад тисячу років української державності нашим пращурам не раз доводилося зі зброєю в руках боронити нашу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З Днем Української Державності! 28 липня 2022

Взаємовигідне партнерство НУХТ і ПрАТ «Ічнянський молочноконсервний комбінат» триває!

До університету завітали представники Приватного акціонерного товариства «Ічнянський молочноконсервний комбінат» (ІМКК), промислово-інвестиційного холдингу «PRAVIO» головний радник з розвитку технологій Олена Кириняк (випускниця нашого університету) і головний радник з розвитку інженерних систем Петро Бахур. Колег-харчовиків тепло вітали проректор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Взаємовигідне партнерство НУХТ і ПрАТ «Ічнянський молочноконсервний комбінат» триває! 26 жовтня 2020

Завідувач кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів виступила в ролі експерта в програмі телеканалу ictv

Завідувач кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів Тамара Носенко взяла участь у зйомках телевізійного проекту телеканалу ictv. Тамара Носенко надала експертний висновок щодо термінів придатності, умов зберігання та показників якості риб’ячого жиру. Для глядачів значний інтерес представляє проблема фальсифікації цінного жиру, як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів виступила в ролі експерта в програмі телеканалу ictv 18 квітня 2018

Знайомство з Галичиною у рамках декади комісії суспільних дисциплін

У рамках декади комісії суспільних дисциплін, студенти 911 групи спеціальності «Комп’ютерні науки» Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ 21-22 квітня 2018 року з викладачем суспільних дисциплін Людмилою Белінською відвідали Галицький край. Історико-архітектурний ансамбль цього регіону вражаючий, колоритний, насичений великими ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство з Галичиною у рамках декади комісії суспільних дисциплін 23 квітня 2018