Н У Х Т

Чергова зустріч у Movie Club

10 листопада 2020

Чергова зустріч у Movie Club

Фільми – це чудовий засіб не тільки для практичного застосування англійської мови, а й також для полегшення процесу міжкультурного навчання. Через великий вплив культури на процес спілкування викладачам корисно проводити заняття з використанням фільмів. Безліч фільмів містять чудові приклади міжкультурного спілкування та є дуже корисним джерелом для  студентів і викладачів. Існує багато причин для використання фільмів викладачами на заняттях і заохочення студентів до перегляду фільмів англійською мовою: фільми поєднують у собі задоволення та навчання, розповідаючи історію, яка захоплює та утримує увагу глядача; студентам демонструється справжня розмовна мова.

У рамках Movie Club відбулася чергова зустріч зі студентами першого курсу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу на платформі Zoom, яку провела старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Богдана Кукса. Була вдало організована відеоконференція з метою перегляду фільму «Хатіко: історія однієї собаки» (в оригіналі – «Hachiko: A Dog's Story»), знятого у 2009 році на основі реальних подій. Насправді ця історія сталася сто років тому в Японії. Знайдений щеням, пес породи акіта-іну по кличці Хатіко щодня зустрічав свого господаря після роботи на вокзалі. Але одного разу трапилася трагедія: господар собаки раптово помер. Тим не менш, пес щодня протягом дев'яти років в один і той же час приходив на вокзал і зустрічав всі поїзди, в яких міг приїхати його друг. За ці роки Хатіко став місцевою визначною пам'яткою вокзалу. Його впізнавали, оберігали, поважали його відданість.

До початку перегляду фільму викладачка звернула увагу студентів на можливі незнайомі лексичні одиниці, що допомогло не лише краще зрозуміти сюжет фільму, а також розширити їх словниковий запас. Після перегляду фільму студентам було запропоновано виконати завдання тестового характеру та відповісти на запитання. Варто відзначити високу активність студентів під час дискусії за сюжетом фільму. Такий фільм учить студентів співпереживати головним героям, виховує доброту та толерантність у ставленні до тварин.

Опублікований: 10-11-2020
Читайте також:
Оnline-зустріч «Ресторанний бізнес в умовах війни» від зовнішніх стейкхолдерів

13 жовтня 2022 р. на запрошення зовнішніх стейкхолдерів освітньої програми «Технології харчування» першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 181 «Харчові технології», директора ГО «Ресторанна гільдія» Богдана Михайлова та директорки навчального центру PROFI CLUB Ольги Михайлової здобувачі освіти та викладачі кафедри технології ресторанної і а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оnline-зустріч «Ресторанний бізнес в умовах війни» від зовнішніх стейкхолдерів 14 жовтня 2022

Кріогенні технології для студентів кафедри технології консервування від фахівців кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

За доброю багаторічною традицією старший викладач кафедри технології консервування Ольга Бендерська провела лабораторне заняття з дисципліни «Основи кріогенних технологій» для студентів групи ТК-3-9 ск на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки. Асистент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Юрій Гришуков детально розповів студента...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кріогенні технології для студентів кафедри технології консервування від фахівців кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 07 травня 2019

Стартували захисти дипломних проектів на кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

Пройшли чотири роки навчання. Позаду багато складених екзаменів, як навчальних, так і життєвих. Позаду лекції, лабораторні заняття, виробнича практика, наукові конференції. Залишилося лише підтвердити набуті знання перед державною екзаменаційною комісією… У Навчально-науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С. Гулого почалися захисти д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартували захисти дипломних проектів на кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв 11 червня 2018

День практики здобувачів-біотехнологів в Інституті продовольчих ресурсів НААН України

Однією з особливостей підготовки фахівців-біотехнологів кафедри біотехнології та мікробіології за освітнім ступенем «бакалавр» є виконання здобувачами курсових, дипломних проєктів, направлених на розроблення сучасних біотехнологій виробництва продукції медичного (вакцини, імуномодулятори, вітамінні, ферментні, пробіотичні, антибіотичні та ін. препа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День практики здобувачів-біотехнологів в Інституті продовольчих ресурсів НААН України 21 вересня 2021