Н У Х Т

Чергова зустріч у Movie Club

10 листопада 2020

Чергова зустріч у Movie Club

Фільми – це чудовий засіб не тільки для практичного застосування англійської мови, а й також для полегшення процесу міжкультурного навчання. Через великий вплив культури на процес спілкування викладачам корисно проводити заняття з використанням фільмів. Безліч фільмів містять чудові приклади міжкультурного спілкування та є дуже корисним джерелом для  студентів і викладачів. Існує багато причин для використання фільмів викладачами на заняттях і заохочення студентів до перегляду фільмів англійською мовою: фільми поєднують у собі задоволення та навчання, розповідаючи історію, яка захоплює та утримує увагу глядача; студентам демонструється справжня розмовна мова.

У рамках Movie Club відбулася чергова зустріч зі студентами першого курсу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу на платформі Zoom, яку провела старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Богдана Кукса. Була вдало організована відеоконференція з метою перегляду фільму «Хатіко: історія однієї собаки» (в оригіналі – «Hachiko: A Dog's Story»), знятого у 2009 році на основі реальних подій. Насправді ця історія сталася сто років тому в Японії. Знайдений щеням, пес породи акіта-іну по кличці Хатіко щодня зустрічав свого господаря після роботи на вокзалі. Але одного разу трапилася трагедія: господар собаки раптово помер. Тим не менш, пес щодня протягом дев'яти років в один і той же час приходив на вокзал і зустрічав всі поїзди, в яких міг приїхати його друг. За ці роки Хатіко став місцевою визначною пам'яткою вокзалу. Його впізнавали, оберігали, поважали його відданість.

До початку перегляду фільму викладачка звернула увагу студентів на можливі незнайомі лексичні одиниці, що допомогло не лише краще зрозуміти сюжет фільму, а також розширити їх словниковий запас. Після перегляду фільму студентам було запропоновано виконати завдання тестового характеру та відповісти на запитання. Варто відзначити високу активність студентів під час дискусії за сюжетом фільму. Такий фільм учить студентів співпереживати головним героям, виховує доброту та толерантність у ставленні до тварин.

Опублікований: 10-11-2020
Читайте також:
Здобувачі освіти НУХТ запрошуються увійти до складу Студентського проєктного офісу, створеного при МОН

Керівникам органів студентського самоврядування та ініціатив нашого університету надійшов лист із запрошенням для здобувачів освіти увійти до персонального складу Студентського проєктного офісу, створеного при МОН для залучення студентської молоді до діяльності та рішень Міністерства освіти і науки України. Відповідний наказ розміщений на офіційном...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти НУХТ запрошуються увійти до складу Студентського проєктного офісу, створеного при МОН 18 травня 2021

Магістрантки-біотехнологині презентували результати досліджень на міжнародній конференції

24-25 жовтня 2024 року на базі Миколаївського національного аграрного університету відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Біологічні, біотехнологічні та генетичні аспекти інтенсифікації аграрного виробництва». Наш університет – співорганізатор цієї конференції, а модератором такої наукової колаборації виступив завідувач кафедри біотехн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантки-біотехнологині презентували результати досліджень на міжнародній конференції 28 жовтня 2024

День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8-9 травня Україна традиційно відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 8 травня в рамках декади циклової комісії суспільних дисциплін у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбувся мітинг пам’яті та примирення з нагоди відзначення 73-річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 08 травня 2018

Майбутні експерти харчової продукції побували на провідному підприємстві

Студенти групи ТІ-2-7 спеціальності «Технологічна експертиза та безпечність харчової продукції» разом із своїм куратором, асистентом кафедри експертизи харчових продуктів Анастасією Чорною відвідали Київський пивоварний завод «Carlsberg Ukraine». Потужність виробництва пивоварного заводу складає 473 млн л/р. На заводі встановлене новітнє обладнанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні експерти харчової продукції побували на провідному підприємстві 31 травня 2019