Н У Х Т

Чергова зустріч у Movie Club

10 листопада 2020

Чергова зустріч у Movie Club

Фільми – це чудовий засіб не тільки для практичного застосування англійської мови, а й також для полегшення процесу міжкультурного навчання. Через великий вплив культури на процес спілкування викладачам корисно проводити заняття з використанням фільмів. Безліч фільмів містять чудові приклади міжкультурного спілкування та є дуже корисним джерелом для  студентів і викладачів. Існує багато причин для використання фільмів викладачами на заняттях і заохочення студентів до перегляду фільмів англійською мовою: фільми поєднують у собі задоволення та навчання, розповідаючи історію, яка захоплює та утримує увагу глядача; студентам демонструється справжня розмовна мова.

У рамках Movie Club відбулася чергова зустріч зі студентами першого курсу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу на платформі Zoom, яку провела старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Богдана Кукса. Була вдало організована відеоконференція з метою перегляду фільму «Хатіко: історія однієї собаки» (в оригіналі – «Hachiko: A Dog's Story»), знятого у 2009 році на основі реальних подій. Насправді ця історія сталася сто років тому в Японії. Знайдений щеням, пес породи акіта-іну по кличці Хатіко щодня зустрічав свого господаря після роботи на вокзалі. Але одного разу трапилася трагедія: господар собаки раптово помер. Тим не менш, пес щодня протягом дев'яти років в один і той же час приходив на вокзал і зустрічав всі поїзди, в яких міг приїхати його друг. За ці роки Хатіко став місцевою визначною пам'яткою вокзалу. Його впізнавали, оберігали, поважали його відданість.

До початку перегляду фільму викладачка звернула увагу студентів на можливі незнайомі лексичні одиниці, що допомогло не лише краще зрозуміти сюжет фільму, а також розширити їх словниковий запас. Після перегляду фільму студентам було запропоновано виконати завдання тестового характеру та відповісти на запитання. Варто відзначити високу активність студентів під час дискусії за сюжетом фільму. Такий фільм учить студентів співпереживати головним героям, виховує доброту та толерантність у ставленні до тварин.

Опублікований: 10-11-2020
Читайте також:
Викладачки НУХТ взяли участь у ІІІ Всеукраїнському з’їзді «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки»

Наприкінці квітня 2024 року відбулася важлива подія – ІІІ Всеукраїнський з’їзд «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки». До участі у заході долучилися викладачки кафедри експертизи харчових продуктів, доцентки Оксана Вашека, Вікторія Кійко, Оксана Петруша, Оксана Мельник. Програма з’їзду була насичена цікавими та надзвичай...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки НУХТ взяли участь у ІІІ Всеукраїнському з’їзді «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки» 03 травня 2024

Про популярний продукт на відкритій лекції доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Лариса Михонік прочитала відкриту лекцію з дисципліни «Загальні харчові технології» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». Тема лекції була присвячена технології макаронних виробів, продукту, який популярний у всьому світі. Мака...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про популярний продукт на відкритій лекції доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 15 лютого 2023

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяла участь у зустрічі з фахівцями Національного бюро коньяків (Франція)

17 серпня вперше в Україні, за ініціативи корпорації «Укрвинпром», відбулась офіційна онлайн-зустріч вітчизняних спеціалістів із фахівцями Національного бюро коньяків (BNIC, Франція), у якій взяла участь професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету Марина Білько. Також від української сторони долучилися пре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяла участь у зустрічі з фахівцями Національного бюро коньяків (Франція) 18 серпня 2021

Третьокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» закріплюють теоретичні знання в кращих столичних закладах ресторанного господарства

Уже доброю традицією для здобувачів-бакалаврів третього року навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» є виїзні лабораторні заняття, які відбуваються в межах навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє». Цього разу, разом із лекторкою дисципліни, доценткою Ольгою Пушкою вони відвідали заклад ресторанного господа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» закріплюють теоретичні знання в кращих столичних закладах ресторанного господарства 07 жовтня 2024