26 березня на факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу завітали учасники профорієнтаційного табору IBS Education.
IBS Education – це освітня компанія, що організовує на канікулах профорієнтаційні табори для професійного самовизначення старшокласників. Гостинно зустрічала учнів 9-11 класів відповідальна за профорієнтацію факультету Віра Зуйко. У лабораторії-ресторані кафедри готельно-ресторанної справи був організований дегустаційний аюрведичний сніданок. Магістранти спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технології аюрведичних харчових продуктів» під керівництвом асистента кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Володимира Польовика приготували страви за наукою Аюрведи.
Меню дегустаційного сніданку – індійський хліб чапаті з соусами, овочевим і яблучним чатні, фірмові натуральні цукерки на основі сухофруктів – корисні солодощі для школярів, чай-масала з ароматною сумішшю прянощів. Доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Ющенко, яка проходила стажування у медичному аюрведичному центрі Greens Ayurveda (штат Керала, Індія), познайомила школярів з Аюрведою як однією з найдавніших систем оздоровлення організму, організацією раціону та режиму харчування відповідно до індивідуальної конституції людини, впливом харчових продуктів на баланс організму і особливостями аюрведичної кулінарії загалом. Наш університет – це єдиний вітчизняний заклад вищої освіти, який здійснює підготовку магістрів з технологій аюрведичних харчових продуктів, інноваційних для підприємств харчування.
За сніданком відповідальна за профорієнтацію Віра Зуйко розповіла гостям про спеціальності 181 «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа» і 242 «Туризм», за якими здійснюється підготовка у бакалавраті та магістратурі; практичну підготовку у кращих вітчизняних підприємствах індустрії гостинності й за кордоном; працевлаштування у закладах готельного і ресторанного господарства, кейтерингових компаніях, міні-виробництвах, аюрведичних і оздоровчих центрах, туристичних компаніях і агенціях. Завершився візит екскурсією унікальним комплексом навчальних лабораторій – міні-броварня, технологічні лабораторії, де саме проходили заняття з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства», лабораторія барної справи і сучасний комп’ютерний клас. Гості отримали вичерпні відповіді на всі хвилюючі питання щодо організації навчального процесу, а також можливостей для особистісної й професійної реалізації в нашому університеті.
Сподіваємося, зустрінемо випускників 11 класів на посвяті першокурсників у студенти нашого університету.