Н У Х Т

Професійний розвиток викладачів через участь у лекціях на медичну та екологічну тематику

29 жовтня 2025

Професійний розвиток викладачів через участь у лекціях на медичну та екологічну тематику

Асистентка кафедри технологій ресторанної і аюрведичної продукції, директорка з маркетингу стартапу MedUpgrade Марія Омельченко прослухала лекцію всесвітньо відомого нейрохірурга, письменника та гуманіста Генрі Марша, що відбулася у Київській школі економіки (KSE). Захід був присвячений темі «Inequality and the Crisis in Healthcare» і став майданчиком для глибокої дискусії про соціальну нерівність, кризу у сфері охорони здоров’я та шляхи реформування медичних систем. Генрі Марш – автор бестселера «Do No Harm», відомий своїм гуманістичним підходом і багаторічною підтримкою України. Під час лекції він окреслив вплив соціально-економічних чинників на здоров’я населення, розкрив причини глобальної нестабільності у медичній галузі та поділився власними поглядами на моральні дилеми сучасної медицини. Після виступу відбулася відкрита сесія запитань і відповідей, у межах якої учасники змогли поставити запитання особисто спікеру та отримати цінні поради з практичного досвіду.

Продовжуючи професійний розвиток і залучення до міждисциплінарних ініціатив, пані Марія долучилася до тренінгу «Енергоефективність і зелена економіка для столичних підприємств», що відбувся на базі Київської міської ради. Захід був покликаний сприяти впровадженню принципів сталого розвитку у діяльність підприємств і формуванню екологічно відповідального бізнес-середовища. Учасники дізналися про сучасні інструменти оптимізації енергоспоживання, державні та міжнародні програми підтримки у сфері «зеленої» економіки, а також про практичний вплив екологічних рішень на фінансову ефективність.

Учасники вдячні лекторам за ґрунтовні та практично орієнтовані виступи, а організаторам – за створення платформи для обміну знаннями та досвідом.

Опублікований: 29-10-2025
Читайте також:
Авторський майстер-клас із мистецтва бариста від успішного випускника кафедри готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся майстер-клас із мистецтва бариста від успішного випускника Владислава Дударя, співвласника кав’ярні «Transit 33/34», чемпіона України з Клеверу (Clever Dripper) 2019, віце-чемпіона України з дисципліни кава-алкоголь 2019, дворазового призера Національного чемпіонату України «Coffee and good spirits», ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Авторський майстер-клас із мистецтва бариста від успішного випускника кафедри готельно-ресторанної справи 09 жовтня 2019

Черговий теплий День відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу вже стало доброю традицією зустрічатися з абітурієнтами щодватижні по суботах. 20 лютого інформаційно-консультаційну підтримку майбутнім здобувачам вищої освіти забезпечували в.о. декана факультету Віта Цирульнікова, відповідальна за профорієнтаційну роботу факультету Віра Зуйко, заступни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Черговий теплий День відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 22 лютого 2021

Біотехнологічні студії: насичений подіями день третій

Третій день Біотехнологічних студій, які реалізуються кафедрою біотехнології і мікробіології за підтримки Корпорації «Артеріум», таїв багато цікавого і незвіданого зі світу біотехнологій, хімії та інжинірингу. Спочатку учасники проєкту відвідали кафедру харчової хімії. Там їх гостинно зустріли доценти Віра Іщенко, Олександр Макаренко та Тетяна Пет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологічні студії: насичений подіями день третій 03 квітня 2024

Здобувачі освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» – активні учасники міжнародних вебінарів

У період карантину група закладів вищої освіти Швейцарії (Swiss Education Group, SEG), яка є міжнародним освітнім партнером кафедри готельно-ресторанної справи, активно організовує вебінари на актуальні для студентів теми у сфері гостинності. Серед спікерів – представники академічної спільноти SEG і провідні фахівці готельно-ресторанного бізнесу. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» – активні учасники міжнародних вебінарів 12 червня 2020