Н У Х Т

Магістранти-біотехнологи захистили курсові роботи з «Молекулярної біотехнології»

24 травня 2021

Магістранти-біотехнологи захистили курсові роботи з «Молекулярної біотехнології»

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Молекулярна біотехнологія». Цього моменту магістранти чекали з особливим нетерпінням, проте водночас із невеликим острахом, адже на захисті необхідно гідно і максимально ґрунтовно представити результати свої напрацювань із тематики обраних досліджень, які у подальшому ляжуть в основу майбутньої магістерської кваліфікаційної роботи.

Захисти відбувалися у форматі Zoom-конференцій у рамках засідань двох комісій у складі професора Віктора Стабнікова та доцентів Світлани Тетеріної, Оксани Скроцької, Олександра Воронцова, Вікторії Красінько, Людмили Буценко, Юрія Карлаша, Юрія Резніченка, Світлани Старовойтової.

Магістранти продемонстрували свої курсові роботи у форматі мультимедійних презентацій, у яких були стисло, проте вичерпно, представлені результати техніко-економічного обґрунтування, обґрунтування вибору біологічного агента, способу культивування, ферментера та методів контролю. Цьогоріч тематики робіт магістрантів пов’язані із різними галузями промисловості, зокрема:  харчовою – кілер-токсини для крафтового вина, косметичною – отримання розчинника 2,3-пропанбутандіолу для ефірних олій, і звісно фармацевтичною – особливості біосинтезу поверхневих антигенів в якості субодиничних протигерпетичних вакцин, біогенні часточки срібла у складі лікарських препаратів для лікування COVID-19, отримання складових гібридних антибіотиків, особливості одержання лактулози, фітази медичного призначення, рамноліпіди для руйнування бактеріальних плівок, бета-глюкани дріжджів як імуностимулюючі речовини.

Також особливо цікавими були наукові здобутки переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія», чиї наукові роботи були присвячені вивченню антибактеріальних та антифунгальних властивостей грибів відділу Basidiomycetes, а також антиадгезивній та антимікробній активності ПАР мікробного походження.

Захисти робіт проходили у форматі активної дискусії, під час якої члени комісій надавали слушні і вагомі рекомендації щодо покращення та корегування робіт. Загалом, атмосфера онлайн-захистів була приємна та невимушена. Кожний студент мав можливість вичерпно обґрунтувати свою точку зору і навести відповідні докази своїм твердженням.

Отже, ще один рубіж магістрантами подоланий, і тепер на них чекає написання наступної частини майбутньої магістерської роботи.

Опублікований: 24-05-2021
Читайте також:
Онлайн семінар-дискусія науковців кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв з болгарськими колегами

З нагоди Дня слов'янської писемності партнери НУХТ із Русенського університету спільно з асоціацією «Європейський напрям» (Болгарія) проводять цікаві наукові та просвітницькі заходи (нагадаємо, що легендарні особи – Кирило і Мефодій за походженням були болгарами). Одна з останніх подій, до участі в якій були запрошені наші фахівці – онлайн семінар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн семінар-дискусія науковців кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв з болгарськими колегами 28 травня 2020

Першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій знайомляться з гігантами галузі

Студенти  групи ТІ-1-4 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із доцентом кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ольгою Чернюшок побували у виробничих цехах ПрАТ «Оболонь». ПрАТ «Оболо́нь» - корпорація з виробництва пива, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, мінеральної води. Окрім цього, компанія має дозволи на гуртову...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій знайомляться з гігантами галузі 12 грудня 2018

Корисні поради з розвитку власної справи для здобувачів-підприємців і маркетологів

26 листопада 2025 року відбулася гостьова лекція на тему «5 помилок, які вбивають бізнес» від підприємця, власника меблевої фабрики Bonso Кирила Іванова. Захід зібрав здобувачів-бакалаврів і магістрантів освітньої програми «Підприємництво та торгівля» та аспірантів освітньої програми «Маркетинг», які прагнуть розвивати власну справу. Кирило поділ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисні поради з розвитку власної справи для здобувачів-підприємців і маркетологів 27 листопада 2025

Відбувся перший майстер-клас із кондитерського мистецтва для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Відбувся перший майстер-клас із кондитерського мистецтва для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». У технологічній лабораторії кафедри готельно-ресторанної справи студентів бакалаврату і магістратури привітала з початком занять менеджер освітньої професійної програми, доцент Тетяна Сильчук. У гостях факульте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся перший майстер-клас із кондитерського мистецтва для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 25 вересня 2018