Н У Х Т

Магістранти-біотехнологи захистили курсові роботи з «Молекулярної біотехнології»

24 травня 2021

Магістранти-біотехнологи захистили курсові роботи з «Молекулярної біотехнології»

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Молекулярна біотехнологія». Цього моменту магістранти чекали з особливим нетерпінням, проте водночас із невеликим острахом, адже на захисті необхідно гідно і максимально ґрунтовно представити результати свої напрацювань із тематики обраних досліджень, які у подальшому ляжуть в основу майбутньої магістерської кваліфікаційної роботи.

Захисти відбувалися у форматі Zoom-конференцій у рамках засідань двох комісій у складі професора Віктора Стабнікова та доцентів Світлани Тетеріної, Оксани Скроцької, Олександра Воронцова, Вікторії Красінько, Людмили Буценко, Юрія Карлаша, Юрія Резніченка, Світлани Старовойтової.

Магістранти продемонстрували свої курсові роботи у форматі мультимедійних презентацій, у яких були стисло, проте вичерпно, представлені результати техніко-економічного обґрунтування, обґрунтування вибору біологічного агента, способу культивування, ферментера та методів контролю. Цьогоріч тематики робіт магістрантів пов’язані із різними галузями промисловості, зокрема:  харчовою – кілер-токсини для крафтового вина, косметичною – отримання розчинника 2,3-пропанбутандіолу для ефірних олій, і звісно фармацевтичною – особливості біосинтезу поверхневих антигенів в якості субодиничних протигерпетичних вакцин, біогенні часточки срібла у складі лікарських препаратів для лікування COVID-19, отримання складових гібридних антибіотиків, особливості одержання лактулози, фітази медичного призначення, рамноліпіди для руйнування бактеріальних плівок, бета-глюкани дріжджів як імуностимулюючі речовини.

Також особливо цікавими були наукові здобутки переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія», чиї наукові роботи були присвячені вивченню антибактеріальних та антифунгальних властивостей грибів відділу Basidiomycetes, а також антиадгезивній та антимікробній активності ПАР мікробного походження.

Захисти робіт проходили у форматі активної дискусії, під час якої члени комісій надавали слушні і вагомі рекомендації щодо покращення та корегування робіт. Загалом, атмосфера онлайн-захистів була приємна та невимушена. Кожний студент мав можливість вичерпно обґрунтувати свою точку зору і навести відповідні докази своїм твердженням.

Отже, ще один рубіж магістрантами подоланий, і тепер на них чекає написання наступної частини майбутньої магістерської роботи.

Опублікований: 24-05-2021
Читайте також:
Побачило світ нове видання для майбутніх фахівців харчової галузі

Вийшла друком монографія «Електрогідравлічний ефект в харчових технологіях», співавторами якої є співробітники НУХТ: завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін, доцент кафедри харчової хімії Інна Попова, доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Юлія Запорожець, а також доцент Національного університету біоресурс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Побачило світ нове видання для майбутніх фахівців харчової галузі 12 січня 2018

Ярмарок професій у Білій Церкві – простір для діалогу зі школярами

У рамках профорієнтаційної роботи викладачі НУХТ взяли участь в Ярмарку професій, що працював у Білоцерківському міськрайонному центрі зайнятості. Представники нашого навчального закладу поспілкувалися з учнями 9-11 класів і відповіли на всі запитання, які цікавили майбутніх вступників. Вони розповідали про інститути та факультети, які є в структур...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ярмарок професій у Білій Церкві – простір для діалогу зі школярами 21 березня 2019

Міжнародне стажування у Словаччині викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу

Викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу, д.е.н., професор Ірина Антоненко, к. з держ. упр., доцент Олена Розметова та к.г.н., доцент Олена Харченко взяли участь у міжнародному стажуванні «Стратегічне партнерство України з ЄС у сфері освіти та науки», де ознайомилися з європейським досвідом організації наукової діяльності, публікації ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародне стажування у Словаччині викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу 22 квітня 2019

Гостьова лекція з Великобританії для здобувачів спеціальності «Облік і оподаткування»

3 березня  2023 року для здобувачів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Навчально-наукового інституту економіки і управління відбулася бінарна лекція «Облік і оподаткування у Великобританії», яку прочитали старша викладачка кафедри обліку і аудиту Тетяна Редзюк і запрошена лекторка, експертка з обліку фінансового департаменту університету Шеф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція з Великобританії для здобувачів спеціальності «Облік і оподаткування» 08 березня 2023