Н У Х Т

Магістранти-біотехнологи захистили курсові роботи з «Молекулярної біотехнології»

24 травня 2021

Магістранти-біотехнологи захистили курсові роботи з «Молекулярної біотехнології»

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Молекулярна біотехнологія». Цього моменту магістранти чекали з особливим нетерпінням, проте водночас із невеликим острахом, адже на захисті необхідно гідно і максимально ґрунтовно представити результати свої напрацювань із тематики обраних досліджень, які у подальшому ляжуть в основу майбутньої магістерської кваліфікаційної роботи.

Захисти відбувалися у форматі Zoom-конференцій у рамках засідань двох комісій у складі професора Віктора Стабнікова та доцентів Світлани Тетеріної, Оксани Скроцької, Олександра Воронцова, Вікторії Красінько, Людмили Буценко, Юрія Карлаша, Юрія Резніченка, Світлани Старовойтової.

Магістранти продемонстрували свої курсові роботи у форматі мультимедійних презентацій, у яких були стисло, проте вичерпно, представлені результати техніко-економічного обґрунтування, обґрунтування вибору біологічного агента, способу культивування, ферментера та методів контролю. Цьогоріч тематики робіт магістрантів пов’язані із різними галузями промисловості, зокрема:  харчовою – кілер-токсини для крафтового вина, косметичною – отримання розчинника 2,3-пропанбутандіолу для ефірних олій, і звісно фармацевтичною – особливості біосинтезу поверхневих антигенів в якості субодиничних протигерпетичних вакцин, біогенні часточки срібла у складі лікарських препаратів для лікування COVID-19, отримання складових гібридних антибіотиків, особливості одержання лактулози, фітази медичного призначення, рамноліпіди для руйнування бактеріальних плівок, бета-глюкани дріжджів як імуностимулюючі речовини.

Також особливо цікавими були наукові здобутки переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія», чиї наукові роботи були присвячені вивченню антибактеріальних та антифунгальних властивостей грибів відділу Basidiomycetes, а також антиадгезивній та антимікробній активності ПАР мікробного походження.

Захисти робіт проходили у форматі активної дискусії, під час якої члени комісій надавали слушні і вагомі рекомендації щодо покращення та корегування робіт. Загалом, атмосфера онлайн-захистів була приємна та невимушена. Кожний студент мав можливість вичерпно обґрунтувати свою точку зору і навести відповідні докази своїм твердженням.

Отже, ще один рубіж магістрантами подоланий, і тепер на них чекає написання наступної частини майбутньої магістерської роботи.

Опублікований: 24-05-2021
Читайте також:
Тиждень циклової комісії дисциплін математичної та природничо-наукової підготовки у Сумському коледжі НУХТ

З 8 по 12 квітня 2019 у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбувся тиждень циклової комісії дисциплін математичної та природничо-наукової підготовки. Заходи тижня були захоплюючі, різнопланові, цікаві. 8 квітня з нагоди Дня довкілля для студентів 1 курсу була проведена інформаційна година «Думай глобально, дій локально». Студентка груп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень циклової комісії дисциплін математичної та природничо-наукової підготовки у Сумському коледжі НУХТ 15 квітня 2019

Сплануй майбутнє сьогодні!

28-29 квітня 2023 року університет взяв участь у Міжнародній спеціалізованій онлайн-виставці «Освіта та кар’єра». Організатор виставки – ВГО «Товариство «Знання» України за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти». Виставка об’...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сплануй майбутнє сьогодні! 01 травня 2023

На кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів відбувся захист міжкафедральної комплексної магістерської роботи

На кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів відбувся захист міжкафедральної комплексної магістерської роботи. Над виконанням окремих розділів фундаментальної роботи "Технології харчових продуктів збалансованого складу з використанням модифікованих жирів" працювали спеціалісти 5 кафедр. Магістрант кафедри теплоенергетики та холо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів відбувся захист міжкафедральної комплексної магістерської роботи 27 лютого 2017

Голос молодої науки

Закінчення кожного навчального року – привід підвести підсумки, визначити проблемні моменти, окреслити плани на майбутнє. На кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв підсумували здобутки молодих і творчих науковців і студентів, які нині гідно представляють наш університет і наукові напрямки кафедри на міжнародному рівні. Отже,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Голос молодої науки 08 липня 2020