Н У Х Т

Побачило світ нове видання для майбутніх фахівців харчової галузі

12 січня 2018

Побачило світ нове видання для майбутніх фахівців харчової галузі

Вийшла друком монографія «Електрогідравлічний ефект в харчових технологіях», співавторами якої є співробітники НУХТ: завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін, доцент кафедри харчової хімії Інна Попова, доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Юлія Запорожець, а також доцент Національного університету біоресурсів та природокористування Володимир Василів.

У виданні представлені результати наукових досліджень щодо електрогідравлічного ефекту для оброблення електрогідравлічними розрядами рослинної сировини, харчових продуктів, напівпродуктів і середовищ із метою покращення їх технологічних і харчових властивостей, інтенсифікації вилучення корисних компонентів, більш ефективного використання невідновлювальних природних ресурсів. Зокрема визначено фізико-хімічні процеси та закономірності, які відбуваються при обробленні суспензій цикорію, крохмалю, дифузійного соку, хмелю при обробленні електроіскровими розрядами. Також запропоновано промислово-апаратурне оформлення технологічних процесів із використанням електрогідравлічних установок.

Сподіваємось, що нове видання стане у нагоді студентам, аспірантам і молодим спеціалістам харчової галузі при розробленні нових рецептур, технологічних схем та устаткування.

Опублікований: 12-01-2018
Читайте також:
Дебют теоретичних досліджень першокурсників

Нещодавно першокурсники спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» уперше представили результати своїх теоретичних наукових досліджень у межах індивідуального завдання з дисципліни «Біологія клітини». Захист робіт став для здобувачів освіти не лише став важливою складовою семестрової роботи та підсумком багатоетапного процесу, що включав по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дебют теоретичних досліджень першокурсників 10 червня 2025

Що робити у форс-мажорних ситуаціях під час подорожей відтепер знають студенти та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу

Вважаєте, що туризм став на паузу? Насправді, оптимісти використовують карантин для підготовки до нових подорожей! Окрім розроблення цікавих маршрутів, студенти та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу серйозно приділяють увагу можливим форс-мажорам у подорожах. Про них 4 квітня 2020 року розповів під час вебінару відомий український...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Що робити у форс-мажорних ситуаціях під час подорожей відтепер знають студенти та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу 05 травня 2020

Колектив кафедри харчової хімії поповнився ще одним доцентом

Науковий потенціал університету визначається, в першу чергу, науковим і педагогічним рівнем професорсько-викладацького колективу. Тому, дуже приємно вітати колег із отриманням наукового звання. Кафедра харчової хімії була створена лише рік тому і вже сьогодні поповнилась ще одним дипломованим доцентом! Рішенням атестаційної колегії МОН від 23 жовт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри харчової хімії поповнився ще одним доцентом 02 листопада 2018

Про інноваційне обладнання процесів мембранного розділення на лекції від провідного фахівця галузі

16 листопада 2021 року на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування для викладачів і здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» відбулася гостьова лекція відомого фахівця в галузі мембранних процесів, головного інженера-технолога ТОВ «Вінкар Сістемс», доктора техн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про інноваційне обладнання процесів мембранного розділення на лекції від провідного фахівця галузі 18 листопада 2021