Н У Х Т

Побачило світ нове видання для майбутніх фахівців харчової галузі

12 січня 2018

Побачило світ нове видання для майбутніх фахівців харчової галузі

Вийшла друком монографія «Електрогідравлічний ефект в харчових технологіях», співавторами якої є співробітники НУХТ: завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін, доцент кафедри харчової хімії Інна Попова, доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Юлія Запорожець, а також доцент Національного університету біоресурсів та природокористування Володимир Василів.

У виданні представлені результати наукових досліджень щодо електрогідравлічного ефекту для оброблення електрогідравлічними розрядами рослинної сировини, харчових продуктів, напівпродуктів і середовищ із метою покращення їх технологічних і харчових властивостей, інтенсифікації вилучення корисних компонентів, більш ефективного використання невідновлювальних природних ресурсів. Зокрема визначено фізико-хімічні процеси та закономірності, які відбуваються при обробленні суспензій цикорію, крохмалю, дифузійного соку, хмелю при обробленні електроіскровими розрядами. Також запропоновано промислово-апаратурне оформлення технологічних процесів із використанням електрогідравлічних установок.

Сподіваємось, що нове видання стане у нагоді студентам, аспірантам і молодим спеціалістам харчової галузі при розробленні нових рецептур, технологічних схем та устаткування.

Опублікований: 12-01-2018
Читайте також:
Родзинки технологій італійських страв від відомого бренд-шефа для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбувся черговий майстер-клас від шеф-кухаря спеціалізованого ресторану «КазаН ДиваН» Володимира Єманова. Представив гостя декан факультету, професор Віктор Доценко. Цього разу фахівець презентував студентам кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності 181 «Харчові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Родзинки технологій італійських страв від відомого бренд-шефа для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 27 листопада 2018

Кафедра теплоенергетики і холодильної техніки отримала навчальні стенди від партнерів-виробничників

Сьогодні на кафедрі теплоенергетики і холодильної техніки відбувся приурочений до Дня енергетика круглий стіл «Перспективи та сучасний стан підготовки фахівців-енергетиків». Захід відвідали представники фірм, що працюють у сфері теплоенергетики, холодопостачання та кондиціювання повітря. У рамках зустрічі і підписаного між ТОВ «Данфосс Україна» т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра теплоенергетики і холодильної техніки отримала навчальні стенди від партнерів-виробничників 22 грудня 2018

Чим живе сучасний графічний дизайн у рекламі – відкрита лекція доцента кафедри маркетингу

На кафедрі маркетингу відбулася відкрита лекція доцента, кандидата філологічних наук Наталії Манич для студентів 3 курсу спеціальності 061 «Журналістика» (освітня програма «Реклама та зв'язки з громадськістю»). Лекція була прочитана в межах навчальної дисципліни «Дизайн у рекламі та PR» та була присвячена типологічно-стильовим особливостям графічн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чим живе сучасний графічний дизайн у рекламі – відкрита лекція доцента кафедри маркетингу 29 жовтня 2018

Акредитаційна експертиза зі спеціальності «Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок»

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 25.03.2019 року №208-А «Про проведення акредитаційної експертизи», з метою проведення чергової акредитаційної експертизи підготовки молодших спеціалістів зі спеціальності 5.05060403 «Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок» у Полтавському коледжі харчових технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Акредитаційна експертиза зі спеціальності «Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок» 10 квітня 2019