Н У Х Т

Коли за справу беруться справжні фанати: відкрита лекція на кафедрі харчової хімії

08 жовтня 2020

Коли за справу беруться справжні фанати: відкрита лекція на кафедрі харчової хімії

Знайомство з хімічними дисциплінами завжди було важливою складовою процесу підготовки майбутніх інженерів-технологів. На кафедрі харчової хімії приділяється особлива увага розробленню навчальних планів, наповненню лекційних курсів цікавим і сучасним матеріалом.

Ось і дощовим ранком 7 жовтня 2020 року відбулося надзвичайно цікаве і насичене лекційне заняття з дисципліни «Загальна та неорганічна хімія» для здобувачів першого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю, спеціальності 162 «Біотехнологія».

Тема лекції, яку прочитала доцентка кафедри Віра Іщенко, – «Будова атома і періодична система елементів». Лекторка наголосила, що лекційний матеріал розрахований на два заняття. Перед початком викладачка поцікавилась у студентів і викладачів про їх самопочуття, і після отримання впевненої відповіді, що всі почуваються добре, гості поринули у цікавий світ квантово-корпускулярних теорій.

Треба зазначити, що яскрава, змістовна мультимедійна презентація давала повний ефект присутності у всесвіті елементарних частинок. Студенти дізналися, яким чином розвиток фізико-хімічних теорій Резерфорда, Томсона, Бора привів до сучасного уявлення про будову атома. Окремо лекторка зупинилася на питанні наукової спадщини Івана Пулюя, українського фізика, роботи якого випередили експерименти Рентгена.

Крім того, викладачка наголосила на визначенні спектральних характеристик хімічних елементів і важливості цього аспекту в прикладній  науковій діяльності майбутнього інженера.

Час лекції промайнув несподівано швидко. Зацікавленість аудиторії виражалась у постійному контакті лекторки зі студентами. Здобувачі дізнались, які тісні міждисциплінарні зв’язки охоплюють сучасне наукове знання.

Колеги-викладачі, присутні на лекції, по-хорошому позаздрили першокурсникам, яким лекції читає така ерудована, досвідчена викладачка, справжня фанатка своєї улюбленої справи. Бажаємо Вірі Іщенко педагогічного натхнення, нових наукових досягнень і вдячних студентів!

Опублікований: 08-10-2020
Читайте також:
Студентський науковий гурток «BIOTECH» розпочав новий дослідницький сезон

Сфера біотехнологій є багатогранною. Уже сьогодні вона відкриває значні можливості, поєднуючи генетику, біологію, хімію та біохімію, а також робототехніку і інформаційні технології, досліджуючи живі організми і шукаючи нові підходи для задоволення людських потреб. Сюди входять генна та клітинна інженерія, біомедицина і фармакологія, харчова біотехн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентський науковий гурток «BIOTECH» розпочав новий дослідницький сезон 26 листопада 2025

У подорож до автентичного запросили здобувачів освіти куратори кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Сьогодні, коли кожний українець переживає випробування війною, особливого значення набувають щира підтримка, взаємодопомога та відверте спілкування. Такі стосунки народжуються не лише у навчальних аудиторіях, але й у неформальних зустрічах між викладачами та студентами. Серед таких заходів – екскурсії, кураторські години, відвідування музеїв, виста...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У подорож до автентичного запросили здобувачів освіти куратори кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 13 вересня 2024

Низка наукових семінарів відбулася на кафедрі технології зберігання і переробки зерна

На кафедрі технології зберігання і переробки зерна наприкінці січня-початку лютого 2021 року відбулися міжкафедральні наукові семінари щодо попередніх розглядів дисертаційних робіт Родіона Рибчинського, Мирослави Кожевнікової та Маргарити Кожевнікової на здобуття наукових ступенів кандидата технічних наук. Науковий керівник робіт – д.т.н., професор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Низка наукових семінарів відбулася на кафедрі технології зберігання і переробки зерна 11 лютого 2021

Співпраця бізнесу та освіти – впевнений крок у майбутнє!

28 вересня 2023 року в Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ відбулося відкриття  інноваційних STEM-лабораторій для підготовки фахових молодших бакалаврів спеціальностей «Галузеве машинобудування» та «Автоматизація, комп'ютерно-інтегровані технології та робототехніка». В урочистих заходах взяли участь представники університету – завіду...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Співпраця бізнесу та освіти – впевнений крок у майбутнє! 02 жовтня 2023