Н У Х Т

Коли за справу беруться справжні фанати: відкрита лекція на кафедрі харчової хімії

08 жовтня 2020

Коли за справу беруться справжні фанати: відкрита лекція на кафедрі харчової хімії

Знайомство з хімічними дисциплінами завжди було важливою складовою процесу підготовки майбутніх інженерів-технологів. На кафедрі харчової хімії приділяється особлива увага розробленню навчальних планів, наповненню лекційних курсів цікавим і сучасним матеріалом.

Ось і дощовим ранком 7 жовтня 2020 року відбулося надзвичайно цікаве і насичене лекційне заняття з дисципліни «Загальна та неорганічна хімія» для здобувачів першого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю, спеціальності 162 «Біотехнологія».

Тема лекції, яку прочитала доцентка кафедри Віра Іщенко, – «Будова атома і періодична система елементів». Лекторка наголосила, що лекційний матеріал розрахований на два заняття. Перед початком викладачка поцікавилась у студентів і викладачів про їх самопочуття, і після отримання впевненої відповіді, що всі почуваються добре, гості поринули у цікавий світ квантово-корпускулярних теорій.

Треба зазначити, що яскрава, змістовна мультимедійна презентація давала повний ефект присутності у всесвіті елементарних частинок. Студенти дізналися, яким чином розвиток фізико-хімічних теорій Резерфорда, Томсона, Бора привів до сучасного уявлення про будову атома. Окремо лекторка зупинилася на питанні наукової спадщини Івана Пулюя, українського фізика, роботи якого випередили експерименти Рентгена.

Крім того, викладачка наголосила на визначенні спектральних характеристик хімічних елементів і важливості цього аспекту в прикладній  науковій діяльності майбутнього інженера.

Час лекції промайнув несподівано швидко. Зацікавленість аудиторії виражалась у постійному контакті лекторки зі студентами. Здобувачі дізнались, які тісні міждисциплінарні зв’язки охоплюють сучасне наукове знання.

Колеги-викладачі, присутні на лекції, по-хорошому позаздрили першокурсникам, яким лекції читає така ерудована, досвідчена викладачка, справжня фанатка своєї улюбленої справи. Бажаємо Вірі Іщенко педагогічного натхнення, нових наукових досягнень і вдячних студентів!

Опублікований: 08-10-2020
Читайте також:
Наші науковці активно оприлюднюють результати своїх досліджень

Наші науковці активно оприлюднюють результати своїх досліджень. Зокрема, у журналі «Bacis solid state physics» вийшла друком стаття «Трансмісія релятивістських ферміонів із псевдоспіном рівним одиниці крізь квазіперіодичні бар’єри» професора кафедри фізики Aнатолія Короля, доцента кафедри фізики Наталії Медвідь і завідувача кафедри мехатроніки та п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші науковці активно оприлюднюють результати своїх досліджень 21 серпня 2019

Важливий внесок жінок у розвиток економіки обговорюють наші викладачки

Наші викладачки активно долучаються не тільки до освітніх і наукових заходів, а і до різноманітних громадських ініціатив. Зокрема доцентка кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, гарантка магістерської міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксана Топчій стала учасницею першого жі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливий внесок жінок у розвиток економіки обговорюють наші викладачки 21 липня 2023

На шляху до диплома магістра – захист курсових робіт

У цей непростий час для країни здобувачі-біотехнологи першого курсу магістратури та викладачі кафедри біотехнології і мікробіології всіма силами намагаються відновити звичайний темп навчання. Днями на кафедрі відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень». Цей захист – другий важливий етап, що безпосере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На шляху до диплома магістра – захист курсових робіт 03 червня 2022

Викладачі кафедри фінансів представили результати своїх наукових досліджень на міжнародній конференції

У рамках наукового проекту кафедри фінансів нашого університету «Комплексна оцінка та шляхи підвищення конкурентоспроможності страхового ринку України в контексті європейської інтеграції» викладачі кафедри Наталія Климаш та Михайло Арич разом із завідувачем кафедри Ладою Шірінян взяли участь у VIII міжнародній науково-практичній конференції «Страте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри фінансів представили результати своїх наукових досліджень на міжнародній конференції 02 жовтня 2018