Н У Х Т

Коли за справу беруться справжні фанати: відкрита лекція на кафедрі харчової хімії

08 жовтня 2020

Коли за справу беруться справжні фанати: відкрита лекція на кафедрі харчової хімії

Знайомство з хімічними дисциплінами завжди було важливою складовою процесу підготовки майбутніх інженерів-технологів. На кафедрі харчової хімії приділяється особлива увага розробленню навчальних планів, наповненню лекційних курсів цікавим і сучасним матеріалом.

Ось і дощовим ранком 7 жовтня 2020 року відбулося надзвичайно цікаве і насичене лекційне заняття з дисципліни «Загальна та неорганічна хімія» для здобувачів першого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю, спеціальності 162 «Біотехнологія».

Тема лекції, яку прочитала доцентка кафедри Віра Іщенко, – «Будова атома і періодична система елементів». Лекторка наголосила, що лекційний матеріал розрахований на два заняття. Перед початком викладачка поцікавилась у студентів і викладачів про їх самопочуття, і після отримання впевненої відповіді, що всі почуваються добре, гості поринули у цікавий світ квантово-корпускулярних теорій.

Треба зазначити, що яскрава, змістовна мультимедійна презентація давала повний ефект присутності у всесвіті елементарних частинок. Студенти дізналися, яким чином розвиток фізико-хімічних теорій Резерфорда, Томсона, Бора привів до сучасного уявлення про будову атома. Окремо лекторка зупинилася на питанні наукової спадщини Івана Пулюя, українського фізика, роботи якого випередили експерименти Рентгена.

Крім того, викладачка наголосила на визначенні спектральних характеристик хімічних елементів і важливості цього аспекту в прикладній  науковій діяльності майбутнього інженера.

Час лекції промайнув несподівано швидко. Зацікавленість аудиторії виражалась у постійному контакті лекторки зі студентами. Здобувачі дізнались, які тісні міждисциплінарні зв’язки охоплюють сучасне наукове знання.

Колеги-викладачі, присутні на лекції, по-хорошому позаздрили першокурсникам, яким лекції читає така ерудована, досвідчена викладачка, справжня фанатка своєї улюбленої справи. Бажаємо Вірі Іщенко педагогічного натхнення, нових наукових досягнень і вдячних студентів!

Опублікований: 08-10-2020
Читайте також:
Чергове підтвердження рівня знань: іспити складають другокурсники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

10 червня завідувачкою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професоркою Олександрою Нєміріч проведено екзамен з дисципліни «Теоретичні основи технології продукції ресторанного господарства» для здобувачів 2 курсу денної форми навчання. Екзамен відбувся в онлайн-форматі для забезпечення ідентифікації особи здобувача за допомогою ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергове підтвердження рівня знань: іспити складають другокурсники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 11 червня 2020

Практикуємося самі і навчаємо майбутніх магістрів!

Питання підготовки здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» до єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з іноземної мови для вступу до магістратури є сьогодні досить актуальним як для викладачів, так і для здобувачів вищої освіти. На сьогодні здобувач вищої освіти технічної спеціальності потребує покрокових інструкцій і рекомендацій з підготовки до ЄВІ, який...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практикуємося самі і навчаємо майбутніх магістрів! 12 лютого 2021

Англомовна секція 87-ї Міжнародної наукової конференції зібрала молодих науковців із різних куточків світу

«Добрий ранок, доброго дня, добрий вечір, дорогі друзі й шановні колеги. Під цвітіння садів, теплий вітерець золотої осені та гарячий подих вічного літа поринемо у безмежний дивовижний світ харчової науки!». Таким привітанням почалася робота англомовної секції «Харчові, хімічні технології та інженерія», що працювала в межах 87-ї Міжнародної науково...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Англомовна секція 87-ї Міжнародної наукової конференції зібрала молодих науковців із різних куточків світу 19 квітня 2021

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів взяли участь у LEAN Global Connection 2023

Вчимося долати сьогоднішні виклики заради кращого майбутнього! Доценти кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша, Оксана Вашека та Богдан Пащенко взяли активну участь у LEAN Global Connection 2023 – найбільшому у світі онлайн-заході з ощадливого виробництва та LEAN-мислення. Протягом останнього десятиліття людство стикається із все біль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів взяли участь у LEAN Global Connection 2023 30 листопада 2023