Н У Х Т

Продовжують розвивати свої soft skills викладачі кафедри фінансів

05 грудня 2022

Продовжують розвивати свої soft skills викладачі кафедри фінансів

Для того, щоб підготувати висококваліфікованих фахівців, відкритих до активного сприйняття всього нового, спроможних до безперервного особистісного й професійного самовдосконалення, викладач повинен сам постійно навчатися. Тільки у такому випадку він зможе надавати не тільки якісні професійні знання, а й сприяти всебічному розвитку особистості кожного здобувача вищої освіти. Саме цього прагнуть викладачі кафедри фінансів.

Так, доцентка кафедри Наталія Климаш стала учасницею тренінгу «Методологія аналізу торговельної політики: що можуть сказати нам цифри», який був проведений Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій за підтримки програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Під час заходу учасники дізналися про доступні джерела даних, основні інструменти аналізу зовнішньої торгівлі, їхні можливості та обмеження.

На тренінгу було обговорено: класифікації, що використовуються у зовнішній торгівлі; джерела даних – українські та міжнародні; індикатори зовнішньої торгівлі – де знайти і як зрозуміти; аналіз торговельних бар’єрів; оцінювання впливу зон вільної торгівлі: моделі та їх інтерпретація.

А доцентка Катерина Третяк взяла участь у проєкті з розвитку співпраці бізнесу та освіти «Uni-Biz_Bridge», присвяченому розвитку soft skills.

Темами проєкту стали: інвестиції в людський капітал: кейс дуальних програм від SoftServe; форми активностей та методи роботи в начальних закладах онлайн; розроблення кейсових завдань для студентів технічного напрямку; робота в Excel та базові знання для аналізу даних; створення та розвиток IT-продуктів.

За результатами участі в тренінгах доцентки отримали відповідні сертифікати, а нові знання зможуть передати здобувачам під час викладання своїх дисциплін освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування».

Опублікований: 05-12-2022
Читайте також:
Практична підготовка здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у готелі «Президент»

З 1 по 28 вересня здобувачі вищої освіти 4 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання проходили виробничу практику в засобах розміщення м. Київ та інших містах України. Однією з баз практик був 4-зірковий «Президент Готель» у самому центрі столиці за 5 хв. ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична підготовка здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у готелі «Президент» 07 жовтня 2020

Лідери змін у просвіті – викладачі НУХТ!

У Києві відбулися загальні збори Асоціації промислових підприємств автоматизації України (АППАУ), членом якої є наш університет. Збори є найвищим органом управління асоціації, які традиційно приймають звіт виконавчої дирекції та затверджують головні напрями роботи на рік. Від нашого університету у заході взяли участь викладачі кафедри автоматизації...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лідери змін у просвіті – викладачі НУХТ! 04 лютого 2020

Хімтехнологи й біотехнологи ознайомилися з кар’єрними перспективами у МХП

30 квітня за сприяння відділу працевлаштування випускників НУХТ і гарантки освітньо-професійної програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» Олени Подобій відбулася зустріч студентів спеціальностей 161 «Хімічні технології та інженерія» та 162 «Біотехнології та біоінженерія» з представниками провідної міжнародної компанії ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімтехнологи й біотехнологи ознайомилися з кар’єрними перспективами у МХП 02 травня 2025

Третьокурсники досліджують світ ароматів і смаку в ресторанних стравах з гостьовими лекторами

Днями для здобувачів третього курсу освітньої програми «Технології харчування» відбулася гостьова лекція на тему «Речовини, що поліпшують аромат і смак. Ароматизатори. Підсилювачі смаку і аромату (на прикладі страв ресторану при готелі Cityhotel Residence)», організована в межах вивчення дисципліни «Харчові добавки, прянощі та приправи» лекторкою д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники досліджують світ ароматів і смаку в ресторанних стравах з гостьовими лекторами 19 вересня 2025