Н У Х Т

Практичний майстер-клас «Інновації в аквакультурі: від моря до споживача – повний цикл українського бізнесу»

27 листопада 2025

Практичний майстер-клас «Інновації в аквакультурі: від моря до споживача – повний цикл українського бізнесу»

За вже сталою традицією залучення стейкхолдерів до проведення лабораторних, практичних і лекційних занять, на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 27 листопада у колаборації з компанією ТОВ «Чорноморка» в особі керівниці відділу розвитку Євгенії Мамчур і керівника спеціальних проєктів Дмитра Кострубіна відбувся практичний майстер-клас із дегустацією на тему «Інновації в аквакультурі: від моря до споживача – повний цикл українського бізнесу».

Захід відбувся у межах дисциплін «Сталий розвиток сировинних ресурсів аквакультури та гідробіонтів», «Технології продуктів харчування спеціального призначення», «Інноваційні промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів», «Науково-дослідницький практикум» для магістрантів освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів», міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» та освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса». Крім цього, до воркшопу долучились здобувачі-бакалаври освітньої програми «Харчові технології та інженерія» та здобувачі освіти й викладачі інших кафедр університету.

Метою майстер-класу було ознайомлення зі сучасними інноваціями у вирощуванні, транспортуванні, переробленні та споживанні устриць в Україні та світі. Гості заходу поділилися безцінним досвідом світового та вітчизняного виробництва цього продукту.

А найбільше, звісно, всім запам’яталася дегустація устриць «Желардо» та «Фін де клер» з лайфхаками їх відкривання.

Мережа «Чорноморка» – це українська мережа рибних ресторанів, яка розширилася до понад 40 закладів в Україні, відкрила ресторани за кордоном, і є одним із найбільших імпортерів продукції аквакультури в Україну. Основне гасло компанії – «Ми просто смажимо рибу». Однак, варто зазначити, що ця мережа реально створює та прививає культуру споживання продукції аквакультури та гідробіонтів у нашій країні!

Упевнені, що подібні практичні майстер-класи для наших здобувачів освіти є надзвичайно актуальними й важливими, адже це, у першу чергу, неоціненний досвід комунікації з реальним вітчизняним і світовим досвідом і, звісно ж, детальне ознайомлення зі сучасними новинками та інноваціями у галузі харчових виробництв, які постійно розвиваються.

Опублікований: 27-11-2025
Читайте також:
Ще до одного туристичного івенту долучилися наші здобувачі

25-27 лютого 2021 р. у рамках вивчення дисципліни «Організація виставкової діяльності» здобувачі 2 і 3 курсів спеціальності «Туризм» відвідали віртуальний Міжнародний туристичний ярмарок «Travel Turkey Izmir Digital», організований під егідою Міністерства культури і туризму та Міністерства торгівлі Турецької Республіки за співпраці з «IZFAS» і стол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще до одного туристичного івенту долучилися наші здобувачі 01 березня 2021

Наші викладачі беруть участь у тренінгах для харчового бізнесу

Аграрний Союз України та ГО «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів «СПОЖИВЧА ДОВІРА» за підтримки Уряду Нідерландів Kingdom of the Netherlands у рамках програми МАТРА «Зміцнення позицій НГО у регіонах як учасників реформування системи забезпечення безпеки харчової продукції, спрямованого на подолання корупції» та Громадської школ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі беруть участь у тренінгах для харчового бізнесу 13 серпня 2020

English Speaking club повернувся в онлайн-режимі

Викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Божок разом зі спеціальним гостем Stuart Snuggs провели засідання Online English Speaking club. У засіданні взяли участь студенти Навчально-наукового інституту економіки і управління та факультету біотехнологій та екологічного контролю. Цього разу засідання було присвячене ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

English Speaking club повернувся в онлайн-режимі 27 жовтня 2020

Немає меж досконалості: на кафедрі технології оздоровчих продуктів розроблено додаткові критерії для оцінювання кваліфікаційних робіт

Робоча група з перегляду та вдосконалення освітньо-професійної програми підготовки магістрів «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» у складі гарантки, професорки Галини Сімахіної, доценток Світлани Камінської та Ірини Гойко і здобувачки освітнього ступеня «магістр» Ірини Медведюк розробила додаткові критерії для ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Немає меж досконалості: на кафедрі технології оздоровчих продуктів розроблено додаткові критерії для оцінювання кваліфікаційних робіт 03 листопада 2023