Н У Х Т

Практичний майстер-клас «Інновації в аквакультурі: від моря до споживача – повний цикл українського бізнесу»

27 november 2025

Практичний майстер-клас «Інновації в аквакультурі: від моря до споживача – повний цикл українського бізнесу»

За вже сталою традицією залучення стейкхолдерів до проведення лабораторних, практичних і лекційних занять, на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 27 листопада у колаборації з компанією ТОВ «Чорноморка» в особі керівниці відділу розвитку Євгенії Мамчур і керівника спеціальних проєктів Дмитра Кострубіна відбувся практичний майстер-клас із дегустацією на тему «Інновації в аквакультурі: від моря до споживача – повний цикл українського бізнесу».

Захід відбувся у межах дисциплін «Сталий розвиток сировинних ресурсів аквакультури та гідробіонтів», «Технології продуктів харчування спеціального призначення», «Інноваційні промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів», «Науково-дослідницький практикум» для магістрантів освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів», міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» та освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса». Крім цього, до воркшопу долучились здобувачі-бакалаври освітньої програми «Харчові технології та інженерія» та здобувачі освіти й викладачі інших кафедр університету.

Метою майстер-класу було ознайомлення зі сучасними інноваціями у вирощуванні, транспортуванні, переробленні та споживанні устриць в Україні та світі. Гості заходу поділилися безцінним досвідом світового та вітчизняного виробництва цього продукту.

А найбільше, звісно, всім запам’яталася дегустація устриць «Желардо» та «Фін де клер» з лайфхаками їх відкривання.

Мережа «Чорноморка» – це українська мережа рибних ресторанів, яка розширилася до понад 40 закладів в Україні, відкрила ресторани за кордоном, і є одним із найбільших імпортерів продукції аквакультури в Україну. Основне гасло компанії – «Ми просто смажимо рибу». Однак, варто зазначити, що ця мережа реально створює та прививає культуру споживання продукції аквакультури та гідробіонтів у нашій країні!

Упевнені, що подібні практичні майстер-класи для наших здобувачів освіти є надзвичайно актуальними й важливими, адже це, у першу чергу, неоціненний досвід комунікації з реальним вітчизняним і світовим досвідом і, звісно ж, детальне ознайомлення зі сучасними новинками та інноваціями у галузі харчових виробництв, які постійно розвиваються.

Published on: 27-11-2025
Read also:
Як пропіарити себе безкоштовно дізналися студенти-фінансисти

27 березня 2019 року на запрошення доцента кафедри фінансів Олени Гнатенко до університету завітала харизматична особистість – піар-фахівець із 20-річним досвідом роботи, засновник і керівник промоушн і продакшин STUDIO RAR, президент Асоціації з розвитку міжнародних відносин «ADRUM»Тетяна Колесніченко. Зустріч відбулася в формі тренінгу «Як пропіа...

READ YOURSELF

Як пропіарити себе безкоштовно дізналися студенти-фінансисти 28 march 2019

НУХТ утримує високі позиції за цитуванням у профілях Google Scholar

Розпочалася зимова сесія міжнародних і національних рейтингів університетів за показниками діяльності. Днями Webometrics опублікував нову, 13-ту редакцію свого дочірнього TRANSPARENT RANKING: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles, що ранжує кращі університети світу за цитуванням у профілях Google Scholar. До січневого рейтин...

READ YOURSELF

НУХТ утримує високі позиції за цитуванням у профілях Google Scholar 01 february 2022

У Департаменті навчання та розвитку персоналу мережі «Сільпо» захищали свої кваліфікаційні роботи кращі магістранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

У рамках співпраці між ТОВ «Сільпо-Фуд» та Навчально-науковим інститутом харчових технологій НУХТ, 20 лютого 2019 року відбувся захист магістерських робіт у Департаменті навчання та розвитку персоналу мережі «Сільпо». Кращі студенти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, які навчалися за освітньою програмою «Технології зберігання, консервув...

READ YOURSELF

У Департаменті навчання та розвитку персоналу мережі «Сільпо» захищали свої кваліфікаційні роботи кращі магістранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 22 february 2019

Вітаємо переможців конкурсу наукових робіт за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум»!

Уже третій рік поспіль Корпорація «Артеріум» підтримує наших здобувачів, започаткувавши ще в 2020 році конкурс наукових робіт для біотехнологів Національного університету харчових технологій. І це не перший захід, який реалізує Корпорація в нашому виші. Упродовж багатьох років цей фармацевтичний гігант підтримує талановиту молодь, спонсоруючи прове...

READ YOURSELF

Вітаємо переможців конкурсу наукових робіт за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум»! 05 july 2022