Н У Х Т

Чергова екскурсія від Профкому співробітників – Андріївська церква

21 травня 2024

Чергова екскурсія від Профкому співробітників – Андріївська церква

Профком співробітників НУХТ у кінці квітня-на початку травня організував для всіх профспілківців дві екскурсії до Андріївської церкви – однієї з найвідоміших і найкрасивіших церков Києва. Вона розташована на Андріївській горі, в центрі міста, і є пам'яткою архітектури та монументального живопису XVIII століття.

Церква має довгу й цікаву історію. Перша згадка про Андріївську гору датується ХІІ століттям. У той час тут знаходилася церква Святого Андрія Первозванного, яка була зруйнована монголо-татарами у ХІІІ столітті. У ХVІІ столітті Андріївська гора стала популярним місцем для прогулянок і відпочинку. У 1747 році на горі було розпочато будівництво нової церкви Святого Андрія Первозванного за проєктом архітектора Франческо Бартоломео Растреллі. Будівництво було завершено в 1762 році, і освятив її Київський митрополит Рафаїл Заборовський.

Андріївська церква стала одним із найважливіших символів Києва. Вона була місцем багатьох історичних подій, у тому числі зустрічі Петра I з гетьманом Іваном Мазепою в 1708 році.

У ХХ столітті Андріївська церква пережила кілька потрясінь – була пошкоджена під час Першої світової війни, а в 1919 році закрита більшовиками. У 1944 році церква була відновлена і знову відкрита для відвідувачів.

Андріївська церква є чудовим прикладом архітектури бароко, має багатий декор, у тому числі фрески, скульптури та різьблення по дереву. Тут можна дізнатися про історію Києва і відчути атмосферу стародавнього міста. Церква має власний оглядовий майданчик, з якого добре видно лівий берег Києва та Дніпро.

Наші екскурсанти отримали не лише знання про історію Андріївської церкви, а й духовну насолоду та енергію від цього прекрасного місця!

Профком і надалі планує організовувати екскурсії нашим чудовим містом для ознайомлення членів профспілки з шедеврами архітектури та живопису. Наступним місцем буде Кирилівська церква!

Опублікований: 21-05-2024
Читайте також:
Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології формованих картопляних чіпсів підвищеної харчової цінності» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса. Автором за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 грудня 2019

ІХ Всеукраїнська науково-практична-конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулася в онлайн-форматі

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу дистанційно відбулася ІХ Всеукраїнська науково-практична-конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі». Головною метою конференції було обговорення актуальних питань інноваційного розвитку індустрії гостинності. Під час відеоконференції на платформі Zoom були розгля...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ІХ Всеукраїнська науково-практична-конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулася в онлайн-форматі 01 червня 2020

Готуємося до Дня відкритих дверей

В університеті продовжується підготовка до Дня відкритих дверей. Сьогодні доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко зустрілася у форматі відеоконференції з учнями старших класів середньої школи І-ІІІ ступенів № 11 міста Шостка Сумської області. Майбутні вступники дізналися про спеціальності, за якими здійснюється підгото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готуємося до Дня відкритих дверей 25 січня 2024

Майбутні експерти на онлайн-екскурсії з виробництва ковбас

Здобувачі вищої освіти групи ХЕ-3-12 разом із наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою ознайомилися з виробництвом ковбасних виробів ТМ «Алан». На жаль, воєнний стан у країні змушує підприємства суттєво посилювати безпекові заходи, що обмежує доступ сторонніх осіб, тому формат онлайн-екскурсій ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні експерти на онлайн-екскурсії з виробництва ковбас 03 жовтня 2023