Н У Х Т

Продовжують підкорювати наукові вершини на конкурсі наукових робіт з біології учасники студентського наукового гуртка «Biotech»

08 травня 2018

Продовжують підкорювати наукові вершини на конкурсі наукових робіт з біології учасники студентського наукового гуртка «Biotech»

На базі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка  відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю знань «Біологія». На конкурс була подана 71 студентська наукова робота, що надійшли із 40 закладів вищої освіти. На підсумкову науково-практичну конференцію запросили авторів 20 наукових робіт із різних міст, до числа яких увійшла також робота активних учасників студентського наукового гуртка «Biotech» Анни Заярнюк та Ольги Бородіної (науковий керівник – к.б.н., доцент Інна Лич).

Полтава зустріла учасників теплим сонячним днем, а організатори конкурсу вразили своєю гостинністю та люб’язністю, урочистим відкриттям конкурсу, відразу після чого свою роботу розпочали кожна з секцій. Анні Заярнюк випала честь відкрити роботу секції «Загальна біологія» та задати науковий темп для наступних учасників. Вона презентувала свою доповідь «Біологічно активні фрагменти молозива – новий підхід у боротьбі з інфекційними агентами». Доповідь зацікавила аудиторію, члени комісії та учасники конкурсу задавали велику кількість запитань, на які отримали ґрунтовні відповіді.

Роботи, що були представлені в секції, викликали великий науковий інтерес, а змістовні доповіді та цікаві питання пожвавлювали конкурсантів. І ось настав момент оголошення результатів, якого всі так трепетно чекали. Рішенням галузевої конкурсної комісії за висновком рецензентів і результатами виступів наші студентки посіли 3-е місце й отримали Диплом ІІІ ступеня. Грамотами також відзначили наукових керівників переможців і членів галузевої конкурсної комісії.

 Але на цьому пригоди гостей конкурсу в Полтаві не закінчились. Не встигли вони оговтатись від ейфорії оголошення результатів, як вже ходили по битому курному шляху Полтави, оглядали Іванову гору та обійстя Івана Котляревського. Другого дня бажаючим були надані автобус та всі умови для наступної туристичної «розвідки» в Полтаві. Охочі мали можливість зануритися в ХІХ століття, відвідавши Державний історико-культурний заповідник «Поле Полтавської битви», возз’єднатись із природою разом із мешканцями Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та запастись сувенірами для рідних.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології щиро вдячний організаторам конкурсу і вітає наших студентів із перемогою!

Опублікований: 08-05-2018
Читайте також:
Заняття слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» проходять в умовах реального бізнес-середовища

Функціонування ресторанного бізнесу слухачі сертифікатної освітньої програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» опановують в умовах реального бізнес-середовища. Друге заняття відбулося в одних із найкращих закладів ресторанного господарства м. Києва – кафе «Стумарі» та чесько-німецькому пабі «Zivot A Pivo», куди слухачі програми завітали...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заняття слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» проходять в умовах реального бізнес-середовища 29 жовтня 2021

Інноваційні технології від досвідченого педагога кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Антонелла Дорохович прочитала відкриту лекцію з дисципліни «Інноваційні технології борошняних, кондитерських виробів і харчоконцентратів» для магістрантів, що навчаються за спеціалізацією «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Тема лекції – «Інн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні технології від досвідченого педагога кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 листопада 2019

Маркетинг у вишиванці: неймовірний івент від команди кафедри маркетингу

День вишиванки – свято, коли вишивані доріжки з кожного регіону нашої України сплітаються в барвисті візерунки душі нації. Це день, коли минуле й сучасне з’єднується переплетеними дорогами поколінь, червоними та чорними нитками історії нашої Батьківщини. У цей день колектив кафедри маркетингу зібрав разом дружну родину студентів і викладачів на од...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маркетинг у вишиванці: неймовірний івент від команди кафедри маркетингу 16 травня 2025

Фокус – на сучасні тенденції у сфері якості та безпечності харчових продуктів в Україні

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів відвідали Всеукраїнський з’їзд «Харчовий бізнес-2025», що зібрав представників провідних харчових підприємств, керівників і учасників групи НАССР, керівників лабораторій, аудиторів, аналітиків, тренерів-консультантів з менеджменту якості та безпечності харчових продуктів, представників ритейл-мереж, ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фокус – на сучасні тенденції у сфері якості та безпечності харчових продуктів в Україні 29 травня 2025