Н У Х Т

Про здобні вироби на заквасках дізналися наші здобувачі освіти від керівниці технологічного відділу компанії «Lesaffre-Україна»

30 квітня 2021

Про здобні вироби на заквасках дізналися наші здобувачі освіти від керівниці технологічного відділу компанії «Lesaffre-Україна»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція керівниці технологічного відділу компанії «Lesaffre-Україна», к.т.н. Світлани Паливоди на тему «Здобні вироби на заквасках LIVENDO ТМ – готуймося до Великодня разом!». Лекція була прочитана в ракурсі вивчення дисциплін «Світові технології хлібобулочних і кондитерських виробів», «Організація виробництва борошняних та кондитерських виробів у Європі» для здобувачів освітнього ступеня «Магістр». До лекції долучилися також здобувачі 4 курсу освітнього ступеня «Бакалавр» та аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Розповідаючи про традиційні технології виробництва національних здобних виробів Європи, Світлана Паливода звернула увагу на важливості досягнення справжнього, оригінального смаку виробів і структури пористості. Досягти таких показників можна лише за умови виробництва за старовинними технологіями, впровадити які на сучасних підприємствах інколи буває важко. Фахівчиня розповіла про сучасні технології, які використовують на підприємствах європейських країн для виробництва виробів «Бріош», «Панеттоне», «Гаш», «Коломба» тощо. З метою ефективної організації виробництва такого асортименту рекомендують використовувати стартові культури заквасок для хлібопечення. Під час лекції здобувачі освіти дізналися про особливості застосування таких заквасок для виробів із пшеничного борошна на підприємствах і параметри технологічного процесу.

Частина лекції була присвячена особливостям виробництва справжнього «Панеттоне». Світлана Паливода також продемонструвала святкові вироби, виготовлені за рецептурами, розробленими співробітниками компанії «Lesaffre», акцентувала увагу на особливостях формування смаку, аромату, структури пористості виробів. Цікавою була інформація щодо способів оздоблення поверхні виробів, заходів щодо прискорення технологічного процесу та подовження свіжості.

Наприкінці лекції лекторка відповіла на численні запитання викладачів кафедри та здобувачів. Колектив кафедри та здобувачі освіти щиро вдячні Світлані Паливоді за таку цікаву та змістовну лекцію і чекають на наступні вебінари.

Опублікований: 30-04-2021
Читайте також:
Опанування Soft Skills через духовний туризм

Бакалаври освітньої програми «Технології харчування» разом із гарантом освітньої програми Олегом Кузьміним взяли участь у міжвузівському студентському науковому семінарі-практикумі «Духовний туризм в Україні: Раббі Нахман & Григорій Сковорода», який провели кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету сад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Опанування Soft Skills через духовний туризм 15 листопада 2023

Досвід у галузі медичного туризму вивчали здобувачі-третьокурсники

Протягом 4-7 лютого 2021 р. у рамках вивчення дисципліни «Організація виставкової діяльності» здобувачі 3 курсу спеціальності 242 «Туризм» разом із доценткою Тетяною Мірзодаєвою брали участь в онлайн-виставці «Turkish Medical Travel Online Expo 2021», яка проводилася для лікарів, туристичних агенцій, страхових компаній і пацієнтів з України, Азерба...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід у галузі медичного туризму вивчали здобувачі-третьокурсники 08 лютого 2021

День знань по НУХТівськи: відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти

Новий навчальний рік в нашому університеті розпочався з традиційної урочистої посвяти першокурсників у студенти НУХТ, яка відбулася 1 вересня в актовій залі університету. Церемонію відкрив Гімн України, виконаний здобувачкою освіти Навчально-наукового інституту економіки і управління Ольгою Ластовецькою. Ведучі свята – здобувачка освіти факультет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День знань по НУХТівськи: відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти 01 вересня 2023

Сучасні тренди ресторанного ринку у фокусі уваги викладачів і здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

За активної підтримки завідувачки кафедри, професорки Олександри Нєміріч, гаранта освітньої програми «Технології харчування», професора Олега Кузьміна, викладачів і наставників кафедри здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технології харчування» відвідали професійну виставку сучасних технологій та обладнання для інду...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тренди ресторанного ринку у фокусі уваги викладачів і здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 вересня 2023