Н У Х Т

Про здобні вироби на заквасках дізналися наші здобувачі освіти від керівниці технологічного відділу компанії «Lesaffre-Україна»

30 квітня 2021

Про здобні вироби на заквасках дізналися наші здобувачі освіти від керівниці технологічного відділу компанії «Lesaffre-Україна»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція керівниці технологічного відділу компанії «Lesaffre-Україна», к.т.н. Світлани Паливоди на тему «Здобні вироби на заквасках LIVENDO ТМ – готуймося до Великодня разом!». Лекція була прочитана в ракурсі вивчення дисциплін «Світові технології хлібобулочних і кондитерських виробів», «Організація виробництва борошняних та кондитерських виробів у Європі» для здобувачів освітнього ступеня «Магістр». До лекції долучилися також здобувачі 4 курсу освітнього ступеня «Бакалавр» та аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Розповідаючи про традиційні технології виробництва національних здобних виробів Європи, Світлана Паливода звернула увагу на важливості досягнення справжнього, оригінального смаку виробів і структури пористості. Досягти таких показників можна лише за умови виробництва за старовинними технологіями, впровадити які на сучасних підприємствах інколи буває важко. Фахівчиня розповіла про сучасні технології, які використовують на підприємствах європейських країн для виробництва виробів «Бріош», «Панеттоне», «Гаш», «Коломба» тощо. З метою ефективної організації виробництва такого асортименту рекомендують використовувати стартові культури заквасок для хлібопечення. Під час лекції здобувачі освіти дізналися про особливості застосування таких заквасок для виробів із пшеничного борошна на підприємствах і параметри технологічного процесу.

Частина лекції була присвячена особливостям виробництва справжнього «Панеттоне». Світлана Паливода також продемонструвала святкові вироби, виготовлені за рецептурами, розробленими співробітниками компанії «Lesaffre», акцентувала увагу на особливостях формування смаку, аромату, структури пористості виробів. Цікавою була інформація щодо способів оздоблення поверхні виробів, заходів щодо прискорення технологічного процесу та подовження свіжості.

Наприкінці лекції лекторка відповіла на численні запитання викладачів кафедри та здобувачів. Колектив кафедри та здобувачі освіти щиро вдячні Світлані Паливоді за таку цікаву та змістовну лекцію і чекають на наступні вебінари.

Опублікований: 30-04-2021
Читайте також:
В університеті стартували вступні випробування до бакалаврату

Сьогодні в університеті стартували вступні випробування до бакалаврату. Творчий конкурс складали вступники на спеціальність 17 «Фізична культура і спорт», освітню програму «Фізична рекреація і оздоровлення людини». Його мета – визначення рівня фізичної підготовленості вступників, необхідного для опанування обов’язкових і вибіркових дисциплін за спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті стартували вступні випробування до бакалаврату 11 липня 2024

У Навчально-науковому інституті харчових технологій вручили дипломи магістрам

27 лютого щемливе свято прощання з випускниками відбулося у Навчально-науковому інституті харчових технологій (ННІ ХТ). Нагадаємо, що інститут був створений менше року назад, тож це було перше вручення дипломів, що додало хвилювання урочистостям, адже адміністрація прагнула подарувати своїм першим випускникам по-справжньому тепле сімейне й незабутн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Навчально-науковому інституті харчових технологій вручили дипломи магістрам 27 лютого 2017

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася першість міста з волейболу

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася першість міста з волейболу пам’яті А.І. Шамшуріна. Розіграш цього кубку є традиційним і проводиться щорічно в день зустрічі випускників коледжу. Захід був відкритий товариською зустріччю збірних команд дівчат «Сміла» (Смілянський коледж харчових технологій) та «Астра» (Черкаський політехніч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася першість міста з волейболу 12 червня 2018

Свою освітню траєкторію вибудовують другокурсники-хімтехнологи

Право бути повноцінним учасником освітнього процесу та можливість формувати індивідуальну освітню траєкторію здобувачами освіти НУХТ реалізується завдяки можливості вибору дисциплін, які відповідають їх інтересам, цікаві, про які вони мріяли та які будуть їм корисні в майбутньому. 25 травня 2022 р. відбулася зустріч гарантки освітньої програми «Хі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свою освітню траєкторію вибудовують другокурсники-хімтехнологи 30 травня 2022