На засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.004 відбувся захист дисертаційної роботи Ольги Дзигар на здобуття освітнього ступеня доктора філософії. Засідання ради, роботу якої очолив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, відбулося онлайн у режимі реального часу.
У дисертаційній роботі «Удосконалення технології крекерів з додаванням поліпшувача протеолітичної дії, амарантового борошна та пряно-ароматичної сировини» здобувачка навела результати проведеного комплексу досліджень щодо розширення асортименту інноваційних конкурентоспроможних рецептур крекерів із використанням сировини підвищеної біологічної цінності і з антиоксидантними властивостями: амарантового борошна, монарди двійчастої, пажитника сінного та гуміарабіку.
Наукова новизна роботи підтверджена 7 патентами України на винахід і корисну модель, результати роботи висвітлені у 27 наукових публікаціях. Авторкою розроблені рецептури крекерів, на які затверджена нормативна документація, а їх високі якість і смакові властивості були відзначені дипломами ХІХ-го професійного дегустаційного конкурсу кондитерських виробів «Солодкий тріумф».
Представлена до розгляду робота була виконана під керівництвом завідувачки кафедри хлібопекарських, кондитерських та бродильних виробництв Інституту післядипломної освіти НУХТ Віри Оболкіної.
Офіційними опонентками роботи були призначені завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій Тетяна Лебеденко та професорка кафедри технології кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів Харківського державного університету харчування та торгівлі Наталія Гревцева. Опонентки висловили свої побажання і зауваження до роботи та надали позитивні відгуки.
Участь в обговоренні дисертаційної роботи також узяли рецензентки – професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Камбулова та доцентка цієї ж кафедри Олена Кохан.
Зважаючи на позитивні відгуки членів спеціалізованої ради та результати таємного голосування, одноголосно було прийняте рішення присудити Ользі Дзигар науковий ступінь доктора філософії зі спеціальності 181 «Харчові технології». Бажаємо успіхів у подальшій професійній діяльності!