Н У Х Т

Про харчове шахрайство і захист продуктів харчування дізнавалися наші фахівці

15 липня 2020

Про харчове шахрайство і захист продуктів харчування дізнавалися наші фахівці

«Харчове шахрайство і захист продуктів харчування» – такою була тема чергового вебінару від «Bureau Veritas Ukraine», до якого долучилися викладачі й науковці нашого університету.

Спікером виступив керівник Департаменту навчання «Бюро Верітас Україна», доктор біологічних наук Іван Соколов. Досвідчений фахівець спеціалізується на: системах менеджменту якості, безпеки продуктів харчування, навколишнього середовища, здоров'я та охорони праці, системах енергетичного менеджменту, зміні клімату, зеленому будівництві; біології, хімії, біохімії, мікробіології. Він читає і проводить спеціалізовані курси, семінари, конференції та програми навчання з ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, UNFCCC Joint Implementation (JI), Еко-аудиту, HACCP, ISO 22000, FSSC 22000, Ризик-менеджменту, BRC, IFS, Fami QS, OHSAS 18001, MSC CoC тощо.

Ключові теми, які розглянули учасники вебінару: терміни та їх значення; з чого все почалося; де містяться вимоги і як їх виконати; методики оцінювання загроз і вразливості. Матеріал викладався надзвичайно цікаво, у доступній формі з великою кількістю практичних прикладів.

Учасники дізналися, що попередження харчового шахрайства почалося з інциденту, що стався у Великобританії в 2013 році, коли в торговельну мережу зайшла велика партія конини, яку продавали під виглядом яловичини. Так у 2014 році з'явилося Керівництво PAS 96, а за ним BRCGS, FSSC 2200, IFS. Присутні детально розібралися в усіх нюансах цих документів.

Насамкінець на слухачів чекав короткий тест по ключових питаннях заходу.

Спікер був приємно здивований інтересом ЗВО до представленої  інформації, адже крім фахівців кафедри експертизи харчових продуктів нашого університету, до заходу долучилися і представники ОНАХТ, СНАУ, МНАУ.

І у цьому немає нічого дивного, просто наші викладачі думають і навчають своїх студентів відповідно до викликів сьогодення.

Нагадаємо, що «Бюро Верітас Україна» пропонує послуги в галузі сертифікації, класифікації, інспекцій, аудитів, випробувань, навчання та управління будівельними проєктами. Це – незалежний орган, що надає повний спектр послуг в області сертифікації та аудиту. Фахівці Бюро проводять випробування продукції, перевірку товарів, оцінку виробництва, аудити на відповідність вимогам міжнародних стандартів, а також специфічним вимогам замовників в області якості, охорони праці та безпеки на виробництві, екології та соціальної відповідальності, а також тренінги для персоналу. «Бюро Верітас Україна» співпрацює з роздрібними мережами і виробниками товарів народного споживання в усьому світі, оцінюючи продукцію і процеси виробництва на предмет відповідності вимогам в області якості, експлуатаційних характеристик і нормативів.

Опублікований: 16-07-2020
Читайте також:
Зв’язок поколінь, теорії і практики

Кафедра біотехнології і мікробіології продовжує традицію спадкоємності поколінь і запрошує своїх випускників поділитися зі студентами надбаним досвідом практичної роботи. Так, в рамках дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР» лекцію по практичних особливостях впровадження системи НАССР (Hazard Analysis and Critica...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зв’язок поколінь, теорії і практики 13 грудня 2018

Іван Степанович Гулий: життя, наука та інтелектуальний спадок

Науково-технічна бібліотека запрошує всіх бажаючих відвідати тематичну експозицію, присвячену 95-річчю з дня народження видатного українського вченого, доктора технічних наук, академіка Івана Степановича Гулого. Захід розкриває його багатогранну наукову та педагогічну діяльність, а також значний внесок у розвиток університету, зокрема на посаді рек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Іван Степанович Гулий: життя, наука та інтелектуальний спадок 27 березня 2025

Нові цифрові компетенції

Покращення якості дистанційної освіти в сучасних умовах можливе через отримання освітянами нових цифрових компетенцій. Доцентка кафедри економіки і права Оксана Відоменко опановує курс «Цифрові інструменти GOOGLE для освіти», орієнтований на підвищення кваліфікації педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної серед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові цифрові компетенції 03 січня 2023

Науковий підхід до технологічного обладнання

На кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування працює підсекція «Технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування» секції «Обладнання харчових, біотехнологічних та фармацевтичних виробництв 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий підхід до технологічного обладнання 29 квітня 2022