Н У Х Т

Про харчове шахрайство і захист продуктів харчування дізнавалися наші фахівці

15 липня 2020

Про харчове шахрайство і захист продуктів харчування дізнавалися наші фахівці

«Харчове шахрайство і захист продуктів харчування» – такою була тема чергового вебінару від «Bureau Veritas Ukraine», до якого долучилися викладачі й науковці нашого університету.

Спікером виступив керівник Департаменту навчання «Бюро Верітас Україна», доктор біологічних наук Іван Соколов. Досвідчений фахівець спеціалізується на: системах менеджменту якості, безпеки продуктів харчування, навколишнього середовища, здоров'я та охорони праці, системах енергетичного менеджменту, зміні клімату, зеленому будівництві; біології, хімії, біохімії, мікробіології. Він читає і проводить спеціалізовані курси, семінари, конференції та програми навчання з ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, UNFCCC Joint Implementation (JI), Еко-аудиту, HACCP, ISO 22000, FSSC 22000, Ризик-менеджменту, BRC, IFS, Fami QS, OHSAS 18001, MSC CoC тощо.

Ключові теми, які розглянули учасники вебінару: терміни та їх значення; з чого все почалося; де містяться вимоги і як їх виконати; методики оцінювання загроз і вразливості. Матеріал викладався надзвичайно цікаво, у доступній формі з великою кількістю практичних прикладів.

Учасники дізналися, що попередження харчового шахрайства почалося з інциденту, що стався у Великобританії в 2013 році, коли в торговельну мережу зайшла велика партія конини, яку продавали під виглядом яловичини. Так у 2014 році з'явилося Керівництво PAS 96, а за ним BRCGS, FSSC 2200, IFS. Присутні детально розібралися в усіх нюансах цих документів.

Насамкінець на слухачів чекав короткий тест по ключових питаннях заходу.

Спікер був приємно здивований інтересом ЗВО до представленої  інформації, адже крім фахівців кафедри експертизи харчових продуктів нашого університету, до заходу долучилися і представники ОНАХТ, СНАУ, МНАУ.

І у цьому немає нічого дивного, просто наші викладачі думають і навчають своїх студентів відповідно до викликів сьогодення.

Нагадаємо, що «Бюро Верітас Україна» пропонує послуги в галузі сертифікації, класифікації, інспекцій, аудитів, випробувань, навчання та управління будівельними проєктами. Це – незалежний орган, що надає повний спектр послуг в області сертифікації та аудиту. Фахівці Бюро проводять випробування продукції, перевірку товарів, оцінку виробництва, аудити на відповідність вимогам міжнародних стандартів, а також специфічним вимогам замовників в області якості, охорони праці та безпеки на виробництві, екології та соціальної відповідальності, а також тренінги для персоналу. «Бюро Верітас Україна» співпрацює з роздрібними мережами і виробниками товарів народного споживання в усьому світі, оцінюючи продукцію і процеси виробництва на предмет відповідності вимогам в області якості, експлуатаційних характеристик і нормативів.

Опублікований: 16-07-2020
Читайте також:
Плідна робота секції «Організація готельного та туристичного обслуговування»

4 квітня 2023 року працювала секція «Організація готельного та туристичного обслуговування» 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Роботу секції відкрила завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу, доцентка Ірина Мельн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна робота секції «Організація готельного та туристичного обслуговування» 05 квітня 2023

Нестандартні інструменти й методики на вебінарі для викладачів з охорони праці

Доцентки кафедри екологічної безпеки та охорони праці Аліна Сірик та Ольга Євтушенко взяли участь у вебінарі «Вчимося навчати задля безпеки праці. Інноваційні інструменти для викладача», організованому редакцією науково-виробничого журналу «Охорона праці». Спікером виступив консультант з управління Євген Годнєв, що має досвід проведення навчань дл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нестандартні інструменти й методики на вебінарі для викладачів з охорони праці 25 листопада 2022

Молодий вчений кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів працює в Експертній раді МОН

6 листопада 2020 року доцент кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Олег Галенко, в якості експерта Експертної ради Міністерства освіти і науки України, узяв участь у засіданні секції №10 Експертної ради Міністерства освіти і науки України. Засідання в зв'язку з епідеміологічною ситуацією в державі вперше відбулося в онлайн-режимі. У засідан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молодий вчений кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів працює в Експертній раді МОН 06 листопада 2020

Літнє поповнення бібліотечних фондів

Науково-технічна бібліотека університету активно працює над поповненням і оновленням своїх фондів. Упродовж літа відбулися надходження нової літератури та періодики. На сайті бібліотеки, у розділі «Інформаційна діяльність» опублікований інформаційний бюлетень «Нові надходження № 7-8 (липень-серпень)», який містить відомості про нові надходження ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Літнє поповнення бібліотечних фондів 28 серпня 2021