Н У Х Т

Про харчове шахрайство і захист продуктів харчування дізнавалися наші фахівці

15 липня 2020

Про харчове шахрайство і захист продуктів харчування дізнавалися наші фахівці

«Харчове шахрайство і захист продуктів харчування» – такою була тема чергового вебінару від «Bureau Veritas Ukraine», до якого долучилися викладачі й науковці нашого університету.

Спікером виступив керівник Департаменту навчання «Бюро Верітас Україна», доктор біологічних наук Іван Соколов. Досвідчений фахівець спеціалізується на: системах менеджменту якості, безпеки продуктів харчування, навколишнього середовища, здоров'я та охорони праці, системах енергетичного менеджменту, зміні клімату, зеленому будівництві; біології, хімії, біохімії, мікробіології. Він читає і проводить спеціалізовані курси, семінари, конференції та програми навчання з ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, UNFCCC Joint Implementation (JI), Еко-аудиту, HACCP, ISO 22000, FSSC 22000, Ризик-менеджменту, BRC, IFS, Fami QS, OHSAS 18001, MSC CoC тощо.

Ключові теми, які розглянули учасники вебінару: терміни та їх значення; з чого все почалося; де містяться вимоги і як їх виконати; методики оцінювання загроз і вразливості. Матеріал викладався надзвичайно цікаво, у доступній формі з великою кількістю практичних прикладів.

Учасники дізналися, що попередження харчового шахрайства почалося з інциденту, що стався у Великобританії в 2013 році, коли в торговельну мережу зайшла велика партія конини, яку продавали під виглядом яловичини. Так у 2014 році з'явилося Керівництво PAS 96, а за ним BRCGS, FSSC 2200, IFS. Присутні детально розібралися в усіх нюансах цих документів.

Насамкінець на слухачів чекав короткий тест по ключових питаннях заходу.

Спікер був приємно здивований інтересом ЗВО до представленої  інформації, адже крім фахівців кафедри експертизи харчових продуктів нашого університету, до заходу долучилися і представники ОНАХТ, СНАУ, МНАУ.

І у цьому немає нічого дивного, просто наші викладачі думають і навчають своїх студентів відповідно до викликів сьогодення.

Нагадаємо, що «Бюро Верітас Україна» пропонує послуги в галузі сертифікації, класифікації, інспекцій, аудитів, випробувань, навчання та управління будівельними проєктами. Це – незалежний орган, що надає повний спектр послуг в області сертифікації та аудиту. Фахівці Бюро проводять випробування продукції, перевірку товарів, оцінку виробництва, аудити на відповідність вимогам міжнародних стандартів, а також специфічним вимогам замовників в області якості, охорони праці та безпеки на виробництві, екології та соціальної відповідальності, а також тренінги для персоналу. «Бюро Верітас Україна» співпрацює з роздрібними мережами і виробниками товарів народного споживання в усьому світі, оцінюючи продукцію і процеси виробництва на предмет відповідності вимогам в області якості, експлуатаційних характеристик і нормативів.

Опублікований: 16-07-2020
Читайте також:
Стейкхолдери мотивують першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

22 вересня, напередодні першого дня дистанційного навчання, на кафедрі готельно-ресторанної справи у рамках вивчення навчальної дисципліни «Основи гостинності» відбувся гостьовий лекторій для першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа», організований гаранткою освітньо-професійної програми Вітою Цирульніковою і відповідальною від випу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стейкхолдери мотивують першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 24 вересня 2021

Наші викладачі ніколи не втрачають бажання вчитися новому

«Хто не навчається, того немає» – це одне з життєвих кредо доцентки кафедри економіки праці та менеджменту Вікторії Москаленко. Останні два роки вона була магістранткою денної форми навчання Київського сучасного інституту психології та психотерапії. Процес навчання, підготовка до іспитів та заліків, успішний захист і як результат – рекомендаційний ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі ніколи не втрачають бажання вчитися новому 20 вересня 2022

Знання, що стануть у пригоді і в повсякденному житті

Одна освіта, без навичок і знань, що не тільки дають додаткові «скіли» для злету кар’єри, але й допомагають якнайдовше залишатись здоровими, гарними і молодими не варта нічого. Такого життєвого принципу дотримуються викладачі кафедри біотехнології і мікробіології, оскільки знання, які вони дарують студентам, будуть корисними і в повсякденному житті...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знання, що стануть у пригоді і в повсякденному житті 30 вересня 2021

НУХТ – у рейтингу SCImago-2022!

Лабораторія SCImago опублікувала черговий випуск міжнародного рейтингу The SCImago Institutions Rankings 2022 – найбільшого міжнародного рейтингу навчально-наукових інституцій світу, в якому рейтингова позиція закладу вищої освіти чи дослідницької установи визначається здебільшого на основі публікацій у виданнях, що індексуються у базі даних науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у рейтингу SCImago-2022! 15 квітня 2022