Н У Х Т

Про харчове шахрайство і захист продуктів харчування дізнавалися наші фахівці

15 липня 2020

Про харчове шахрайство і захист продуктів харчування дізнавалися наші фахівці

«Харчове шахрайство і захист продуктів харчування» – такою була тема чергового вебінару від «Bureau Veritas Ukraine», до якого долучилися викладачі й науковці нашого університету.

Спікером виступив керівник Департаменту навчання «Бюро Верітас Україна», доктор біологічних наук Іван Соколов. Досвідчений фахівець спеціалізується на: системах менеджменту якості, безпеки продуктів харчування, навколишнього середовища, здоров'я та охорони праці, системах енергетичного менеджменту, зміні клімату, зеленому будівництві; біології, хімії, біохімії, мікробіології. Він читає і проводить спеціалізовані курси, семінари, конференції та програми навчання з ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, UNFCCC Joint Implementation (JI), Еко-аудиту, HACCP, ISO 22000, FSSC 22000, Ризик-менеджменту, BRC, IFS, Fami QS, OHSAS 18001, MSC CoC тощо.

Ключові теми, які розглянули учасники вебінару: терміни та їх значення; з чого все почалося; де містяться вимоги і як їх виконати; методики оцінювання загроз і вразливості. Матеріал викладався надзвичайно цікаво, у доступній формі з великою кількістю практичних прикладів.

Учасники дізналися, що попередження харчового шахрайства почалося з інциденту, що стався у Великобританії в 2013 році, коли в торговельну мережу зайшла велика партія конини, яку продавали під виглядом яловичини. Так у 2014 році з'явилося Керівництво PAS 96, а за ним BRCGS, FSSC 2200, IFS. Присутні детально розібралися в усіх нюансах цих документів.

Насамкінець на слухачів чекав короткий тест по ключових питаннях заходу.

Спікер був приємно здивований інтересом ЗВО до представленої  інформації, адже крім фахівців кафедри експертизи харчових продуктів нашого університету, до заходу долучилися і представники ОНАХТ, СНАУ, МНАУ.

І у цьому немає нічого дивного, просто наші викладачі думають і навчають своїх студентів відповідно до викликів сьогодення.

Нагадаємо, що «Бюро Верітас Україна» пропонує послуги в галузі сертифікації, класифікації, інспекцій, аудитів, випробувань, навчання та управління будівельними проєктами. Це – незалежний орган, що надає повний спектр послуг в області сертифікації та аудиту. Фахівці Бюро проводять випробування продукції, перевірку товарів, оцінку виробництва, аудити на відповідність вимогам міжнародних стандартів, а також специфічним вимогам замовників в області якості, охорони праці та безпеки на виробництві, екології та соціальної відповідальності, а також тренінги для персоналу. «Бюро Верітас Україна» співпрацює з роздрібними мережами і виробниками товарів народного споживання в усьому світі, оцінюючи продукцію і процеси виробництва на предмет відповідності вимогам в області якості, експлуатаційних характеристик і нормативів.

Опублікований: 16-07-2020
Читайте також:
Про подорожі, які дають змогу вчитися, вдосконалюватися, розвиватися дізналися наші студенти

Про цікаві та незабутні подорожі, які дають змогу вчитися, вдосконалюватися, розвиватися й при цьому працювати за фахом майбутньої спеціальності у сфері обслуговування дізналися студенти на країнознавчому семінарі, організованому доцентом кафедри іноземних мов професійного спрямування Яною Окопною. На семінар була запрошена представник компаній «W...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про подорожі, які дають змогу вчитися, вдосконалюватися, розвиватися дізналися наші студенти 04 жовтня 2019

Колектив кафедри харчової хімії поповнився ще одним доцентом

Науковий потенціал університету визначається, в першу чергу, науковим і педагогічним рівнем професорсько-викладацького колективу. Тому, дуже приємно вітати колег із отриманням наукового звання. Кафедра харчової хімії була створена лише рік тому і вже сьогодні поповнилась ще одним дипломованим доцентом! Рішенням атестаційної колегії МОН від 23 жовт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри харчової хімії поповнився ще одним доцентом 02 листопада 2018

До ребрендінгу продукції українських виробників коньяку долучилися наші викладачі й студенти

У рамках проекту Європейського союзу «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України відбувся перший із восьми хакатонів «Ребрендінг продукції українських виробників коньяку», в якому взяли участь викладачі та студенти нашого університету, зокрема завідувач кафедри т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До ребрендінгу продукції українських виробників коньяку долучилися наші викладачі й студенти 27 листопада 2018

Актуальні питання обговорювалися на плановому засіданні кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

14 травня відбулося чергове планове засідання кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів з допомогою платформи zoom. Під керівництвом завідувача кафедри Василя Пасічного обговорювалися і вирішувалися нагальні питання підготовки до успішного завершення навчального року. Зокрема, колектив обговорив: поточний контроль дистанційної форми навчання з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні питання обговорювалися на плановому засіданні кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 15 травня 2020