9-10 лютого у Президент готелі (м. Київ) відбулась ІV міжнародна конференція «Сучасні технології соєвої індустрії», організатором якої є компанія «Експерт-агро».
Робота конференції відбувалась у змішаному форматі – частина доповідачів та учасників брали участь дистанційно в online-режимі. Проте, значна кількість учасників приїхала для живого спілкування.
Традиційно конференція розпочалася із захоплюючої доповіді голови Асоціації «Укроліяпром» Степана Капшука, який представив глибокий аналіз стану олійно-жирової галузі в цілому та перспективи вирощування і перероблення соєвих бобів в Україні.
Потенціал використання сої у кормовиробництві проаналізував у своїй доповіді президент Української асоціації виробників і переробників сої Віктор Тимченко.
Також на конференції обговорювали економічні показники сегменту виробництва і перероблення насіння сої в Україні, інноваційні технології та обладнання для перероблення сої, виробництво та використання соєвих лецитинів, перспективи вирощування не ГМО сої.
Учасниками конференції були фахівці з Австрії, Чехії, Нідерландів, Білорусії та інших країн.
У роботі конференції взяли участь завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тамара Носенко, доцент Володимир Бахмач та аспірантка Діана Жупанова.