Н У Х Т

Про професії майбутнього, що стали реальністю для наших випускників

28 січня 2021

Про професії майбутнього, що стали реальністю для наших випускників

Чи знаєте ви, що до переліку топ-25 професій майбутнього входять сіті-фермер та урбаніст-еколог? Майбутнє вже настало, і колектив кафедри екологічної безпеки і охорони праці пишається, що їх випускник уже має значний досвід ведення успішного бізнесу в одному з цих напрямків.

Дуже важливо вчасно зустріти того, хто спрямує тебе в житті саме туди, куди треба. Можливо, саме під час чергової лекції з дисципліни «Екологія міських та промислових систем» здобувачі освіти і познайомились із такою персоною, адже лекторка дисципліни Оксана Нитик запросила на відеозустріч зі студентами-екологами випускника кафедри Олеся Кубрака. Олесь – той, кого називають Self made person. Нині він – власник успішного і, головне, такого, що активно розвивається, бізнесу. Це вирощування екологічно чистої мікрозелені («мікрогрінів») для ресторанів і споживачів (без жодних штучних добавок і стимуляторів та ще й в екологічно безпечній упаковці!). Це отримання «їстівних квітів» (із наших рідних чорнобривців) для прикрашання солодощів. Це равликова ферма та виготовлення з них вишуканих страв із різноманітними соусами.

Напевно, найкраще схарактеризують цю зустріч відгуки здобувачів:

Даринка Казьмірук: «Сьогодні я відвідала чудову відео-конференцію в Zoom, на якій Олесь Кубрак розповів про дуже цікавий і нестандартний бізнес – вирощування мікрогріну та равликів. Він надихнув, впевнив, що не потрібно здаватися, а йти до своєї мрії, яку поставив перед собою, незважаючи на труднощі».

Ірина Гулевата: «Була приємно вражена таким ростом, за такий короткий час і можна сказати, що лише власними силами. Дуже мотивує, в плані власного розвитку і пошуку свого покликання».

Валерія Вишнева: «Було дуже цікаво! А головне, мотивуюче. Адже Олесь Кубрак розповів про увесь свій шлях. Після цієї лекції розумієш, що головне – бажання та базові знання. Дуже класно було».

Євгенія Омельченко: «Розповідь Олеся Кубрака про свій екобізнес мене дуже зацікавила і вразила. Вирощування мікрогрінів, равликів та їстівних квітів, у наш час, на мою думку, дуже актуально і цікаво. Це новітній тренд світової кулінарії та здорового харчування. Сьогодні вирощування мікрогрінів стає популярним видом агробізнесу. Але вражає те, що виростити мікрогріни можна і в підвалах житлових приміщень. Мікрозелень здатна активно рости без використання будь-яких добрив і стимуляторів. Таким чином, отримана мікрозелень – екологічно чистий і органічний продукт. Тому, це не тільки цікаво, а й ще корисно для здоров’я людини. Дуже вдячна за настанови і поради Олеся Кубрака!».

Викладачі й здобувачі кафедри, що долучилися до цієї емоційної екобізнес-події, щиро вдячні Олесеві за таку реально мотивуючу зустріч, про успішність якої свідчила вдвічі довша запланованого тривалість – до повторних заходів у Zoom, а потім до повного розрядження Олесевого телефону.

Опублікований: 28-01-2021
Читайте також:
Кейс HR-брендингу для міжнародного банку від другокурсників-ейчарів НУХТ

Команда управлінців персоналом 2 курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ продемонструвала високі результати у конкурсі на краще рішення кейсу «WOW-ефект: як бренду роботодавця стати мрією для покоління Z», який провели освітній стартап CASERS і Ukrsibbank BNP Paribas Group. Учасники отримали завдання, над якими «ламають гол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кейс HR-брендингу для міжнародного банку від другокурсників-ейчарів НУХТ 09 січня 2019

Практичний досвід від фахівців фармацевтичної галузі для наших студентів і викладачів

Навчання в магістратурі завжди потребує постійного вдосконалення своїх знань та умінь на практиці, саме таку можливість студентам факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК) дав проект Farmak_Lab, організатором якого є ПАТ «Фармак». Даний захід проводився вдруге, перший раз – на весні, в якому також взяли участь наші студенти. 19 вере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний досвід від фахівців фармацевтичної галузі для наших студентів і викладачів 20 вересня 2018

Студенти-біотехнологи відвідали ПрАТ «Оболонь»

У рамках проекту «Оглядова «ОБОЛОНЬ» головну пивоварню корпорації в Києві відвідали студенти 3 курсу факультету біотехнології та екологічного контролю, де вони ознайомились із особливостями виробництва безалкогольних і алкогольних напоїв. На сьогодні «Оболонь» – найбільший виробник напоїв, який працює, як для задоволення потреб українців, так і на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-біотехнологи відвідали ПрАТ «Оболонь» 07 травня 2018

Студенти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства підтримали київське «Динамо»

Найвідданіші фанати футболу групи ТБ-1-10М разом із викладачем кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Миколою Бондарем відвідали футбольний матч «Динамо» - «Лаціо»,  який відбувався в Києві в НСК «Олімпійський». Наставник із вихованцями  розумно поєднали відпочинок, навчання, спорт для створення доброзичливої атмосфери спілкування ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства підтримали київське «Динамо» 17 березня 2018