Н У Х Т

Про професії майбутнього, що стали реальністю для наших випускників

28 січня 2021

Про професії майбутнього, що стали реальністю для наших випускників

Чи знаєте ви, що до переліку топ-25 професій майбутнього входять сіті-фермер та урбаніст-еколог? Майбутнє вже настало, і колектив кафедри екологічної безпеки і охорони праці пишається, що їх випускник уже має значний досвід ведення успішного бізнесу в одному з цих напрямків.

Дуже важливо вчасно зустріти того, хто спрямує тебе в житті саме туди, куди треба. Можливо, саме під час чергової лекції з дисципліни «Екологія міських та промислових систем» здобувачі освіти і познайомились із такою персоною, адже лекторка дисципліни Оксана Нитик запросила на відеозустріч зі студентами-екологами випускника кафедри Олеся Кубрака. Олесь – той, кого називають Self made person. Нині він – власник успішного і, головне, такого, що активно розвивається, бізнесу. Це вирощування екологічно чистої мікрозелені («мікрогрінів») для ресторанів і споживачів (без жодних штучних добавок і стимуляторів та ще й в екологічно безпечній упаковці!). Це отримання «їстівних квітів» (із наших рідних чорнобривців) для прикрашання солодощів. Це равликова ферма та виготовлення з них вишуканих страв із різноманітними соусами.

Напевно, найкраще схарактеризують цю зустріч відгуки здобувачів:

Даринка Казьмірук: «Сьогодні я відвідала чудову відео-конференцію в Zoom, на якій Олесь Кубрак розповів про дуже цікавий і нестандартний бізнес – вирощування мікрогріну та равликів. Він надихнув, впевнив, що не потрібно здаватися, а йти до своєї мрії, яку поставив перед собою, незважаючи на труднощі».

Ірина Гулевата: «Була приємно вражена таким ростом, за такий короткий час і можна сказати, що лише власними силами. Дуже мотивує, в плані власного розвитку і пошуку свого покликання».

Валерія Вишнева: «Було дуже цікаво! А головне, мотивуюче. Адже Олесь Кубрак розповів про увесь свій шлях. Після цієї лекції розумієш, що головне – бажання та базові знання. Дуже класно було».

Євгенія Омельченко: «Розповідь Олеся Кубрака про свій екобізнес мене дуже зацікавила і вразила. Вирощування мікрогрінів, равликів та їстівних квітів, у наш час, на мою думку, дуже актуально і цікаво. Це новітній тренд світової кулінарії та здорового харчування. Сьогодні вирощування мікрогрінів стає популярним видом агробізнесу. Але вражає те, що виростити мікрогріни можна і в підвалах житлових приміщень. Мікрозелень здатна активно рости без використання будь-яких добрив і стимуляторів. Таким чином, отримана мікрозелень – екологічно чистий і органічний продукт. Тому, це не тільки цікаво, а й ще корисно для здоров’я людини. Дуже вдячна за настанови і поради Олеся Кубрака!».

Викладачі й здобувачі кафедри, що долучилися до цієї емоційної екобізнес-події, щиро вдячні Олесеві за таку реально мотивуючу зустріч, про успішність якої свідчила вдвічі довша запланованого тривалість – до повторних заходів у Zoom, а потім до повного розрядження Олесевого телефону.

Опублікований: 28-01-2021
Читайте також:
Знайомство з інноваціями: НУХТ запрошує на Всеукраїнський тиждень харчових технологій-2019

10-12 вересня 2019 року у Києві в рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій-2019 відбудуться Міжнародна виставка хлібопекарної промисловості BAKERY Ukraine, Міжнародна виставка кондитерської промисловості SWEETS Ukraine, 28-ма Міжнародна спеціалізована виставка обладнання і технологій для харчової промисловості INPRODMASH і 20-та Міжнародна ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство з інноваціями: НУХТ запрошує на Всеукраїнський тиждень харчових технологій-2019 22 серпня 2019

Наука, креатив і натхнення: презентуємо сучасні освітні можливості студентам коледжу

У межах реалізації договору про співпрацю між кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції та Київським професійним коледжем сфери послуг відбулася профорієнтаційна зустріч для здобувачів освіти випускних курсів. Від кафедри у зустрічі взяли участь: завідувачка, гарантка магістерської освітньої програми «Технології в ресторанному господ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наука, креатив і натхнення: презентуємо сучасні освітні можливості студентам коледжу 07 листопада 2025

Професійна синергія

Компанія «Базис», яка є одним із лідерів ринку фасувально-пакувального обладнання з 1996 року, поділилася перспективними планами щодо розвитку напрямів дуальної освіти та інноваційних підходів професійної підготовки здобувачів вищої освіти. Керівник компанії Замир Начкебия обговорив разом із завідувачем кафедри машин і апаратів харчових та фармаце...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійна синергія 02 жовтня 2023

Навчатися не лише корисно: стипендії за неформальну освіту – не міф, а реалії сьогодення

Неформальна освіта може мати значний вплив на особистий і професійний розвиток. Вона  може бути доповненням до основної освіти, розширювати можливості і впливати на особистий і професійний розвиток. Тож здобувач четвертого курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» Артур Захаров спробува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчатися не лише корисно: стипендії за неформальну освіту – не міф, а реалії сьогодення 13 жовтня 2023