Н У Х Т

Про професії майбутнього, що стали реальністю для наших випускників

28 січня 2021

Про професії майбутнього, що стали реальністю для наших випускників

Чи знаєте ви, що до переліку топ-25 професій майбутнього входять сіті-фермер та урбаніст-еколог? Майбутнє вже настало, і колектив кафедри екологічної безпеки і охорони праці пишається, що їх випускник уже має значний досвід ведення успішного бізнесу в одному з цих напрямків.

Дуже важливо вчасно зустріти того, хто спрямує тебе в житті саме туди, куди треба. Можливо, саме під час чергової лекції з дисципліни «Екологія міських та промислових систем» здобувачі освіти і познайомились із такою персоною, адже лекторка дисципліни Оксана Нитик запросила на відеозустріч зі студентами-екологами випускника кафедри Олеся Кубрака. Олесь – той, кого називають Self made person. Нині він – власник успішного і, головне, такого, що активно розвивається, бізнесу. Це вирощування екологічно чистої мікрозелені («мікрогрінів») для ресторанів і споживачів (без жодних штучних добавок і стимуляторів та ще й в екологічно безпечній упаковці!). Це отримання «їстівних квітів» (із наших рідних чорнобривців) для прикрашання солодощів. Це равликова ферма та виготовлення з них вишуканих страв із різноманітними соусами.

Напевно, найкраще схарактеризують цю зустріч відгуки здобувачів:

Даринка Казьмірук: «Сьогодні я відвідала чудову відео-конференцію в Zoom, на якій Олесь Кубрак розповів про дуже цікавий і нестандартний бізнес – вирощування мікрогріну та равликів. Він надихнув, впевнив, що не потрібно здаватися, а йти до своєї мрії, яку поставив перед собою, незважаючи на труднощі».

Ірина Гулевата: «Була приємно вражена таким ростом, за такий короткий час і можна сказати, що лише власними силами. Дуже мотивує, в плані власного розвитку і пошуку свого покликання».

Валерія Вишнева: «Було дуже цікаво! А головне, мотивуюче. Адже Олесь Кубрак розповів про увесь свій шлях. Після цієї лекції розумієш, що головне – бажання та базові знання. Дуже класно було».

Євгенія Омельченко: «Розповідь Олеся Кубрака про свій екобізнес мене дуже зацікавила і вразила. Вирощування мікрогрінів, равликів та їстівних квітів, у наш час, на мою думку, дуже актуально і цікаво. Це новітній тренд світової кулінарії та здорового харчування. Сьогодні вирощування мікрогрінів стає популярним видом агробізнесу. Але вражає те, що виростити мікрогріни можна і в підвалах житлових приміщень. Мікрозелень здатна активно рости без використання будь-яких добрив і стимуляторів. Таким чином, отримана мікрозелень – екологічно чистий і органічний продукт. Тому, це не тільки цікаво, а й ще корисно для здоров’я людини. Дуже вдячна за настанови і поради Олеся Кубрака!».

Викладачі й здобувачі кафедри, що долучилися до цієї емоційної екобізнес-події, щиро вдячні Олесеві за таку реально мотивуючу зустріч, про успішність якої свідчила вдвічі довша запланованого тривалість – до повторних заходів у Zoom, а потім до повного розрядження Олесевого телефону.

Опублікований: 28-01-2021
Читайте також:
Новітні стратегії формування професійно орієнтованої німецькомовної компетентності – у полі зору наших викладачів

Викладання професійно орієнтованої німецької мови на високому рівні за Загальноєвропейською шкалою наразі є непростим методичним завданням для будь-кого з викладачів нелінгвістичного вищого закладу освіти. А особливо, коли мова йде про майбутнього фахівця сфери обслуговування, де нагальною є потреба у вільному володінні німецькою мовою без участі т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новітні стратегії формування професійно орієнтованої німецькомовної компетентності – у полі зору наших викладачів 20 березня 2019

Правила поведінки в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру вивчають наші колективи

У відокремленому структурному підрозділі «Сумський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» відбулася зустріч працівників закладу з представником ДСНС України в Сумській області. Члени колективу коледжу прослухали лекцію «Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру». Головний інспектор Сумського районного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Правила поведінки в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру вивчають наші колективи 07 вересня 2022

Здобувачі-експерти на IFFIP-2024

Здобувачі групи ХЕ-3-12 разом із наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою відвідали у останній день роботи Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP, який працював 17-19 квітня 2024 р. у Міжнародному виставковому центрі. Дуже приємно, що більшість учасників форуму із розумінням...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-експерти на IFFIP-2024 22 квітня 2024

Вітаємо переможців інтелектуального марафону

Цікавою традицією на кафедрі міжнародної економіки стало проведення інтелектуального марафону для здобувачів освітньої програми «Міжнародна економіка». П’ятиденний марафон був організований завідувачкою кафедри, докторкою економічних наук, професоркою Світланою Гуткевич. Умови марафону – протягом доби з 12:00 до 12:00 створювати асоціативний ряд ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо переможців інтелектуального марафону 25 листопада 2022