Н У Х Т

Про енергоринок України на гостьовій лекції випускника кафедри електропостачання і енергоменеджменту

19 травня 2022

Про енергоринок України на гостьовій лекції випускника кафедри електропостачання і енергоменеджменту

18 травня 2022 р. на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту відбулася гостьова лекція «Енергоринок України», на якій науковий співробітник Інституту Електродинаміки НАН України, кандидат технічних наук Володимир Мірошник, який є випускником кафедри, розповів про енергоринок України, його сучасний стан і перспективи розвитку.

До участі у зустрічі були запрошені здобувачі освітніх програм «Електротехніка та інформаційні технології» бакалаврського рівня, «Електротехнічні системи електроспоживання» магістерського рівня, «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» рівня «доктор філософії», а також викладачі університету, фахівці галузі автоматизації та енергетики.

Володимир Мірошник детально розповів про впровадження нової моделі енергоринку України, оптового ринку електричної енергії, його лібералізовану модель, що включає ряд сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринок «на добу вперед», внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок, ринок допоміжних послуг і роздрібний ринок електроенергії (РРЕЕ). Держава перестала бути єдиним покупцем і продавцем електроенергії. Основною метою запровадження нового ринку електричної енергії є приведення електроенергетичної галузі України до європейської моделі, коли розподіл/передача електричної енергії і її постачання провадяться незалежними юридичними особами, а споживачі мають право вибору постачальника, незалежно від їх форми власності та відомчої належності. Також науковець розповів про синхронізацію з енергомережею континентальної Європи ENTSO-E, перспективи розвитку та балансування з мережею.

Представлені та використані під час зустрічі матеріали сприяли активному обговоренню наданої інфоомації. Лектор аргументовано й переконливо відповів на запитання аудиторії.

Колектив кафедри електропостачання і енергоменеджменту щиро вдячний слухачам за цікаві запитання, доцентці кафедри Юлії Куєвді за організацію цієї події та Володимиру Мірошнику за цікаву лекцію і сподівається на подальші плідні й творчі зустрічі.

Опублікований: 19-05-2022
Читайте також:
Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

За результатами партнерства кафедри готельно-ресторанної справи зі стейкхолдерами готельно-ресторанного господарства Болгарії була організована міжнародна виробнича практика студентів 4 курсу. Практична підготовка є важливою компонентою освітньо-професійної програми здобувачів вищої освіти, а закордонна практика сприяє успішному працевлаштуванню в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 22 жовтня 2019

Сезон літніх дегустацій стартував: фахівці університету оцінюють на відповідність зразки промислової продукції

3 червня завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Анатолій Куц і професорка кафедри Марина Білько взяли участь у черговому засіданні дегустаційної комісії наукового центру «Український інститут вина». Дегустаційна комісія затвердила вина столові сухі червоні «Каберне-Совіньйон Фрумушика-Нова» від ТОВ «ВКФ «Бородіно-А» Фруму...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сезон літніх дегустацій стартував: фахівці університету оцінюють на відповідність зразки промислової продукції 04 червня 2021

Бронзовий щабель п’єдесталу районних змагань із плавання зайняла збірна викладачів НУХТ

На базі спорткомплексу Київського національного університету ім. Тараса Шевченка відбулися змагання з плавання у рамках Спартакіади серед збірних команд професорсько-викладацького складу ЗВО ІІІ-ІV р.а., які розташовані на території Голосіївського району. Команда нашого університету у складі старшого викладача кафедри фізичного виховання Наталії М...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бронзовий щабель п’єдесталу районних змагань із плавання зайняла збірна викладачів НУХТ 09 січня 2020

Рівень інформованості про водні ресурси підвищили наші першокурсники

Підвищення рівня інформованості про водні ресурси, усвідомлення необхідності їх збереження та раціонального використання – завдання першорядної важливості і є стратегічним для України. От і першокурсники разом із наставником групи, доцентом кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тетяною Бойчук відвіда...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рівень інформованості про водні ресурси підвищили наші першокурсники 08 січня 2019