Н У Х Т

Практичні навички професії еколога

10 лютого 2022

Практичні навички професії еколога

Згідно з навчальним планом і графіком навчального процесу підготовки бакалаврів спеціальності 101 «Екологія», освітньо-професійної програми «Екологія та екоменеджмент» здобувачі ІV курсу денної форми навчання проходять виробничу та переддипломну практики з 10 січня по 20 лютого 2022 року.

Угоди на проведення практик укладені між університетом і провідними підприємствами харчової та переробної промисловості. У цьому навчальному році базами практики стали харчові підприємства, які співпрацюють з нами вже постійно: ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат», ПАТ «Білоцерківський консервний завод», філія ПАТ «Яготинський маслозавод» «Яготинське для дітей», а також долучилися до співпраці з університетом нові провідні підприємства – ЗАТ «Житомирські ласощі», ПрАТ «Лантманнен Акса», ПП «Деліція», ПрАТ «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів», ДП «Ружин-молоко», ТОВ «Брусилів-м’ясо».

На підприємствах розпочинають з інструктажу з техніки безпеки та охорони праці, особливо в технологічному циклі, проводять екскурсію. Далі ознайомлюють практикантів із характером виробничої діяльності, рівнем його екологічності, знайомлять із організаційною структурою підприємства, асортиментом продукції, технологічними особливостями виробництва продукції, умовами і принципами експлуатації технологічного обладнання, з організацію та змістом хіміко-технологічного, санітарно-гігієнічного, санітарно-ветеринарного контролю, оцінюванням безпеки та якості готової продукції

Здобувачі знайомляться з різними технологіями виробництва продукції, організацією екологічного менеджменту на підприємстві, вчаться складати принципові та апаратурні технологічні схеми основних цехів, знайомляться і аналізують джерела та види забруднень довкілля, а також із способами та організацією охорони атмосфери, очищення стічних вод та умовами скиду їх у системи каналізації, утилізації або захоронення твердих відходів.

Основна діяльність здобувачів в період виробничої і переддипломної практики спрямована на досконале вивчення підприємства, його впливу на навколишнє середовище («екологічний слід»), збирання і оброблення матеріалів для виконання курсового проєкту і бакалаврської кваліфікаційної роботи. Також здобувачі вчаться поєднувати знання, отримані в університеті, з практичним досвідом і навичками, вчаться вмінню комунікації, збиранню і опрацюванню отриманої інформації.

Здобувачі діляться своїми враженнями й висловлюють подяку керівникам харчових підприємств за співпрацю і надану інформацію. Зокрема Аліна Білоконь – ПрАТ «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів», Галина Улізько та Альона Василенко – ПрАТ «Лантманнен Акса», Анатолій Онофрієнко і Олексій Хохлов – ПП «Деліція», Станіслав Усенко і Вадим Поліщук – ПАТ «Білоцерківський консервний завод».

Опублікований: 10-02-2022
Читайте також:
21 травня 2022 року – День відкритих дверей НУХТ!

Шановні абітурієнти-2022, учні, студенти коледжів, випускники бакалаврату! Національний університет харчових технологій запрошує Вас на День відкритих дверей, що відбудеться у суботу, 21 травня 2022 р. у форматі онлайн. Захід проводитиметься у форматі відеоконференцій за допомогою програми Zoom. Підключитися до конференції Zoom: https://zoom.us/...

ЧИТАТИ ДАЛІ

21 травня 2022 року – День відкритих дверей НУХТ! 13 травня 2022

Про особливості та необхідність страхування життя від знавця страхової справи

Доцент кафедри фінансів Володимир Стецюк прочитав відкриту лекцію «Страхування життя» для здобувачів освітнього рівня «Бакалавр» другого року навчання. У надзвичайно цікавій формі лектор розповів здобувачам не тільки теорію питання, а й навів безліч прикладів із власного практичного досвіду, про що не можна прочитати в жодному підручнику. Володим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості та необхідність страхування життя від знавця страхової справи 15 листопада 2021

В Україні започатковано проведення щоденно загальнонаціональної хвилини мовчання

Для вшанування світлої пам'яті, громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України Президент Володимир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В Україні започатковано проведення щоденно загальнонаціональної хвилини мовчання 17 березня 2022

Про традиції та перспективи харчових технологій – іноземною мовою

З позицій повсякдення, 90 років – це вік довгожительства людини. Одна з перших асоціацій – це дідусь або бабуся, оточені численними дітьми, онуками та правнуками, умудрені досвідом, але притому молоді в душі і завжди раді ділитися знаннями. «Дев’яносторічна» наукова конференція – не виняток. Вона збирає навколо себе численних молодих учених, аспір...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про традиції та перспективи харчових технологій – іноземною мовою 15 квітня 2024