Н У Х Т

Практичні навички професії еколога

10 лютого 2022

Практичні навички професії еколога

Згідно з навчальним планом і графіком навчального процесу підготовки бакалаврів спеціальності 101 «Екологія», освітньо-професійної програми «Екологія та екоменеджмент» здобувачі ІV курсу денної форми навчання проходять виробничу та переддипломну практики з 10 січня по 20 лютого 2022 року.

Угоди на проведення практик укладені між університетом і провідними підприємствами харчової та переробної промисловості. У цьому навчальному році базами практики стали харчові підприємства, які співпрацюють з нами вже постійно: ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат», ПАТ «Білоцерківський консервний завод», філія ПАТ «Яготинський маслозавод» «Яготинське для дітей», а також долучилися до співпраці з університетом нові провідні підприємства – ЗАТ «Житомирські ласощі», ПрАТ «Лантманнен Акса», ПП «Деліція», ПрАТ «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів», ДП «Ружин-молоко», ТОВ «Брусилів-м’ясо».

На підприємствах розпочинають з інструктажу з техніки безпеки та охорони праці, особливо в технологічному циклі, проводять екскурсію. Далі ознайомлюють практикантів із характером виробничої діяльності, рівнем його екологічності, знайомлять із організаційною структурою підприємства, асортиментом продукції, технологічними особливостями виробництва продукції, умовами і принципами експлуатації технологічного обладнання, з організацію та змістом хіміко-технологічного, санітарно-гігієнічного, санітарно-ветеринарного контролю, оцінюванням безпеки та якості готової продукції

Здобувачі знайомляться з різними технологіями виробництва продукції, організацією екологічного менеджменту на підприємстві, вчаться складати принципові та апаратурні технологічні схеми основних цехів, знайомляться і аналізують джерела та види забруднень довкілля, а також із способами та організацією охорони атмосфери, очищення стічних вод та умовами скиду їх у системи каналізації, утилізації або захоронення твердих відходів.

Основна діяльність здобувачів в період виробничої і переддипломної практики спрямована на досконале вивчення підприємства, його впливу на навколишнє середовище («екологічний слід»), збирання і оброблення матеріалів для виконання курсового проєкту і бакалаврської кваліфікаційної роботи. Також здобувачі вчаться поєднувати знання, отримані в університеті, з практичним досвідом і навичками, вчаться вмінню комунікації, збиранню і опрацюванню отриманої інформації.

Здобувачі діляться своїми враженнями й висловлюють подяку керівникам харчових підприємств за співпрацю і надану інформацію. Зокрема Аліна Білоконь – ПрАТ «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів», Галина Улізько та Альона Василенко – ПрАТ «Лантманнен Акса», Анатолій Онофрієнко і Олексій Хохлов – ПП «Деліція», Станіслав Усенко і Вадим Поліщук – ПАТ «Білоцерківський консервний завод».

Опублікований: 10-02-2022
Читайте також:
До університету завітала делегація Республіки В'єтнам

10 вересня до нашого університету завітала делегація Соціалістичної Республіки В'єтнам у складі пана Май Ха, пана Дінь Ван Ньа, пані Нгуєн Тхі Хоай Чам, пана Лє Мань Луана. Вони мають значні досягнення у різних галузях – серед них і представники науки, й владних структур, і бізнесу, але всіх їх об’єднує те, що свого часу вони навчалися у закладах в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До університету завітала делегація Республіки В'єтнам 10 вересня 2019

Свідоме ставлення до культури безпеки праці формують у студентів фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці

За ініціативи міжнародної організації праці (МОП) щороку 28 квітня у всьому світі відзначають День охорони праці. Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006  у Всесвітній день охорони праці в Україні теж відзначають це свято. Цього року МОП святкує 100-літній ювілей. Саме тому День охорони праці у 2019 році організація планує...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свідоме ставлення до культури безпеки праці формують у студентів фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці 16 квітня 2019

Цінний практичний досвід провідних фахівців галузі

5 лютого 2024 р. кафедрою технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів для студентів-бакалаврів другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» була організована гостьова лекція «Сучасні методи виявлення фальсифікації олій та жирів», яку прочитала начальниця науково-дослідного центру випробувань продукції ДП «У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цінний практичний досвід провідних фахівців галузі 08 лютого 2024

Над зниженням глікемічності та калорійності популярних серед населення продуктів харчування працюють наші молоді науковці

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Удосконалення технології пряників шляхом застосування низькоглікемічних цукрозамінників» аспірантки Анни Донець. Науковий керівник – професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович. Семінар розпочався з обґрунтування акту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над зниженням глікемічності та калорійності популярних серед населення продуктів харчування працюють наші молоді науковці 03 липня 2019