Н У Х Т

Практичні навички професії еколога

10 лютого 2022

Практичні навички професії еколога

Згідно з навчальним планом і графіком навчального процесу підготовки бакалаврів спеціальності 101 «Екологія», освітньо-професійної програми «Екологія та екоменеджмент» здобувачі ІV курсу денної форми навчання проходять виробничу та переддипломну практики з 10 січня по 20 лютого 2022 року.

Угоди на проведення практик укладені між університетом і провідними підприємствами харчової та переробної промисловості. У цьому навчальному році базами практики стали харчові підприємства, які співпрацюють з нами вже постійно: ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат», ПАТ «Білоцерківський консервний завод», філія ПАТ «Яготинський маслозавод» «Яготинське для дітей», а також долучилися до співпраці з університетом нові провідні підприємства – ЗАТ «Житомирські ласощі», ПрАТ «Лантманнен Акса», ПП «Деліція», ПрАТ «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів», ДП «Ружин-молоко», ТОВ «Брусилів-м’ясо».

На підприємствах розпочинають з інструктажу з техніки безпеки та охорони праці, особливо в технологічному циклі, проводять екскурсію. Далі ознайомлюють практикантів із характером виробничої діяльності, рівнем його екологічності, знайомлять із організаційною структурою підприємства, асортиментом продукції, технологічними особливостями виробництва продукції, умовами і принципами експлуатації технологічного обладнання, з організацію та змістом хіміко-технологічного, санітарно-гігієнічного, санітарно-ветеринарного контролю, оцінюванням безпеки та якості готової продукції

Здобувачі знайомляться з різними технологіями виробництва продукції, організацією екологічного менеджменту на підприємстві, вчаться складати принципові та апаратурні технологічні схеми основних цехів, знайомляться і аналізують джерела та види забруднень довкілля, а також із способами та організацією охорони атмосфери, очищення стічних вод та умовами скиду їх у системи каналізації, утилізації або захоронення твердих відходів.

Основна діяльність здобувачів в період виробничої і переддипломної практики спрямована на досконале вивчення підприємства, його впливу на навколишнє середовище («екологічний слід»), збирання і оброблення матеріалів для виконання курсового проєкту і бакалаврської кваліфікаційної роботи. Також здобувачі вчаться поєднувати знання, отримані в університеті, з практичним досвідом і навичками, вчаться вмінню комунікації, збиранню і опрацюванню отриманої інформації.

Здобувачі діляться своїми враженнями й висловлюють подяку керівникам харчових підприємств за співпрацю і надану інформацію. Зокрема Аліна Білоконь – ПрАТ «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів», Галина Улізько та Альона Василенко – ПрАТ «Лантманнен Акса», Анатолій Онофрієнко і Олексій Хохлов – ПП «Деліція», Станіслав Усенко і Вадим Поліщук – ПАТ «Білоцерківський консервний завод».

Опублікований: 10-02-2022
Читайте також:
Оновлення та перспективи освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія»

У рамках проведення локального моніторингу освітньо-професійної програми (ОПП) «Промислова та фармацевтична біотехнологія» підготовки здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся ряд зустрічей. Так, онлайн-зустріч розширеної робочої групи ОПП, у якій взя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оновлення та перспективи освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» 05 лютого 2025

Друге місце в проєкті «Ігри Заводів» виборола команда Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

Здобувачі Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ взяли участь у другому сезоні освітньо-кар’єрного проєкту «Ігри Заводів», організованого компанією «UGEN» за підтримки відомих підприємств України. У першій частині івенту учасники прослухали вебінари від компаній про сучасні особливості роботи заводів. У цьому сезоні вебінари провел...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Друге місце в проєкті «Ігри Заводів» виборола команда Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 14 квітня 2021

Студенти-менеджери відвідали пивоварний завод Carlsberg

Нещодавно група студентів-менеджерів разом із доценткою Іриною Тюхою мала унікальну можливість відвідати пивоварний завод Carlsberg – одного з лідерів світового ринку пивоваріння. Здобувачі освіти познайомилися з історією компанії, принципами виробництва та якісного контролю. Їм продемонстрували всі етапи створення пива – від підбору інгредієнтів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-менеджери відвідали пивоварний завод Carlsberg 20 березня 2025

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів на Beauty TECH 2023

У рамках міжнародної виставки InterCHARM-Україна відбувся щорічний захід для професіоналів ринку косметики та побутової хімії – «Beauty TECH 2023. Інновації у виробництві: сировина та технології», який на запрошення організаторів відвідали завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, професорка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів на Beauty TECH 2023 26 вересня 2023