Н У Х Т

Практичні кейси з аудиту системи управління безпечністю харчових продуктів здобувачам-експертам від фахівця-практика міжнародної компанії

04 березня 2024

Практичні кейси з аудиту системи управління безпечністю харчових продуктів здобувачам-експертам від фахівця-практика міжнародної компанії

Кафедра експертизи харчових продуктів продовжує активно залучати зовнішніх стейкхолдерів до проведення аудиторних занять для здобувачів вищої освіти.

4 березня 2024 р. за ініціативи гарантки бакалаврської освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», доцентки кафедри і лекторки навчальної дисципліни Світлани Усатюк відбувся гостьовий лекторій «Аудит системи управління безпечністю харчових продуктів: практичні приклади». Гостьовий спікер – фахівець-практик, провідний аудитор ТОВ «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна» Сергій Плічко.

Лекторій відбувся у рамках вивчення дисципліни «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 2. НАССР і системи управління безпечністю харчової продукції» для здобувачів четвертого курсу освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Під час заняття були висвітлені основні питання щодо законодавчих і нормативних вимог до проведення аудитів системи управління безпечністю харчових продуктів за стандартами ISO 22000 і FSSC 22000, Настанов з проведення аудитів систем менеджменту відповідно до ISO 19011: 2018 (Е) та Положення ISO/TS 22003, в якому визначені порядок проведення аудитів і сертифікації систем менеджменту безпечності харчових продуктів, побудованих відповідно до вимог стандарту ISO 22000.

Гостьовий лектор використовував термінологію, пов’язану з майбутнім фахом здобувачів, акцентував їхню увагу на організації проведення «аудитів першої сторони», «аудитів другої сторони» і «аудитів третьої сторони» систем управління безпечності харчових продуктів на підприємствах харчової галузі, а також оціночних аудитів, принципах їхнього проведення, доповнених підходом заснованим на ризиках. Також спікер приділив значну увагу питанню проведення зовнішнього аудиту системи управління безпечності харчових продуктів з метою проведення її сертифікації, надав приклади невідповідностей, які найчастіше зустрічаються на підприємствах, розповів про коригувальні дії задля їх усунення, навів правила використання сертифікатів і логотипів.

Заняття відбувалося в режимі онлайн-конференції, здобувачі та присутні викладачі кафедри експертизи харчових продуктів мали можливість поставити запитання, на які лектор, провідний фахівець міжнародної компанії надав аргументовані відповіді.

Залучення стейкхолдерів до навчального процесу бакалаврів освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» сприяє підвищенню якості підготовки майбутніх фахівців.

Опублікований: 04-03-2024
Читайте також:
Розширюємо співпрацю з інститутами НААН України

Попри нелегкі реалії сьогодення наш університет продовжує розширювати співпрацю з науковими установами України й зарубіжжя. Зокрема за ініціативи ректора Олександра Шевченка та директора Інституту продовольчих ресурсів НААН Ільдуса Ібатулліна укладено Меморандум про співробітництво у галузі науки і освіти між академічними науковими спільнотами наши...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо співпрацю з інститутами НААН України 28 жовтня 2022

Успішно атестовані здобувачі-заочники бакалаврського рівня освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

На кафедрі експертизи харчових продуктів фінішували захисти кваліфікаційних робіт здобувачами вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»  освітнього ступеню «бакалавр» заочної форми навчання. Екзаменаційна комісія працювала у складі доцентів кафедри експертизи харчових продуктів Василя Си...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно атестовані здобувачі-заочники бакалаврського рівня освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 01 березня 2023

Готуємо фахівців у співпраці з виробничниками

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів тривалий час співпрацює з компанією «Kernel», яка є лідером світового ринку соняшникової олії, найбільшим в Україні виробником та експортером зернових, ключовим постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. На част...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готуємо фахівців у співпраці з виробничниками 19 березня 2024

Четвертокурсниця виборола перемогу у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Туризм»

28-29 березня 2019 року у Харківському національному економічному університеті ім. С. Кузнеця відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 242 «Туризм», де були представлені 27 наукових робіт студентів із різних вишів України. Студентка 4 курсу спеціальності «Туризм» Марія Вощана з дослідженням «Чат-боти як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсниця виборола перемогу у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Туризм» 02 квітня 2019