Н У Х Т

Практична допомога мікробіологам харчових виробництв

25 липня 2019

Практична допомога мікробіологам харчових виробництв

В Одеському інституті післядипломної освіти НУХТ на курсах підвищення кваліфікації тривалістю 124 навчальних години навчалися мікробіологи харчових виробництв. Різною була як географія, так і галузевий склад – на курси приїхали 16 спеціалістів із різних регіонів України з консервних, м’ясопереробних і кондитерських підприємств.

Заняття на курсах проводили викладачі Інституту і провідні спеціалісти науково-дослідних установ відповідного профілю, які до того ж мають великий виробничий досвід.

Слухачам курсів була надана інформація щодо нових нормативно-правових документів, які регламентують мікробіологічні показники харчових продуктів, гармонізовані з вимогами Євросоюзу, були розглянуті положення нових міжнародних стандартів, що встановлюють вимоги до випробувальних лабораторій взагалі (ISO/IEC 17025:2017) та, зокрема, до мікробіологічних лабораторій (ЕА 04/10).

На заняттях розглядали завдання м/б лабораторій і порядок санітарно-мікробіологічного контролю виробництв і готової продукції залежно від специфіки технологій різних категорій продуктів, потенційних збудників псування і харчових отруєнь.

У групі навчалися як фахівці з певним досвідом роботи, так і новачки, тому більше половини навчального часу було присвячено лабораторним заняттям із засвоєння практичних навичок і прийомів проведення мікробіологічних досліджень, вміння ідентифікації мікроорганізмів, оцінювання результатів дослідів і прийняття рішень щодо заходів при виявленні невідповідностей.

В екзаменаційних білетах питання були відпрацьовані таким чином, щоб можна було оцінити знання та уміння приймати рішення кожного слухача саме у тій сфері, в якій він працює. Усі фахівці успішно склали іспит і отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка.

Опублікований: 25-07-2019
Читайте також:
Цикл PDCA в дії

Днями на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося розширене засідання робочих груп освітніх програм «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» (освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр») та «Lean-виробництво харчової продукції» (освітній ступінь «Магістр»). Члени робочих груп обговорили результати аналізу освітніх програм після ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цикл PDCA в дії 15 лютого 2023

Вікторина «ОЛІМП»

Нещодавно у Пекіні стартували зимові олімпійські ігри. Найкращі атлети планети приїхали до Китаю, щоб позмагатися в силі та спритності. Але і факультет біотехнології та екологічного контролю не пасе задніх. Звичайно, студенти не виступають в Пекіні, але все ж у змаганнях участь беруть, до того ж змагання ці теж олімпійські. Мова йде про вікторину «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вікторина «ОЛІМП» 14 лютого 2022

Подорож у світ інновацій

Незважаючи на усі виклики, багаторазові тривоги та негоду здобувачі освітнього ступеня «Магістр» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» та освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», освітнього ступеня «Бакалавр» освітньої програми «Харчові т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож у світ інновацій 18 грудня 2023

Як об'єднати емоції, креатив і раціональний підхід для збільшення рентабельності маркетингу дізнавалися наші викладачі

25 липня відбулася «BIG SMM CONFERENCE» – найбільша в Україні онлайн-конференція про тренди та ефективні стратегії маркетингу в соцмережах. Спікерами виступили лідери ринку: засновник і керуючий партнер маркетингової агенції «Aimbulance» Роман Гавриш, Shatyrko&Snigur Academy, партнер Андрія Шатирка в напрямку TikTok Олена Снігур, керівник відд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як об'єднати емоції, креатив і раціональний підхід для збільшення рентабельності маркетингу дізнавалися наші викладачі 28 липня 2020