Н У Х Т

Практична допомога мікробіологам харчових виробництв

25 липня 2019

Практична допомога мікробіологам харчових виробництв

В Одеському інституті післядипломної освіти НУХТ на курсах підвищення кваліфікації тривалістю 124 навчальних години навчалися мікробіологи харчових виробництв. Різною була як географія, так і галузевий склад – на курси приїхали 16 спеціалістів із різних регіонів України з консервних, м’ясопереробних і кондитерських підприємств.

Заняття на курсах проводили викладачі Інституту і провідні спеціалісти науково-дослідних установ відповідного профілю, які до того ж мають великий виробничий досвід.

Слухачам курсів була надана інформація щодо нових нормативно-правових документів, які регламентують мікробіологічні показники харчових продуктів, гармонізовані з вимогами Євросоюзу, були розглянуті положення нових міжнародних стандартів, що встановлюють вимоги до випробувальних лабораторій взагалі (ISO/IEC 17025:2017) та, зокрема, до мікробіологічних лабораторій (ЕА 04/10).

На заняттях розглядали завдання м/б лабораторій і порядок санітарно-мікробіологічного контролю виробництв і готової продукції залежно від специфіки технологій різних категорій продуктів, потенційних збудників псування і харчових отруєнь.

У групі навчалися як фахівці з певним досвідом роботи, так і новачки, тому більше половини навчального часу було присвячено лабораторним заняттям із засвоєння практичних навичок і прийомів проведення мікробіологічних досліджень, вміння ідентифікації мікроорганізмів, оцінювання результатів дослідів і прийняття рішень щодо заходів при виявленні невідповідностей.

В екзаменаційних білетах питання були відпрацьовані таким чином, щоб можна було оцінити знання та уміння приймати рішення кожного слухача саме у тій сфері, в якій він працює. Усі фахівці успішно склали іспит і отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка.

Опублікований: 25-07-2019
Читайте також:
Мікробний синтез лимонної кислоти: від А до Я

Опановувати ази фаху студенти-біотехнологи починають вже на 2 курсі в рамках дисципліни «Загальна біотехнологія». Дисципліна нелегка, але надзвичайно важлива, адже дає можливість досконало розібратися в біотехнологічних термінах, ознайомитися з усією багатоманітністю біотехнологічних процесів, усвідомити всі перспективи біотехнологічної науки та де...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мікробний синтез лимонної кислоти: від А до Я 12 травня 2021

Оголошено результати додаткової сесії магістерських іспитів

Результати додаткової сесії єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) для вступу в магістратуру розміщені в кабінетах учасників тестування. Тож вступники до магістратури, які брали участь у додатковій сесії ЄФВВ, можуть сформувати екзаменаційну картку для вступу до університету. Для цього потрібно скористатися вкладкою «Результати» в кабінеті ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оголошено результати додаткової сесії магістерських іспитів 17 серпня 2023

Студент Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ – призер обласної олімпіади з англійської мови

На базі Путивльського педагогічного коледжу відбулася обласна студентська олімпіада з англійської мови серед студентів I-II курсів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації Сумської області. Честь Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ захищав студент групи 1-Е-29 спеціальності «Обслуговування комп’ютерних систем та мереж» Іван Якиме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ – призер обласної олімпіади з англійської мови 23 березня 2018

Цікаве завершення курсу дисципліни «Технологія косметичних лікарських засобів»

Сесія у розпалі, а це означає, що підходить до завершення ще один навчальний семестр на кафедрі біотехнології і мікробіології. У цьому семестрі магістранти першого року навчання за спеціалізацією «Фармацевтична біотехнологія» під керівництвом доцента кафедри Оксани Скроцької вивчали дисципліну «Технологія косметичних лікарських засобів», на практич...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаве завершення курсу дисципліни «Технологія косметичних лікарських засобів» 26 грудня 2017