Н У Х Т

Практична допомога мікробіологам харчових виробництв

25 липня 2019

Практична допомога мікробіологам харчових виробництв

В Одеському інституті післядипломної освіти НУХТ на курсах підвищення кваліфікації тривалістю 124 навчальних години навчалися мікробіологи харчових виробництв. Різною була як географія, так і галузевий склад – на курси приїхали 16 спеціалістів із різних регіонів України з консервних, м’ясопереробних і кондитерських підприємств.

Заняття на курсах проводили викладачі Інституту і провідні спеціалісти науково-дослідних установ відповідного профілю, які до того ж мають великий виробничий досвід.

Слухачам курсів була надана інформація щодо нових нормативно-правових документів, які регламентують мікробіологічні показники харчових продуктів, гармонізовані з вимогами Євросоюзу, були розглянуті положення нових міжнародних стандартів, що встановлюють вимоги до випробувальних лабораторій взагалі (ISO/IEC 17025:2017) та, зокрема, до мікробіологічних лабораторій (ЕА 04/10).

На заняттях розглядали завдання м/б лабораторій і порядок санітарно-мікробіологічного контролю виробництв і готової продукції залежно від специфіки технологій різних категорій продуктів, потенційних збудників псування і харчових отруєнь.

У групі навчалися як фахівці з певним досвідом роботи, так і новачки, тому більше половини навчального часу було присвячено лабораторним заняттям із засвоєння практичних навичок і прийомів проведення мікробіологічних досліджень, вміння ідентифікації мікроорганізмів, оцінювання результатів дослідів і прийняття рішень щодо заходів при виявленні невідповідностей.

В екзаменаційних білетах питання були відпрацьовані таким чином, щоб можна було оцінити знання та уміння приймати рішення кожного слухача саме у тій сфері, в якій він працює. Усі фахівці успішно склали іспит і отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка.

Опублікований: 25-07-2019
Читайте також:
Відділ працевлаштування випускників НУХТ на «HR Brand Day» від UGEN

Щороку UGEN опитує студентів і нещодавніх випускників щодо їхнього досвіду працевлаштування та враження від пошуку роботи і стажувань. 16 червня на заході «HR Brand Day» агенцією UGEN були презентовані результати опитування «Очікування від роботодавця у 2022 році», а також спікери компаній розповіли, яких значних змін зазнав ринок праці через війн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відділ працевлаштування випускників НУХТ на «HR Brand Day» від UGEN 20 червня 2022

Менеджери персоналу в EVO.company: сучасний офіс та живе спілкування з HR-експертами

У рамках освітньої програми «Менеджмент персоналу» стартував новий сезон проєкту HR check – виїзні заняття для студентів у офісах провідних українських компаній із метою дослідження їх робочих просторів, корпоративної культури та спілкування з HR-фахівцями про інсайди роботи в професії. У вересні за ініціативи викладачок кафедри економіки праці та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Менеджери персоналу в EVO.company: сучасний офіс та живе спілкування з HR-експертами 26 вересня 2025

Ділимося досвідом з японськими колегами

Наш університет продовжує зміцнювати міжнародні зв’язки та ділитися досвідом щодо підвищення якості й безпечності харчової продукції. А наші викладачі незмінно запрошуються до різноманітних експертних груп із упровадження новітніх технологій та забезпечення найвищих стандартів якості у всіх сферах життя українців. Так, доцентка кафедри технології ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ділимося досвідом з японськими колегами 18 серпня 2025

З рішеннями флагманів інформаційного ринку щодо кібербезпеки знайомилася викладач кафедри міжнародної економіки у Польщі

Доцент кафедри міжнародної економіки Вікторія Бойко взяла участь у конференції  в м. Варшава з тематики «Кіберзлочинність: Технології». Тематика конференції була присвячена обміну знаннями та досвідом в області питань кібербезпеки та кіберзлочинності, а також практичних вирішень для приватного сектору та держави. У конференції взяли участь предста...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З рішеннями флагманів інформаційного ринку щодо кібербезпеки знайомилася викладач кафедри міжнародної економіки у Польщі 14 листопада 2019