Відповідно до Стратегічного плану розвитку Національного університету харчових технологій на 2021-2025 роки та пункту 2.14 «Збільшення кількості годин навчальних занять для здобувачів вищої школи, які проводяться англійською мовою» Перспективного плану розвитку кафедри технології оздоровчих продуктів, 22 листопада поточного року з дисципліни «Інтерактивне спілкування у професійній діяльності» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» проведено заняття англійською мовою на тему «How to Make a Successful Presentation».
Викладачка дисципліни, професорка Наталія Науменко у межах лекції проаналізувала досвід підготовки PowerPoint-презентацій у вищих навчальних закладах Європи та США, окреслила принципи інтермедіальності та поєднання мовних і позамовних засобів в освітленні наукових проблем і підготувала презентаційні матеріали, на основі яких були втілені теоретичні положення лекції, подані рекомендації здобувачам щодо роботи з текстовими та візуальними елементами майбутніх презентацій за тематикою курсових проєктів і кваліфікаційних робіт.
Слід зазначити досить високий рівень володіння англійською мовою здобувачів Владислави Вінярської та Олександра Межубовського. Загалом усі присутні активно включилися в обговорення теми лекції, що свідчить про їхнє зацікавлення у розширенні знань англійської мови не лише у межах англомовних дисциплін, а й при проведенні професійно-орієнтованих занять. Можна прогнозувати, що проведення англійською мовою частини лекційних занять із фахових дисциплін допоможе хоча б деяким здобувачам освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого і профілактичного призначення» підготуватися до захисту кваліфікаційних магістерських робіт англійською мовою. Такі англомовні заняття також допоможуть здобувачам підвищити рівень базових знань для адекватного сприйняття у третьому семестрі матеріалів дисципліни «Іноземна мова: практичні навички наукової комунікації».