Н У Х Т

Позитивний досвід викладання лекційного матеріалу англійською мовою на кафедрі технології оздоровчих продуктів

24 листопада 2021

Позитивний досвід викладання лекційного матеріалу англійською мовою на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Відповідно до Стратегічного плану розвитку Національного університету харчових технологій на 2021-2025 роки та пункту 2.14 «Збільшення кількості годин навчальних занять для здобувачів вищої школи, які проводяться англійською мовою» Перспективного плану розвитку кафедри технології оздоровчих продуктів, 22 листопада поточного року з дисципліни «Інтерактивне спілкування у професійній діяльності» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» проведено заняття англійською мовою на тему «How to Make a Successful Presentation».

Викладачка дисципліни, професорка Наталія Науменко у межах лекції проаналізувала досвід підготовки PowerPoint-презентацій у вищих навчальних закладах Європи та США, окреслила принципи інтермедіальності та поєднання мовних і позамовних засобів в освітленні наукових проблем і підготувала презентаційні матеріали, на основі яких були втілені теоретичні положення лекції, подані рекомендації здобувачам щодо роботи з текстовими та візуальними елементами майбутніх презентацій за тематикою курсових проєктів і кваліфікаційних робіт.

Слід зазначити досить високий рівень володіння англійською мовою здобувачів Владислави Вінярської та Олександра Межубовського. Загалом усі присутні активно включилися в обговорення теми лекції, що свідчить про їхнє зацікавлення у розширенні знань англійської мови не лише у межах англомовних дисциплін, а й при проведенні професійно-орієнтованих занять. Можна прогнозувати, що проведення англійською мовою частини лекційних занять із фахових дисциплін допоможе хоча б деяким здобувачам освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого і профілактичного призначення» підготуватися до захисту кваліфікаційних магістерських робіт англійською мовою. Такі англомовні заняття також допоможуть здобувачам підвищити рівень базових знань для адекватного сприйняття у третьому семестрі матеріалів дисципліни «Іноземна мова: практичні навички наукової комунікації».

Опублікований: 24-11-2021
Читайте також:
У фокусі уваги здобувачів Навчально-наукового інституту харчових технологій – функціонально-технологічні властивості рослинних порошків

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулося відкрите лабораторне заняття з навчальної дисципліни «Технологія продуктів  функціонального призначення». Заняття для здобувачів четвертого курсу освітнього рівня «бакалавр» провела асистентка кафедри Тетяна Федоренко.  Лабораторна робота була присвячена дослідженню функціонально-технологічних в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У фокусі уваги здобувачів Навчально-наукового інституту харчових технологій – функціонально-технологічні властивості рослинних порошків 16 листопада 2023

Як не провалити співбесіду з роботодавцем: поради від фахівця отримали здобувачі-біотехнологи

Як пройти співбесіду , щоб вас відразу прийняли на роботу; як підготуватися; як відповідати на питання; що казати… Докладний розбір проходження співбесіди на практиці для студентів-біотехнологів 4 курсу під час гостьової лекції здійснила тренерка з компанії TriglavInternationalLLC (партнера корпорації «Артеріум») Юлія Старикова. Фахівчиня працює у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як не провалити співбесіду з роботодавцем: поради від фахівця отримали здобувачі-біотехнологи 18 жовтня 2021

Відбувся успішний захист міжкафедральної комплексної магістерської роботи

Відбувся успішний захист міжкафедральної комплексної магістерської роботи «Організація виробництва соусів з використанням інноваційних інгредієнтів у сучасних умовах розвитку підприємств галузі». У виконанні роботи взяли участь магістранти кафедр: технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів Лариса Левіцька, технології ресторанної і аюрведи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся успішний захист міжкафедральної комплексної магістерської роботи 23 лютого 2018

Все про біозахист харчових продуктів на гостьовій лекції від фахівця Novonesis A/S

16 квітня 2024 р. для магістрантів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів у межах вивчення дисциплін «Менеджмент якості та безпечності продуктів м’ясної галузі» та «Менеджмент якості та безпечності харчових продуктів для HoReCa» відбулася гостьова лекція «Біозахист харчових продуктів». На запрошення професорки кафедри Ірини Шевченко лекцію пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Все про біозахист харчових продуктів на гостьовій лекції від фахівця Novonesis A/S 17 квітня 2024