Н У Х Т

Позапланове засідання вченої ради університету присвятили кадровим питанням

09 грудня 2020

Позапланове засідання вченої ради університету присвятили кадровим питанням

9 грудня 2020 року в дистанційному режимі відбулося позапланове засідання вченої ради університету, основним питанням порядку денного якого були кадрові питання (обрання на посади).

Розпочали засідання зі вшанування хвилиною мовчання пам’яті колег – декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, професора Віктора Доценка та завідувача кафедри технології зберігання та переробки зерна Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, професора Олега Шаповаленка, які протягом останніх десяти днів передчасно пішли з життя.

Далі перейшли до розгляду питань порядку денного. Голова ради, перший проректор Володимир Яровий зазначив, що у конкурсі на заміщення посад науково-педагогічних працівників університету брали участь 93 особи, й нагадав алгоритм процедури таємного голосування, що відбувалося на платформі дистанційного навчання Moodle:

Претендентів на заміщення вакантних посад представила вчений секретар Наталія Ткачук. Вона нагадала, що оголошення про конкурс було розміщене 12 жовтня 2020 року у газеті «Сучасна освіта України» № 40. Згідно з ним вакантними були: шість позицій по факультету автоматизації і комп’ютерних систем, шість позицій по факультету біотехнології та екологічного контролю, сімнадцять – по факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, двадцять одна – по Навчально-науковому інженерно-технічному інституту ім. акад. І.С. Гулого, двадцять сім – по Навчально-науковому інституту харчових технологій і шістнадцять – по Навчально-науковому інституту економіки і управління.

Члени вченої ради уважно розглянули представлення на кожного претендента на заміщення вакантної посади й приступили до процедури таємного голосування.

До складу лічильної комісії обрали завідувача Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрія Мариніна, помічника проректора Олену Негоду і начальника відділу кадрів Сергія Беседу. Результати волевиявлення членів ради оголосив голова лічильної комісії Андрій Маринін. Більшість претендентів одностайно і кілька переважною більшістю голосів були обрані на вакантні посади, на які подавали документи. Члени вченої ради привітали колег із обранням.

Також у порядку денному були поточні питання – призначення рецензентів і визначення підрозділу для проведення попередньої експертизи двох дисертаційних досліджень на здобуття наукового ступеня доктора PhD. Рішенням вченої ради по обох роботах рецензентами призначені професорка Галина Поліщук і доцентка Оксана Топчій, а попередню експертизу дисертаційних досліджень проводитимуть у Проблемній науково-дослідній лабораторії.

Начальник навчально-методичного відділу Валерій Виговський нагадав завідувачам кафедр, що з понеділка, 14 грудня продовжуватиметься прийом робочих програм. А голова ради Володимир Яровий повідомив, що наступне планове засідання вченої ради відбудеться 24 грудня, на ньому розглядатимуться важливі питання, зокрема перспективний план роботи університету на 2021-2025 рр. і запропонував надавати свої пропозиції і побажання до плану, а також до Стратегії розвитку університету.

На цьому, оскільки порядок денний був вичерпаний і ніяких зауважень й побажань не надійшло, голова ради закрив засідання, попередньо побажавши усім здоров’я і наснаги.

Опублікований: 09-12-2020
Читайте також:
Викладацькі скіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

На кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося відкрите заняття доцентки Аліни Наконечної з дисципліни «Стандартизація, метрологія, сертифікація у ресторанному господарстві» для здобувачів-бакалаврів другого курсу, збірної групи ХЧ-2. Тема лекції – «Теоретичні і правові основи стандартизації». На початку викладачка роз’яснила ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладацькі скіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 11 березня 2024

Внесок магістрантів у інноваційні технології

2 червня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти курсових робіт з дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» здобувачами групи ТР-1-1М освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» денної форми навчання. Комісія у с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Внесок магістрантів у інноваційні технології 06 червня 2023

Підводячи підсумки 2020 року: професійний ріст викладачів кафедри фінансів

На вимогу постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників», відповідно до пункту 4.1.5.2 «Запуск та підтримка програм професійного розвитку для науково-педагогічних працівників, що має на меті збільшення спільноти агентів змін» операційної цілі 4...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підводячи підсумки 2020 року: професійний ріст викладачів кафедри фінансів 28 грудня 2020

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося свято професії

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося свято професії, на якому студенти-технологи спеціальностей «Виробництво харчової продукції» та «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» демонстрували свої фахові знання і навички. Майстри-початківці під керівництвом досвідчених шеф-кухарів ресторанів м. Су...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося свято професії 13 квітня 2018