Н У Х Т

Про студента майбутнього на мотивуючій лекції від видатного болгарського педагога

28 січня 2022

Про студента майбутнього на мотивуючій лекції від видатного болгарського педагога

Нещодавно видатний болгарський педагог, керівник спеціалізованої школи з прикладної фізики і математики, професор Теодосій Теодосієв прочитав онлайн-лекцію «Студент майбутнього», до якої приєдналися здобувачі, аспіранти і викладачі кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого та кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.Доценка.

Лекція читалася болгарською мовою, але враховуючи те, що багато здобувачів і викладачів кафедр постійно беруть участь у болгарських наукових заходах, проходять стажування і практику на болгарських підприємствах, беруть участь у спільних наукових проєктах, почуте було зрозумілим слухачам.

Професор Теодосієв поділився зі слухачами багатьма цікавими ідеями, зокрема:

‒ «Якщо людина хоче жити довго, її мозок повинен постійно працювати. Мисляча людина більш стійка до катаклізмів, які ще попереду».

‒ «Щоб стати хорошим спеціалістом, потрібно двадцять тисяч годин працювати в галузі, і це стосується всіх професій».

‒ «Світу потрібна служба безпеки, а це – освітня система. Система освіти має забезпечити кожну дитину, щоб, якщо вона завтра залишиться останнім жителем планети, вона могла врятувати цивілізацію».

‒ «Ініціатива вищої школи – через лекції мотивуючих і цікавих людей зберегти академічний дух серед студентів в умовах дистанційного навчання».

‒ «Кількість бажаючих вивчати точні науки зменшується, і це світова тенденція. В такій маленькій країні, як Болгарія, це небезпечно. Молодих науковців мають усіляко заохочувати їхні родини та викладачі, щоб зберегти цікавість, мотивацію і пильність наукового духу».

‒ «Щоб запобігти катастрофічним наслідкам онлайн-навчання, сім’ям і вчителям необхідно переконати дітей, що в ім’я освіти потрібні жертви, адже світ стає все більш конкурентним й існує тенденція до того, що все більше людей розумової праці змагатимуться зі штучним інтелектом».

‒ «Вільна людина незалежна. Вона може впоратися з будь-якою ситуацією і вирішити будь-яку проблему без допомоги комп’ютера. Така людина – студент майбутнього, який може пережити всі види історичних, соціальних, політичних та природних катаклізмів».

Наші здобувачі і викладачі висловлюють величезну вдячність професору Теодосієву і організаторам за проведення заходу, адже ця лекція надала всім присутнім натхнення до нових звершень і стимулювала слухачів до навчання і саморозвитку!

Опублікований: 28-01-2022
Читайте також:
Цінності екотуризму і тренд збереження туристичної унікальності України обговорювали наші викладачі і здобувачі освіти

9 грудня 2020 р. екологічно свідомі здобувачі та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилися до обговорення цінностей екотуризму і тренду збереження туристичної унікальності нашої країни на форумі «Екотуризм в Україні та ЄС – тренд наступного десятиліття». Захід організований Центром інформаційної підтримки бізнесу у м. Хмельни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цінності екотуризму і тренд збереження туристичної унікальності України обговорювали наші викладачі і здобувачі освіти 10 грудня 2020

Розширюємо горизонти академічної мобільності

Співпраця нашого університету з німецькими партнерами виходить на новий рівень і відкриває нові можливості для нашого колективу. Здобувачі спеціальності G20 «Видавництво і поліграфія», що вивчають пакувальне, поліграфічне та суміжні виробництва, а також аспіранти, молоді вчені та викладачі відтепер мають можливість стажування у Німеччині. Разом із...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо горизонти академічної мобільності 16 липня 2025

Ідеї для креативного святкового декору від студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Як святково оформити стіл у закладі ресторанного господарства знають студенти 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа», групи ГС-1-6. Конкурс на краще тематичне оформлення столу у закладі ресторанного господарства проводиться у рамках лабораторних занять з дисципліни «Ресторанна справа». Свої дизайнерські ідеї першокурсники презентували ж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ідеї для креативного святкового декору від студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 24 квітня 2018

Екзамен онлайн: успішний досвід

27 травня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися екзамени з дисципліни «Електронні системи в галузі» (лектор – доцент Олег Кузьмін) для здобувачів груп ХЧ-3-13ск і ХЧ-3-14ск за допомогою сервісу відеоконференцій «Zoom». Екзамен дозволив виявити належні теоретичні знання та рівень знань здобувачів. Вітаємо здобувачів і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екзамен онлайн: успішний досвід 29 травня 2020