Н У Х Т

Про студента майбутнього на мотивуючій лекції від видатного болгарського педагога

28 січня 2022

Про студента майбутнього на мотивуючій лекції від видатного болгарського педагога

Нещодавно видатний болгарський педагог, керівник спеціалізованої школи з прикладної фізики і математики, професор Теодосій Теодосієв прочитав онлайн-лекцію «Студент майбутнього», до якої приєдналися здобувачі, аспіранти і викладачі кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого та кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.Доценка.

Лекція читалася болгарською мовою, але враховуючи те, що багато здобувачів і викладачів кафедр постійно беруть участь у болгарських наукових заходах, проходять стажування і практику на болгарських підприємствах, беруть участь у спільних наукових проєктах, почуте було зрозумілим слухачам.

Професор Теодосієв поділився зі слухачами багатьма цікавими ідеями, зокрема:

‒ «Якщо людина хоче жити довго, її мозок повинен постійно працювати. Мисляча людина більш стійка до катаклізмів, які ще попереду».

‒ «Щоб стати хорошим спеціалістом, потрібно двадцять тисяч годин працювати в галузі, і це стосується всіх професій».

‒ «Світу потрібна служба безпеки, а це – освітня система. Система освіти має забезпечити кожну дитину, щоб, якщо вона завтра залишиться останнім жителем планети, вона могла врятувати цивілізацію».

‒ «Ініціатива вищої школи – через лекції мотивуючих і цікавих людей зберегти академічний дух серед студентів в умовах дистанційного навчання».

‒ «Кількість бажаючих вивчати точні науки зменшується, і це світова тенденція. В такій маленькій країні, як Болгарія, це небезпечно. Молодих науковців мають усіляко заохочувати їхні родини та викладачі, щоб зберегти цікавість, мотивацію і пильність наукового духу».

‒ «Щоб запобігти катастрофічним наслідкам онлайн-навчання, сім’ям і вчителям необхідно переконати дітей, що в ім’я освіти потрібні жертви, адже світ стає все більш конкурентним й існує тенденція до того, що все більше людей розумової праці змагатимуться зі штучним інтелектом».

‒ «Вільна людина незалежна. Вона може впоратися з будь-якою ситуацією і вирішити будь-яку проблему без допомоги комп’ютера. Така людина – студент майбутнього, який може пережити всі види історичних, соціальних, політичних та природних катаклізмів».

Наші здобувачі і викладачі висловлюють величезну вдячність професору Теодосієву і організаторам за проведення заходу, адже ця лекція надала всім присутнім натхнення до нових звершень і стимулювала слухачів до навчання і саморозвитку!

Опублікований: 28-01-2022
Читайте також:
Підкорювачі першого рівня вищої освіти: 50 випускників бакалаврату – кваліфіковані біотехнологи!

Традиційно атмосфера у червні на кафедрі біотехнології і мікробіології напружена, схвильована, відповідальна та зрештою радісна – це час захистів кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «бакалавр». Остаточні доопрацювання завдань, попередній захист, купа документації та зрештою «велика сцена» для здобувача – захист кваліфікаційної роб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підкорювачі першого рівня вищої освіти: 50 випускників бакалаврату – кваліфіковані біотехнологи! 27 червня 2024

Знання з міжнародного економічного співробітництва розширюють наші викладачі

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко долучилася до семінару «Як працювати з країнами Азії», який провів надзвичайний і повноважний посол України, доктор фізико-математичних наук, заслужений економіст України Сергій Корсунський. Захід був присвячений культурним і економічним особливостям взаємодії з азі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знання з міжнародного економічного співробітництва розширюють наші викладачі 05 травня 2025

Студенти доповідають про особливості процесів менеджменту персоналу підприємств у сучасних умовах

9 квітня 2025 року відбулося засідання секції «Менеджмент персоналу» в межах 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». До участі активно долучилися здобувачі освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» спеціальності 073 «Менеджмент», осв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти доповідають про особливості процесів менеджменту персоналу підприємств у сучасних умовах 09 квітня 2025

Гостьова онлайн-лекція кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка продовжує добру традицію НУХТ щодо проведення гостьових лекцій в онлайн-форматі. 13 лютого 2023 року у рамках вивчення здобувачами освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова онлайн-лекція кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 лютого 2023