Н У Х Т

Позапланове засідання вченої ради університету присвятили кадровим питанням

09 december 2020

Позапланове засідання вченої ради університету присвятили кадровим питанням

9 грудня 2020 року в дистанційному режимі відбулося позапланове засідання вченої ради університету, основним питанням порядку денного якого були кадрові питання (обрання на посади).

Розпочали засідання зі вшанування хвилиною мовчання пам’яті колег – декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, професора Віктора Доценка та завідувача кафедри технології зберігання та переробки зерна Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, професора Олега Шаповаленка, які протягом останніх десяти днів передчасно пішли з життя.

Далі перейшли до розгляду питань порядку денного. Голова ради, перший проректор Володимир Яровий зазначив, що у конкурсі на заміщення посад науково-педагогічних працівників університету брали участь 93 особи, й нагадав алгоритм процедури таємного голосування, що відбувалося на платформі дистанційного навчання Moodle:

Претендентів на заміщення вакантних посад представила вчений секретар Наталія Ткачук. Вона нагадала, що оголошення про конкурс було розміщене 12 жовтня 2020 року у газеті «Сучасна освіта України» № 40. Згідно з ним вакантними були: шість позицій по факультету автоматизації і комп’ютерних систем, шість позицій по факультету біотехнології та екологічного контролю, сімнадцять – по факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, двадцять одна – по Навчально-науковому інженерно-технічному інституту ім. акад. І.С. Гулого, двадцять сім – по Навчально-науковому інституту харчових технологій і шістнадцять – по Навчально-науковому інституту економіки і управління.

Члени вченої ради уважно розглянули представлення на кожного претендента на заміщення вакантної посади й приступили до процедури таємного голосування.

До складу лічильної комісії обрали завідувача Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрія Мариніна, помічника проректора Олену Негоду і начальника відділу кадрів Сергія Беседу. Результати волевиявлення членів ради оголосив голова лічильної комісії Андрій Маринін. Більшість претендентів одностайно і кілька переважною більшістю голосів були обрані на вакантні посади, на які подавали документи. Члени вченої ради привітали колег із обранням.

Також у порядку денному були поточні питання – призначення рецензентів і визначення підрозділу для проведення попередньої експертизи двох дисертаційних досліджень на здобуття наукового ступеня доктора PhD. Рішенням вченої ради по обох роботах рецензентами призначені професорка Галина Поліщук і доцентка Оксана Топчій, а попередню експертизу дисертаційних досліджень проводитимуть у Проблемній науково-дослідній лабораторії.

Начальник навчально-методичного відділу Валерій Виговський нагадав завідувачам кафедр, що з понеділка, 14 грудня продовжуватиметься прийом робочих програм. А голова ради Володимир Яровий повідомив, що наступне планове засідання вченої ради відбудеться 24 грудня, на ньому розглядатимуться важливі питання, зокрема перспективний план роботи університету на 2021-2025 рр. і запропонував надавати свої пропозиції і побажання до плану, а також до Стратегії розвитку університету.

На цьому, оскільки порядок денний був вичерпаний і ніяких зауважень й побажань не надійшло, голова ради закрив засідання, попередньо побажавши усім здоров’я і наснаги.

Published on: 09-12-2020
Read also:
Стартап «Solar Optic» активно розвивається на ринку Німеччини

У 2021 році здобувачкою освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Марією Аліпатовою спільно із завідувачем кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування, професором Миколою Якимчуком була запропонована ідея установки для використання сонячного світла в якості відновлюваного джерела е...

READ YOURSELF

Стартап «Solar Optic» активно розвивається на ринку Німеччини 07 june 2023

Професор Університету Хоккайдо (Японія) прочитав лекцію студентам факультету біотехнології та екологічного контролю

Традиційно 14 грудня (за старим стилем – 1-го) в Україні вшановують пророка Наума. У цей день розпочиналися заняття у школах – після завершення сільськогосподарських робіт, у яких брали активну участь і дорослі, й діти. «У день Наума наука піде на ум», – глаголить давня приказка. Сьогодні студенти факультету біотехнології та екологічного контролю ...

READ YOURSELF

Професор Університету Хоккайдо (Японія) прочитав лекцію студентам факультету біотехнології та екологічного контролю 14 december 2018

На 8 позицій вгору просунувся НУХТ у веб-рейтингу університетів від 4ICU

Згідно з липневим рейтингом «4InternationalColleges&Universities» наш навчальний заклад у 2022 році посідає 29 місце серед українських (у 2021 – 37-ме) і 4692 місце серед світових університетів. Однойменна австралійська компанія 4ICU публікує свій рейтинг з 2005 року, оцінюючи понад 11 тисяч закладів вищої освіти світу за популярністю їхніх ве...

READ YOURSELF

На 8 позицій вгору просунувся НУХТ у веб-рейтингу університетів від 4ICU 22 august 2022

Добра традиція організації круглого столу для обговорення освітнього процесу із роботодавцями

У Навчально-науковому інституті харчових технологій вже стало доброю традицією на початку лютого у форматі круглого столу зустрічатися зі стейкхолдерами і обговорювати стан та перспективи розвитку освітніх програм спеціальності 181 «Харчові технології». До роботи тематичного круглого столу долучилося понад 40 учасників, серед яких директорка інсти...

READ YOURSELF

Добра традиція організації круглого столу для обговорення освітнього процесу із роботодавцями 09 february 2022