Н У Х Т

Постійне вдосконалення – принцип підходу при підготовці фахівців у НУХТ

30 січня 2023

Постійне вдосконалення – принцип підходу при підготовці фахівців у НУХТ

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся щорічний захід, присвячений перегляду освітніх програм підготовки здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр».

На розширеному засіданні робочих груп до перегляду були представлені: міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Lean-виробництво харчової продукції» підготовки магістра за спеціальностями 181 «Харчові технології», 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», 133 «Галузеве машинобудування» (гарантка – доцентка Оксана Вашека); освітньо-професійна програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» підготовки бакалавра за спеціальністю 181 «Харчові технології» (гарантка – доцентка Світлана Усатюк) та освітньо-професійна програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» підготовки магістра за спеціальністю 181 «Харчові технології» (гарантка – професорка Лариса Арсеньєва).

До обговорення долучилися здобувачі денної та заочної форм навчання та зовнішні стейкхолдери: менеджер офісу із управління операційною ефективністю Агропромхолдингу «Астарта», випускник НУХТ Віталій Іванес, провідний аудитор Bureau Veritas Certification Ukraine Сергій Плічко, керівниця навчального центру «Дока», випускниця НУХТ Марина Крутінь, інженерка зі стандартизації та якості, керівниця групи безпечності ПП «Імперіал плюс», випускниця НУХТ Руслана Шиш.

Згідно зі сучасними законодавчими вимогами, гармонізованими з європейськими, перегляд освітніх програм дозволяє вдосконалити якість підготовки майбутніх фахівців і застосувати студоцентрований підхід у навчанні.

За результатами обговорення учасники заходу відзначили високий рівень організації навчального процесу, різноманітність дисциплін обов’язкового та вибіркового характеру, вивчення яких дозволяє сформувати усі необхідні професійні компетентності майбутніх спеціалісті у галузях Lean-виробництва й технологічної експертизи та безпеки харчової продукції.

Випускниками НУХТ, нині провідними спеціалістами підприємств зазначено високий рівень підготовки здобувачів, який дозволяє успішно реалізовувати діяльність у практичній сфері.

У рамках освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції» та омвітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» функціонують сертифікатні програми «Lean-виробництво харчової продукції» та «Впровадження систем управління безпечністю на підприємствах харчової промисловості». Слухачі цих програм відзначили вагомість отриманих актуальних практичних і теоретичних знань та навичок, що дозволяє підвищити рівень професійної компетентності.

Пропозиції щодо вдосконалення рівня підготовки бакалаврів і магістрів за відповідними освітніми програмами будуть враховані робочими групами та відображені в оновлених версіях програм.

Опублікований: 30-01-2023
Читайте також:
17-й з 200: НУХТ продовжує утримувати високі позиції у освітніх рейтингах

Центр міжнародних проектів «Євроосвіта» в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence оприлюднив новий академічний рейтинг вищих навчальних закладів України «ТОП-200 Україна 2019», складений за методикою, доповненою та вдосконаленою протягом 2006-2019 років. Висока якість фундаментальної підготовк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

17-й з 200: НУХТ продовжує утримувати високі позиції у освітніх рейтингах 02 липня 2019

Zoom, як місце зустрічі, – змінити не можна

Нині кожна зустріч із колегами, хоч і онлайн, надає сил і настрою для роботи над покращенням успішності здобувачів. Колектив кафедри біотехнології і мікробіології у чергове зустрівся дистанційно, на платформі Zoom, для проведення засідання і обговорення важливих завдань. Порядок денний стосувався важливих питань: рекомендації до отримання дипломі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Zoom, як місце зустрічі, – змінити не можна 12 травня 2020

Цікавий і смачний майстер-клас для майбутніх вступників на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

До Дня відкритих дверей факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) підготував для гостей цікавий і смачний майстер-клас «Масляна – традиції та сучасність». Організатори – кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції та кафедра готельно-ресторанної справи. Цього дня у лабораторії З-17, де проходив майстер-клас, студент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікавий і смачний майстер-клас для майбутніх вступників на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 05 березня 2019

За першу добу до нашого університету вже подано понад дві тисячі заяв від вступників на освітній ступінь «Бакалавр»

Станом на 15 липня до нашого університету вже подано понад 2 тисячі заяв для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на денній та заочній формі. Середній конкурсний бал по університету складає майже три особи на одне бюджетне місце на денній формі і близько однієї – на заочній. Наразі найбіл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За першу добу до нашого університету вже подано понад дві тисячі заяв від вступників на освітній ступінь «Бакалавр» 15 липня 2021