Н У Х Т

Постійне вдосконалення – принцип підходу при підготовці фахівців у НУХТ

30 січня 2023

Постійне вдосконалення – принцип підходу при підготовці фахівців у НУХТ

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся щорічний захід, присвячений перегляду освітніх програм підготовки здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр».

На розширеному засіданні робочих груп до перегляду були представлені: міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Lean-виробництво харчової продукції» підготовки магістра за спеціальностями 181 «Харчові технології», 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», 133 «Галузеве машинобудування» (гарантка – доцентка Оксана Вашека); освітньо-професійна програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» підготовки бакалавра за спеціальністю 181 «Харчові технології» (гарантка – доцентка Світлана Усатюк) та освітньо-професійна програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» підготовки магістра за спеціальністю 181 «Харчові технології» (гарантка – професорка Лариса Арсеньєва).

До обговорення долучилися здобувачі денної та заочної форм навчання та зовнішні стейкхолдери: менеджер офісу із управління операційною ефективністю Агропромхолдингу «Астарта», випускник НУХТ Віталій Іванес, провідний аудитор Bureau Veritas Certification Ukraine Сергій Плічко, керівниця навчального центру «Дока», випускниця НУХТ Марина Крутінь, інженерка зі стандартизації та якості, керівниця групи безпечності ПП «Імперіал плюс», випускниця НУХТ Руслана Шиш.

Згідно зі сучасними законодавчими вимогами, гармонізованими з європейськими, перегляд освітніх програм дозволяє вдосконалити якість підготовки майбутніх фахівців і застосувати студоцентрований підхід у навчанні.

За результатами обговорення учасники заходу відзначили високий рівень організації навчального процесу, різноманітність дисциплін обов’язкового та вибіркового характеру, вивчення яких дозволяє сформувати усі необхідні професійні компетентності майбутніх спеціалісті у галузях Lean-виробництва й технологічної експертизи та безпеки харчової продукції.

Випускниками НУХТ, нині провідними спеціалістами підприємств зазначено високий рівень підготовки здобувачів, який дозволяє успішно реалізовувати діяльність у практичній сфері.

У рамках освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції» та омвітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» функціонують сертифікатні програми «Lean-виробництво харчової продукції» та «Впровадження систем управління безпечністю на підприємствах харчової промисловості». Слухачі цих програм відзначили вагомість отриманих актуальних практичних і теоретичних знань та навичок, що дозволяє підвищити рівень професійної компетентності.

Пропозиції щодо вдосконалення рівня підготовки бакалаврів і магістрів за відповідними освітніми програмами будуть враховані робочими групами та відображені в оновлених версіях програм.

Опублікований: 30-01-2023
Читайте також:
Профорієнтація від учорашніх вступників

Здобувачі першого курсу освітньої програми «Технології харчування» активно долучаються до проведення профорієнтаційної діяльності факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, адже, хто як не вчорашні вступники, які успішно пройшли всі етапи естафети «Вступ до НУХТ», максимально доступно та детально проінформують абітурієнтів сьогоднішн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтація від учорашніх вступників 26 жовтня 2021

Високий методичний рівень викладання демонструють наші педагоги

Доцентка кафедри фінансів Оксана Толстенко прочитала відкриту лекцію «Перестрахування та співстрахування» для здобувачів освітнього рівня «бакалавр» з дисципліни «Страхування». Оксана Толстенко – практик, що має досвід роботи на страховому ринку понад 25 років. І цей досвід є найбільш цінним скарбом, який викладачка передає здобувачам. На простих ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий методичний рівень викладання демонструють наші педагоги 02 грудня 2021

Кулінарна майстерність зі впровадженням сучасних ресторанних технологій здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Незважаючи на умови сьогодення, здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» третього року навчання продовжують активно прокачувати свою кулінарну майстерність. Для участі в Кулінарному діджитал-конкурсі «Масниця-Fest 2023» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, за активної підтримки з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кулінарна майстерність зі впровадженням сучасних ресторанних технологій здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 15 березня 2023

Студентка НУХТ – переможець Всеукраїнської студентської олімпіади за непрофільною спеціальністю «Хімічні технології неорганічних речовин»!

24-26 квітня 2018 року на базі ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет» (м. Дніпро) відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Хімічної технології неорганічних речовин». Під своїм дахом університет зібрав студентів із усієї України (вісім вишів) та взяв на себе обов’язки гостинного господаря. Вісі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка НУХТ – переможець Всеукраїнської студентської олімпіади за непрофільною спеціальністю «Хімічні технології неорганічних речовин»! 27 квітня 2018