Н У Х Т

Плідна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з практиками сфери гостинності

29 листопада 2023

Плідна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з практиками сфери гостинності

29 листопада 2023 р. завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран разом із професоркою Тетяною Сильчук і доценкою Ольгою Пушкою в рамках конференції «Ресторани України: шлях самурая» дізналися, з якими труднощами та викликами сьогодення стикається ресторанний бізнес.

Спікери конференції – ресторатори-практики з багаторічним стажем: ресторанна експертка, директорка компанії «Nasonova consulting» та аналітичного центру «Ресторани України» Ольга Насонова, шеф-кухар, співзасновник гастрохолдингу «Інакші» («100 років тому вперед», бістро «Інші», «Інші бар»), громадський активіст, дослідник української кухні, ідеолог соціального проєкту з поліпшення культури харчування Cult Food,  автор кулінарного сайту klopotenko.com, популяризатор української кухні на світовій культурній та кулінарній арені, ініціатор включення борщу до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО Євген Клопотенко, CЕО мережі ресторанів «Manana Family» (Мама Манана, Мама Гочі, Чачапурі, China Ma, China Town) Олександр Данильчук, засновниця ресторану Citronelle, Saint Bar (Київ), благодійного проєкту «Перемога Гідності» та БО «Відкрита музика міста» Марія Дідковська.

Ольга Насонова та Євген Клопотенко поділилися практичними кейсами «виживання» закладів ресторанного бізнесу, зокрема які форми ресторанного бізнесу в умовах сьогодення є актуальними; які критерії та фактори потрібно враховувати під час відкриття закладу або підтримання його стабільної роботи; формування згуртованого колективу.

Також у рамках заходу відбулася панельна дискусія «Ментальні виклики, які принесла нам війна. Як з ними справитись» від Марії Дідковської та лікаря-психотерапевта, тренера, супервізора Сергія Міщука. Під час панельної дискусії обговорили нові виклики ресторанного бізнесу в умовах війни, ментальне здоров’я та емоційний стан, безбар’єрність та інклюзивність, взаємодію з персоналом та гостями у непростих умовах сьогодення.

Кафедряни щиро вдячні за запрошення організаторам заходу – Національній ресторанні асоціації України та Ользі Насоновій. Вони бажають рестораторам міцності, стійкості, ідейності та творчих успіхів, ефективно управляти та розвивати ресторанний бізнес!

Опублікований: 29-11-2023
Читайте також:
Студенти набувають підприємницькі компетенції

Упровадження освітніх програм Junior Achievement Ukraine з фінансової грамотності та підприємництва надзвичайно важливе для формування фінансової культури серед молоді й підготовки їх до успішного майбутнього. У результаті проходження таких програм здобувачі освіти отримують не лише теоретичні знання, але й реальні практичні навички, які допоможут...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти набувають підприємницькі компетенції 26 червня 2024

Відкрито доступ до повнотекстових баз даних

CULOnline. Видавництво "Центр учбової літератури" надає доступ до електронних версій повнотекстових видань у форматі PDF. Більшість документів – підручники та навчальні посібники, значна кількість із яких має рекомендацію МОН України. У колекції доступні видання з тематик: аудит, бухгалтерський облік, менеджмент, готельно-ресторанний і туристичний ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрито доступ до повнотекстових баз даних 13 січня 2017

Вітання з успішним захистом приймають магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

14 лютого 2022 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології аюрведичних харчових продуктів» денної форми навчання. Екзаменаційну комісію очолила керівниця ТОВ «Расаяна»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітання з успішним захистом приймають магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 15 лютого 2022

Про стартапи простими словами здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

25 квітня 2025 року за ініціативи лектора Олексія Собіна в рамках вивчення дисципліни «Франчайзинг у сфері гостинності» третьокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прослухали лекцію «Про стартапи простими словами» від Co-Founder Superperfect.io Head of Creative Services Руслана Петрова. Гостьовий спікер розповів про основні перес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про стартапи простими словами здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 29 квітня 2025