Партнери кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв НУХТ із Технічного університету Молдови та Інституту садівництва і харчових технологій (Кишинеу, Молдова) успішно завершили науковий проект «InoBioProd», присвячений дослідженню та розробленню продукції з підвищеними біологічними властивостями із козячого молока.
Колеги з Молдови для вирішення деяких важливих питань під час реалізації проекту зверталися до фахівців кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, зокрема, для визначення жирно-кислотного складу продуктів на основі козячого молока.
Основні результати проекту «InoBioProd» публікувалися у збірниках конференцій 2018 року, які проводилися вченими нашого університету, зокрема, «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентноздатності» та «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», а також у наукових журналах НУХТ.
Колектив кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв пишається співпрацею і теплими дружніми стосунками із колегами з Молдови, а також Болгарії, Білорусі, Румунії, Грузії та інших держав. Вкотре наші науковці пересвідчилися, що дружня співпраця і взаємопідтримка часто є незрівнянно ціннішими за матеріальні блага.
Наші науковці щиро вітають шановних колег із сонячної Молдови із успішним завершенням проекту й бажають нових здобутків, щоб їх наполеглива праця і досвід гідно цінувалися людьми!