Н У Х Т

Пивний Львів дослідили студенти спеціальності «Технології продуктів бродіння і виноробства»

25 квітня 2018

Пивний Львів дослідили студенти спеціальності «Технології продуктів бродіння і виноробства»

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд разом зі студентами групи ТБ-3-11, які навчаються за спеціальністю «Технології продуктів бродіння і виноробства», здійснили поїздку до м. Львова для дослідження пивних традицій і місцевого пивоваріння.

Для майбутніх фахівців і магістрів головною ціллю поїздки було ознайомлення з обладнанням великих заводів і міні-пивоварень, особливостями технології виготовлення пива, поглиблення знань та вивчення історії пива.

Група відвідала пивзавод Carlsberg Ukraine – найстарішу броварню на території сучасної України, історія якої бере свій початок в далекому 1715 році. Нині – це сучасне підприємство, яке постійно впроваджує новітні технології і модернізує виробництво, зберігаючи унікальний досвід броварства, надбаний протягом століть.

Компанія прагне задовольнити бажання шанувальників і постійно розширює асортимент продукції. Традиційні сорти – світле, темне, міцне, поповнилися білим, льодовим, фруктовим та іншими оригінальними відтінками смаку. Вся продукція відповідає світовим стандартам якості, керівництво досягає цього шляхом організації всебічного контролю і автоматизації виробництва. Завод «Карлсберг Україна» у Львові, як і інші підприємства групи, дотримується принципів корпоративної відповідальності перед суспільством. У рамках прийнятої стратегії досягається екологічна безпека виробництва, про це засвідчує сертифікат ISO.

Студенти також відвідали Музей пивоваріння, який знаходиться на території «Львівської пивоварні», здійснивши подорож крізь сторіччя в історію виготовлення та споживання бурштинового напою, починаючи від стародавніх часів і до наших днів.

Для відвідувачів Музею передбачена можливість переглянути відеофільм про «Львівську пивоварню», відвідати дегустаційний зал, де студенти скуштували найкращі сорти українського пива «Львівське» та насолодитись смаком бурштинової легенди. У Музеї також працює сувенірна крамничка, завдяки чому можна зберегти пам’ять про свою подорож у часі

Неможливо пропустити на Площі Ринок міні-пивоварню «Театр пива «Правда», – заклад, в якому відвідувачі можуть не лише випити справжнього крафтового пива, але й наживо побачити усі процеси пивоваріння – від вкидання солоду, до дозрівання пива у пляшках.

Студентів ознайомили з сортовими особливостями крафтового пива в регіоні, розказали про останні розробки та показали, як на невеликих потужностях зробити дійсно якісний і популярний продукт.

Що може бути кращим, ніж пиво у Львові? Цей хмільний напій з історією приготування понад 600 років став справжньою візиткою Львова.

Крім того, студенти познайомилися з культурним та історичним центром Львова: архітектурними спорудами минулих років, храмами різних релігій, пам’ятками історії тощо. Вони оглянули старе місто, піднялися на Ратушу і відвідали палац Потоцьких, прогулялися маленькими вуличками на околицях міста і найцікавішими місцями центру.

Ну і куди ж без унікальних львівських закладів? Група відвідала копальню кави, побувала в «Львівській майстерні шоколаду» і заглянула в деякі заклади з характерними львівськими традиціями.

Ця поїздка стала цікавим досвідом для студентів, які змогли краще познайомитися з майбутньою професією та один із одним. 

Опублікований: 25-04-2018
Читайте також:
Як продовжити шлях до професійного успіху

В університеті триває активна підготовка до вступної кампанії-2025, і фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності та Приймальної комісії розпочали серію інформаційних зустрічей зі старшокурсниками фахових коледжів, що входять до навчально-наукового комплексу НУХТ. Сьогодні у онлайн-просторі університету були здобувачі осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як продовжити шлях до професійного успіху 09 січня 2025

Успішна атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи

З 11 по 17 лютого 2021 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів-магістрів денної та заочної форм навчання зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа». Атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти відбулася у формі пуб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішна атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи 22 лютого 2021

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-режимі відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Засідання се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 16 квітня 2021

Індивідуалізація освітнього процесу в інклюзивному середовищі

Викладачі Сумського фахового коледжу НУХТ пройшли навчання на курсах підвищення кваліфікації у Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти за темою «Індивідуалізація освітнього процесу в інклюзивному середовищі», де опанували знання щодо специфіки індивідуалізації навчання в інклюзивному освітньому середовищі та сутності різних...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Індивідуалізація освітнього процесу в інклюзивному середовищі 10 січня 2024