Н У Х Т

Пивний Львів дослідили студенти спеціальності «Технології продуктів бродіння і виноробства»

25 квітня 2018

Пивний Львів дослідили студенти спеціальності «Технології продуктів бродіння і виноробства»

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд разом зі студентами групи ТБ-3-11, які навчаються за спеціальністю «Технології продуктів бродіння і виноробства», здійснили поїздку до м. Львова для дослідження пивних традицій і місцевого пивоваріння.

Для майбутніх фахівців і магістрів головною ціллю поїздки було ознайомлення з обладнанням великих заводів і міні-пивоварень, особливостями технології виготовлення пива, поглиблення знань та вивчення історії пива.

Група відвідала пивзавод Carlsberg Ukraine – найстарішу броварню на території сучасної України, історія якої бере свій початок в далекому 1715 році. Нині – це сучасне підприємство, яке постійно впроваджує новітні технології і модернізує виробництво, зберігаючи унікальний досвід броварства, надбаний протягом століть.

Компанія прагне задовольнити бажання шанувальників і постійно розширює асортимент продукції. Традиційні сорти – світле, темне, міцне, поповнилися білим, льодовим, фруктовим та іншими оригінальними відтінками смаку. Вся продукція відповідає світовим стандартам якості, керівництво досягає цього шляхом організації всебічного контролю і автоматизації виробництва. Завод «Карлсберг Україна» у Львові, як і інші підприємства групи, дотримується принципів корпоративної відповідальності перед суспільством. У рамках прийнятої стратегії досягається екологічна безпека виробництва, про це засвідчує сертифікат ISO.

Студенти також відвідали Музей пивоваріння, який знаходиться на території «Львівської пивоварні», здійснивши подорож крізь сторіччя в історію виготовлення та споживання бурштинового напою, починаючи від стародавніх часів і до наших днів.

Для відвідувачів Музею передбачена можливість переглянути відеофільм про «Львівську пивоварню», відвідати дегустаційний зал, де студенти скуштували найкращі сорти українського пива «Львівське» та насолодитись смаком бурштинової легенди. У Музеї також працює сувенірна крамничка, завдяки чому можна зберегти пам’ять про свою подорож у часі

Неможливо пропустити на Площі Ринок міні-пивоварню «Театр пива «Правда», – заклад, в якому відвідувачі можуть не лише випити справжнього крафтового пива, але й наживо побачити усі процеси пивоваріння – від вкидання солоду, до дозрівання пива у пляшках.

Студентів ознайомили з сортовими особливостями крафтового пива в регіоні, розказали про останні розробки та показали, як на невеликих потужностях зробити дійсно якісний і популярний продукт.

Що може бути кращим, ніж пиво у Львові? Цей хмільний напій з історією приготування понад 600 років став справжньою візиткою Львова.

Крім того, студенти познайомилися з культурним та історичним центром Львова: архітектурними спорудами минулих років, храмами різних релігій, пам’ятками історії тощо. Вони оглянули старе місто, піднялися на Ратушу і відвідали палац Потоцьких, прогулялися маленькими вуличками на околицях міста і найцікавішими місцями центру.

Ну і куди ж без унікальних львівських закладів? Група відвідала копальню кави, побувала в «Львівській майстерні шоколаду» і заглянула в деякі заклади з характерними львівськими традиціями.

Ця поїздка стала цікавим досвідом для студентів, які змогли краще познайомитися з майбутньою професією та один із одним. 

Опублікований: 25-04-2018
Читайте також:
Як не боятися публічних виступів – поради від практика отримали здобувачі-маркетологи

2 листопада в межах вивчення дисципліни «Інсайти маркетингових активностей» старшою викладачкою кафедри маркетингу Іриною Ніколаєнко була організована гостьова зустріч із тренером по роботі на камеру, публічних виступах і покращення дикції. Медіа-тренер, організатор театральної студії «JOY» Кирил Верба зустрівся зі здобувачами спеціальності «Марке...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як не боятися публічних виступів – поради від практика отримали здобувачі-маркетологи 02 листопада 2022

Гарна новина для студентів

Міністерство цифрової трансформації завершило тестування цифрового студентського квитка і запустило його у відкритий доступ у мобільному додатку для оцифрованих документів «Дія». Замовити його можна, встановивши собі додаток «Дія» або оновивши його до останньої версії. Е-квиток формуватиметься автоматично, якщо всі дані про студентський наявні в ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гарна новина для студентів 14 квітня 2020

Розпочалася основна сесія ЗНО для вступників до магістратури

10 серпня розпочалася основна сесія ЗНО для вступників до магістратури, яка триватиме до 17 серпня й пройде в Україні та 13 країнах Європи. У 2022 році майбутнім магістрантам Навчально-наукового інституту економіки і управління нашого університету при вступі на спеціальності «Економіка», «Журналістика», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківськ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочалася основна сесія ЗНО для вступників до магістратури 11 серпня 2022

Виробничі секрети сучасних пекарень дізнавалися здобувачі Навчально-наукового інституту харчових технологій

Студенти другого та третього курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із наставницями, доцентками кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анною Грищенко та Юлією Бондаренко відвідали одну з провідних пекарень української торговельної мережі продовольчих супермаркетів «Сільпо». У пекарні виготовляють широкий...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробничі секрети сучасних пекарень дізнавалися здобувачі Навчально-наукового інституту харчових технологій 03 жовтня 2023