Н У Х Т

Школа молодих науковців АТ «Фармак»: день перший

29 жовтня 2021

Школа молодих науковців АТ «Фармак»: день перший

28 жовтня розпочалася ІХ щорічна науково-практична конференція Школи молодих науковців АТ «Фармак» із міжнародною участю «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво», на яку були запрошені і молоді дослідники – студенти та аспіранти кафедри біотехнології і мікробіології.

Усі доповіді конференції були присвячені способам боротьби з COVID-19, оскільки на вирішення цієї проблеми зараз спрямовані практично усі сучасні дослідження. Доповідачами виступали провідні науковці з України, Італії та США, які представляли свої дослідження англійською мовою. Приємно було спостерігати за їх спільними роботами, присвяченими спільній меті.

На початку конференції говорили про прогнози стосовно розвитку світової пандемії та сумну статистику поширення коронавірусної інфекції на території України. Доповідачами була зосереджена увага на терапії захворювання. Серед вітчизняних препаратів у цьому напрямку широкого поширення набув препарат «Амізон», зареєстрований у 11 країнах як препарат для терапії коронавірусної хвороби. Цей лікарський засіб також ефективний і проти вірусів грипу та Данге. На даний момент українськими та американськими вченими спільно проводяться дослідження з вивчення метаболізму енісаміуму та його гідролізованих похідних. Дослідження ускладняються тим, що в організмах тварин і людей ця речовина зазнає різних перетворень, а поява активних компонентів характеризується лише у людських організмах. Також, було зазначено, що переносниками коронавірусної хвороби можуть бути коти та дикі олені, тоді як свині не виступають переносниками. Цікавими були виступи, що стосувалися лікування. Виділяють два види лікування коронавірусної інфекції – амбулаторна та госпітальна терапії. Доповідачі зазначали, що застосування препаратів «Ремдесевір» і «Молнупіревір» на початку захворювання дозволяє знизити показники госпіталізації на 87% та 50 % відповідно.

Наші здобувачі освіти дуже вдячні організаторам конференції за запрошення та всім доповідачам за цікаві доповіді, які мають важливе практичне значення!

Опублікований: 29-10-2021
Читайте також:
Викладачі кафедри електропостачання і енергоменеджменту взяли участь у вебінарі від Schneider Electric

13 лютого 2023 р. компанія Schneider Electric провела вебінар «Застосування перетворювачів частоти та пристроїв плавного пуску Schneider Electric при живленні від генератора». Інженер технічної підтримки з питань приводної техніки Микола Івченков детально ознайомив слухачів зі сучасними перетворювачами частоти. До заходу долучилися викладачі кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри електропостачання і енергоменеджменту взяли участь у вебінарі від Schneider Electric 14 лютого 2023

Фокус – на практичну складову

Завершилася виробнича практика здобувачів-бакалаврів освітньої програми «Харчові технології та інженерія», що обрали випусковою кафедру технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Протягом чотирьох тижнів здобувачі освіти спілкувалися з фахівцями найпотужніших підприємств хлібопекарської, кондитерської та харчоконцентратної галузей та наві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фокус – на практичну складову 08 жовтня 2024

На порядку денному конференції – вирішення стратегічних завдань

91 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» цьогоріч зібрала обдаровану молодь для плідного обговорення актуальних проблем у сфері харчової промисловості та сучасних технологій на англомовному засіданні секції, організованою кафедрою ділової...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На порядку денному конференції – вирішення стратегічних завдань 10 квітня 2025

Технологія французького круасану: ще одна «смачна» лабораторна робота на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Здобувачі освітнього ступеню «Магістр» освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» у межах дисципліни «Світові технології борошняних та кондитерських виробів» продовжують опановувати в домашніх умовах технології хлібобулочних і кондитерських виробів інших країн. Виконуючи лабораторну роботу «Техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологія французького круасану: ще одна «смачна» лабораторна робота на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 05 травня 2020