Н У Х Т

Школа молодих науковців АТ «Фармак»: день перший

29 жовтня 2021

Школа молодих науковців АТ «Фармак»: день перший

28 жовтня розпочалася ІХ щорічна науково-практична конференція Школи молодих науковців АТ «Фармак» із міжнародною участю «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво», на яку були запрошені і молоді дослідники – студенти та аспіранти кафедри біотехнології і мікробіології.

Усі доповіді конференції були присвячені способам боротьби з COVID-19, оскільки на вирішення цієї проблеми зараз спрямовані практично усі сучасні дослідження. Доповідачами виступали провідні науковці з України, Італії та США, які представляли свої дослідження англійською мовою. Приємно було спостерігати за їх спільними роботами, присвяченими спільній меті.

На початку конференції говорили про прогнози стосовно розвитку світової пандемії та сумну статистику поширення коронавірусної інфекції на території України. Доповідачами була зосереджена увага на терапії захворювання. Серед вітчизняних препаратів у цьому напрямку широкого поширення набув препарат «Амізон», зареєстрований у 11 країнах як препарат для терапії коронавірусної хвороби. Цей лікарський засіб також ефективний і проти вірусів грипу та Данге. На даний момент українськими та американськими вченими спільно проводяться дослідження з вивчення метаболізму енісаміуму та його гідролізованих похідних. Дослідження ускладняються тим, що в організмах тварин і людей ця речовина зазнає різних перетворень, а поява активних компонентів характеризується лише у людських організмах. Також, було зазначено, що переносниками коронавірусної хвороби можуть бути коти та дикі олені, тоді як свині не виступають переносниками. Цікавими були виступи, що стосувалися лікування. Виділяють два види лікування коронавірусної інфекції – амбулаторна та госпітальна терапії. Доповідачі зазначали, що застосування препаратів «Ремдесевір» і «Молнупіревір» на початку захворювання дозволяє знизити показники госпіталізації на 87% та 50 % відповідно.

Наші здобувачі освіти дуже вдячні організаторам конференції за запрошення та всім доповідачам за цікаві доповіді, які мають важливе практичне значення!

Опублікований: 29-10-2021
Читайте також:
Майбутні доктори філософії кафедри технології м’яса та м’ясних продуктів опановують педагогічну майстерність

Однією з обов’язкових компонент освітньої складової підготовки за третім (освітньо-науковим) рівнем вищої освіти (освітній ступінь «Доктор філософії») за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньою програмою «Харчові технології» є педагогічна практика. Значна увага з її організації приділяється на випусковій кафедрі технології м’яса та м’ясни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні доктори філософії кафедри технології м’яса та м’ясних продуктів опановують педагогічну майстерність 02 березня 2023

Фахівці кафедри теплоенергетики і холодильної техніки презентували НУХТ майбутнім вступникам із м. Біла Церква

20 березня 2018 року співробітники кафедри теплоенергетики і холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ відвідали місто Біла Церква та провели профорієнтаційні бесіди з учнями 11-го класу Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 та зі студентами 4-го курсу спеціальності 142 «Е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри теплоенергетики і холодильної техніки презентували НУХТ майбутнім вступникам із м. Біла Церква 21 березня 2018

Плани майбутнього кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

У рамках профорієнтаційної роботи з майбутніми вступниками, за підтримки директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. І.С.Гулого Сергія Блаженка кафедра мехатроніки та пакувальної техніки успішно провела семінар «Мехатроніка і пневмоавтоматика сьогодні». Ініціатором та модератором зустрічі виступила завідувачка кафедри Людмила К...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плани майбутнього кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 20 лютого 2023

Дванадцятирічна традиція – зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм» у Карпатах

Кожна сім’я має свої традиції, які передаються від покоління до покоління. Не виключенням є і сім’я факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, а її традиції передаються від старшокурсників молодшим курсам. І зимова практика студентів першого курсу спеціальності «Туризм» – це не тільки обов’язковий елемент нав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дванадцятирічна традиція – зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм» у Карпатах 19 січня 2022