Н У Х Т

Підсумки засідання секції «Хімія» ювілейної конференції молодих науковців

11 квітня 2024

Підсумки засідання секції «Хімія» ювілейної конференції молодих науковців

Ось і промайнув ще один науковий рік. Він був нелегким, але, незважаючи на воєнний стан, молоді вчені нашого університету продовжували дослідження, знаходили однодумців, робили все можливе і неможливе для нашої перемоги і розвитку вітчизняної науки.

Своєрідним і уже традиційним підсумком наукового року в нашому університеті є Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Цього року вона проходить вже в 90-й раз!

11 квітня 2024 року відбулось засідання секції «Хімія», яку завжди проводить кафедра харчової хімії. Дуже приємно, що цього року в роботі секції взяли участь не тільки студенти першого курсу, але й здобувачі старших курсів, які продовжують співпрацю з науковцями кафедри.

Більшість доповідачів представляли Навчально-науковий інститут харчових технологій, а також факультет біотехнології та екологічного контролю. Треба зазначити, що це і визначило тематику досліджень – хімічні складові харчової сировини, фармацевтична хімія, визначення фізико-хімічних показників органічних і неорганічних сполук тощо, проблеми екологічного використання хімічних агентів у харчовій і фармацевтичній промисловостях.

Усі презентації і постери, які супроводжували доповіді, були виконані на високому рівні. Тож, організаторам роботи секції довелося добре поміркувати над визначенням призових місць.

Цьогорічні переможці:

І місце – Аліна Колтун, група ХТ-2-11 (керівниця – професорка Світлана Бондаренко)
ІІ місце – Максим Клименко, група БТ-2-1 (керівниця – професорка Інна Попова)
ІІІ – місце Марина Іванова, група ХТ-2-11 (керівниця – професорка Світлана Бондаренко)

Здобувачі, відзначені за кращі постери:

І місце – Захар Яковенко, група ХТ-1-5 (керівниця – асистентка Надія Квітковська)
ІІ місце – Діана Сміян, група ХТ-1-9 (керівниця – доцентка Віра Іщенко)
ІІІ місце – Тетяна Мельник, група БТ-2-1 (керівниця – доцентка Олена Майборода)

Вітаємо переможців і бажаємо нових звершень на науковій ниві!

Опублікований: 11-04-2024
Читайте також:
Наші викладачі долучаються до просування національного бренду «Українське вино»

Завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Анатолій Куц і професорка кафедри Марина Білько взяли участь у відкритті нової сучасної дегустаційної зали у приміщенні Наукового Центру «Український Інститут Вина». Дегустаційна зала облаштована відповідно до сучасних норм і стандартів і, без сумніву, стане одним із основних професій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі долучаються до просування національного бренду «Українське вино» 02 вересня 2021

Найкращі світові практики управління безпекою опановують фахівці університету

Європейське співтовариство з охорони праці організувало просвітній вебінар «Гід по оновлених стандартах захисту рук», до участі у якому були запрошені викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці нашого університету. Спікером заходу виступив провідний спеціаліст компанії «Ansell» – світового лідера у виробництві захисних рукавичок Дмитро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Найкращі світові практики управління безпекою опановують фахівці університету 01 квітня 2021

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства – член журі міжнародного дегустаційного конкурсу

Уже третій рік поспіль у Києві в рамках виставки «WINE&SPIRITS» (в цьому році 3-5 листопада 2020 р.) відбувається міжнародний дегустаційний конкурс «UKRAINE WINE&SPIRITS AWARDS-2020», направлений на підвищення якості виробництва та культури споживання вин і спиртних напоїв і надання компаніям-виробникам ефективного інструменту просування св...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства – член журі міжнародного дегустаційного конкурсу 05 листопада 2020

Студенти Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ відвідали Фестиваль кави

13-16 вересня студенти Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ разом із куратором Іванною Павлух побували на Фестивалі кави у Львові (LVIV COFFEE FESTIVAL). Першокурсники, які навчаються за спеціальностями «Бухгалтерський облік» і «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів», спостеріга...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ відвідали Фестиваль кави 17 вересня 2018