Н У Х Т

Підсумки засідання секції «Хімія» ювілейної конференції молодих науковців

11 квітня 2024

Підсумки засідання секції «Хімія» ювілейної конференції молодих науковців

Ось і промайнув ще один науковий рік. Він був нелегким, але, незважаючи на воєнний стан, молоді вчені нашого університету продовжували дослідження, знаходили однодумців, робили все можливе і неможливе для нашої перемоги і розвитку вітчизняної науки.

Своєрідним і уже традиційним підсумком наукового року в нашому університеті є Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Цього року вона проходить вже в 90-й раз!

11 квітня 2024 року відбулось засідання секції «Хімія», яку завжди проводить кафедра харчової хімії. Дуже приємно, що цього року в роботі секції взяли участь не тільки студенти першого курсу, але й здобувачі старших курсів, які продовжують співпрацю з науковцями кафедри.

Більшість доповідачів представляли Навчально-науковий інститут харчових технологій, а також факультет біотехнології та екологічного контролю. Треба зазначити, що це і визначило тематику досліджень – хімічні складові харчової сировини, фармацевтична хімія, визначення фізико-хімічних показників органічних і неорганічних сполук тощо, проблеми екологічного використання хімічних агентів у харчовій і фармацевтичній промисловостях.

Усі презентації і постери, які супроводжували доповіді, були виконані на високому рівні. Тож, організаторам роботи секції довелося добре поміркувати над визначенням призових місць.

Цьогорічні переможці:

І місце – Аліна Колтун, група ХТ-2-11 (керівниця – професорка Світлана Бондаренко)
ІІ місце – Максим Клименко, група БТ-2-1 (керівниця – професорка Інна Попова)
ІІІ – місце Марина Іванова, група ХТ-2-11 (керівниця – професорка Світлана Бондаренко)

Здобувачі, відзначені за кращі постери:

І місце – Захар Яковенко, група ХТ-1-5 (керівниця – асистентка Надія Квітковська)
ІІ місце – Діана Сміян, група ХТ-1-9 (керівниця – доцентка Віра Іщенко)
ІІІ місце – Тетяна Мельник, група БТ-2-1 (керівниця – доцентка Олена Майборода)

Вітаємо переможців і бажаємо нових звершень на науковій ниві!

Опублікований: 11-04-2024
Читайте також:
Науковці кафедри інформаційних систем підвели підсумки науково-дослідної роботи за перше півріччя

На кафедрі інформаційних систем підвели підсумки науково-дослідної роботи за період із січня по травень 2018 року. Цього року кафедрою укладений один договір на виконання НДР за госпдоговірною тематикою із загальним обсягом фінансування в 30 тис. грн. Підготовлена колективна монографія «Multiple Adaptive System of Identification» (автори – професо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедри інформаційних систем підвели підсумки науково-дослідної роботи за перше півріччя 03 липня 2018

Дуальна освіта для здобувачів кафедри електропостачання та енергоменеджменту: проєкт  ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі»

До здобувачів вищої освіти 2-4 курсів спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» завітали головна фахівчиня центру професійного навчання ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» Тетяна Тростянець і фахівець центру професійного навчання Володимир Калашніков. До зустрічі, що відбулася у форматі zoom-конференції, долучилися зав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дуальна освіта для здобувачів кафедри електропостачання та енергоменеджменту: проєкт ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» 24 травня 2021

Останній крок на шляху до захисту кандидатської дисертації зробив аспірант кафедри біотехнології і мікробіології

18 грудня 2018 р. відбувся міжкафедральний семінар кафедр біотехнології і мікробіології та екологічної безпеки та охорони праці із залученням членів спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 Національного університету харчових технологій, на якому аспірант кафедри біотехнології і мікробіології Микола Івахнюк представив результати досліджень за кандид...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Останній крок на шляху до захисту кандидатської дисертації зробив аспірант кафедри біотехнології і мікробіології 18 грудня 2018

Здобувачі опановують практичний досвід використання інструментів Lean

14 листопада 2022 року у межах нормативної дисципліни «Lean-виробництво харчової продукції» для здобувачів освіти міждисциплінарної освітньої програми «Lean-виробництво харчової продукції» відбулася гостьова лекція від Організаторки Університету Управління, МВА-викладачки, бізнес-консультантки з питань організації управління та мотивації персоналу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі опановують практичний досвід використання інструментів Lean 14 листопада 2022