Н У Х Т

Підсумки засідання секції «Хімія» ювілейної конференції молодих науковців

11 квітня 2024

Підсумки засідання секції «Хімія» ювілейної конференції молодих науковців

Ось і промайнув ще один науковий рік. Він був нелегким, але, незважаючи на воєнний стан, молоді вчені нашого університету продовжували дослідження, знаходили однодумців, робили все можливе і неможливе для нашої перемоги і розвитку вітчизняної науки.

Своєрідним і уже традиційним підсумком наукового року в нашому університеті є Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Цього року вона проходить вже в 90-й раз!

11 квітня 2024 року відбулось засідання секції «Хімія», яку завжди проводить кафедра харчової хімії. Дуже приємно, що цього року в роботі секції взяли участь не тільки студенти першого курсу, але й здобувачі старших курсів, які продовжують співпрацю з науковцями кафедри.

Більшість доповідачів представляли Навчально-науковий інститут харчових технологій, а також факультет біотехнології та екологічного контролю. Треба зазначити, що це і визначило тематику досліджень – хімічні складові харчової сировини, фармацевтична хімія, визначення фізико-хімічних показників органічних і неорганічних сполук тощо, проблеми екологічного використання хімічних агентів у харчовій і фармацевтичній промисловостях.

Усі презентації і постери, які супроводжували доповіді, були виконані на високому рівні. Тож, організаторам роботи секції довелося добре поміркувати над визначенням призових місць.

Цьогорічні переможці:

І місце – Аліна Колтун, група ХТ-2-11 (керівниця – професорка Світлана Бондаренко)
ІІ місце – Максим Клименко, група БТ-2-1 (керівниця – професорка Інна Попова)
ІІІ – місце Марина Іванова, група ХТ-2-11 (керівниця – професорка Світлана Бондаренко)

Здобувачі, відзначені за кращі постери:

І місце – Захар Яковенко, група ХТ-1-5 (керівниця – асистентка Надія Квітковська)
ІІ місце – Діана Сміян, група ХТ-1-9 (керівниця – доцентка Віра Іщенко)
ІІІ місце – Тетяна Мельник, група БТ-2-1 (керівниця – доцентка Олена Майборода)

Вітаємо переможців і бажаємо нових звершень на науковій ниві!

Опублікований: 11-04-2024
Читайте також:
Нове магістерське поповнення кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Захистили магістерські кваліфікаційні роботи здобувачі вищої освіти денної та заочної форм навчання, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Роботу екзаменаційної комісії очолила кандидатка технічних наук, начальниця технологічної лабораторії виробничих цехів №7-8 ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове магістерське поповнення кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 27 лютого 2023

Чи безпечно купувати готову випічку розповіла телеглядачам доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Знімальна група програми «Якісне життя» звернулася на кафедру технології ресторанної і аюрведичної продукції нашого університету із метою підготовки випуску на тему «Чи безпечно купувати готову випічку?». Роз’яснення щодо нормативних показників якості та безпечності пиріжків телевізійникам дала к.т.н., доцент кафедри Ірина Корецька. Програма вийш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чи безпечно купувати готову випічку розповіла телеглядачам доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 квітня 2020

Спільний захист випускників кафедр ТОКТП і МАХФВ на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр»

На спільному засіданні екзаменаційної комісії кафедр технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування (ТОКТП) і машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв (МАХФВ) відбулися захисти кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» освітньо-професійної програм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільний захист випускників кафедр ТОКТП і МАХФВ на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» 20 червня 2023

Успіхи 2019 року: здобутки та перемоги студентів

Кафедра біотехнології і мікробіології продовжує підводити підсумки та аналізує свою роботу за минулий рік – рік здобутків і перемог, досягнень і звершень студентів кафедри. Магістранти кафедри подали 11 робіт для участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2018/2019 н. р.: зі спеціальності «Біологія» – 2 роботи, зі спеціальності ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успіхи 2019 року: здобутки та перемоги студентів 15 січня 2020