Уже третій рік поспіль у Києві в рамках виставки «WINE&SPIRITS» (в цьому році 3-5 листопада 2020 р.) відбувається міжнародний дегустаційний конкурс «UKRAINE WINE&SPIRITS AWARDS-2020», направлений на підвищення якості виробництва та культури споживання вин і спиртних напоїв і надання компаніям-виробникам ефективного інструменту просування своєї продукції на вітчизняному та закордонному ринку.
На запрошення організаторів в журі працювала професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства НУХТ Марина Білько.
Усі зразки конкурсу оцінювалися за 100-бальною системою oiv із застосуванням професійного програмного забезпечення на платформі gustos.life, яке виключає можливості помилок і будь-які втручання в результати конкурсу, так як використовує технологію блокчейн.
Дегустували двома сетами, оцінили 37 білих столових та ігристих вин і 34 червоних зразки. Журі відзначило високий рівень цьогорічних домінантів – фахівців приємно здивували своєї якістю нові виробники та порадували незмінною відомі бренди! Українському вину бути!