Н У Х Т

Першокурсники практикують англомовні навички, презентуючи життєписи видатних українців

24 квітня 2024

Першокурсники практикують англомовні навички, презентуючи життєписи видатних українців

Чергове засідання з циклу «Видатні українці» («Remarkable Ukrainians»), присвячене династії Симиренків, підготували студенти групи ТІ-1-5 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Любов’ю Сапон-Аблязовою.

Родина Симиренків пройшла шлях від збіднілих козаків-кріпаків до мільйонерів і впливових громадян, чиї здобутки були відомі у всьому світі, далеко за межами рідної України, яка тоді входила до Царської Росії.

Видатні ділові якості дозволили Федору Симиренку, якого вважають засновником династії (1787-1867), викупити родину з кріпацтва, досягти видатних успіхів у підприємництві і стати одним із перших цукрозаводчиків у країні. Його сини Платон і Василь примножили багатства і славу родини. Життєвими правилами родини були – чесність, наполеглива праця, вміння ризикувати і сміливість у веденні підприємницької діяльність, патріотизм і відданість своїй рідній землі, кращим традиціям свого українського народу. Не зважаючи на царські укази, які забороняли українську мову в царській Росії, Симиренки не тільки розмовляли українською мовою в сімейному колі, але й зробили видатний вклад у розвиток української культури, видавничої справи, були меценатами, підтримували вчених і діячів культури, будували школи, лікарні, ввели високі соціальні стандарти для працівників своїх фабрик і заводів.

Свої чудові презентації представили здобувачі освіти Ганна Волчаста, Захар Яковенко, Марія Харковець, Анастасія Рахматуліна, Вікторія Орендарчук, Микола Крижанівський, Дарія Янкова, Марія Ющенко, Дарина Новосад, Владислав Максименко, Анастасія Батова, Ірина Микуляк.

Левко Платонович Симиренко, всесвітньо відомий вчений і помолог, створив знаменитий сорт яблук «Ренет Симиренка», який знає і любить кожен українець. І кожний українець, звертаючись до життєвого шляху цієї родини може мати для себе чудовий приклад визначеної громадянської позиції, ведення власної підприємницької діяльності, патріотизму і вірності свої країні.

Під час цього виховного заходу здобувачі не лише дізналися про видатні історичні постаті, які стояли біля витоків харчової промисловості України, а також мали чудову можливість практикувати англомовні навички монологічного мовлення, розвивати гнучкі навики виступів перед аудиторією, активного слухання та участі в обговоренні.

Опублікований: 24-04-2024
Читайте також:
Ще одна перемога здобувачки-менеджерки персоналу у Всеукраїнському конкурсі кваліфікаційних робіт!

На базі Київського національного університету технологій та дизайну відбулася підсумкова конференція Всеукраїнського конкурсу кваліфікаційних робіт студентів за спеціальністю 073 «Менеджмент» (спеціалізацій «Менеджмент персоналу», «Менеджмент бізнес-структур»), де було представлено 120 робіт освітнього ступеня «бакалавр» і 67 робіт освітнього ступе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одна перемога здобувачки-менеджерки персоналу у Всеукраїнському конкурсі кваліфікаційних робіт! 26 жовтня 2023

Успішна акредитаційна експертиза відразу трьох освітньо-професійних програм відбулася у Волинському коледжі НУХТ

Відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України №№799-л, 800-л від 10.06.2019 р. та 870-л від 12.06.2019 р. у Волинському коледжі нашого університету відбувалася первинна акредитаційна експертиза освітньо-професійних програм «Фінанси, банківська справа та страхування», «Інженерія програмного забезпечення», «Облік і оподаткування». До екс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішна акредитаційна експертиза відразу трьох освітньо-професійних програм відбулася у Волинському коледжі НУХТ 09 липня 2019

Усе про крафтовий хліб від технологинь компанії «Лесаффр»

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у вебінарі від компанії «Лесаффр», який провели технологині Олександра Пашковська та Алла Набока. Крафтовий хліб користується значним попитом, проте його виробництво передбачає багато ручної праці, застосування особливих технологічних прийомів приготування тіста, обр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про крафтовий хліб від технологинь компанії «Лесаффр» 17 листопада 2021

Ще одна аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів здобула ступінь PhD!

26 травня 2025 року відбувся захист дисертаційної роботи аспірантки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Марії Блаженко на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD). Дисертаційну роботу «Удосконалення технології хлібобулочних виробів з використанням продуктів переробки насіння конопель» здобувачка виконала під керівни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одна аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів здобула ступінь PhD! 28 травня 2025