Н У Х Т

Першокурсники практикують англомовні навички, презентуючи життєписи видатних українців

24 квітня 2024

Першокурсники практикують англомовні навички, презентуючи життєписи видатних українців

Чергове засідання з циклу «Видатні українці» («Remarkable Ukrainians»), присвячене династії Симиренків, підготували студенти групи ТІ-1-5 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Любов’ю Сапон-Аблязовою.

Родина Симиренків пройшла шлях від збіднілих козаків-кріпаків до мільйонерів і впливових громадян, чиї здобутки були відомі у всьому світі, далеко за межами рідної України, яка тоді входила до Царської Росії.

Видатні ділові якості дозволили Федору Симиренку, якого вважають засновником династії (1787-1867), викупити родину з кріпацтва, досягти видатних успіхів у підприємництві і стати одним із перших цукрозаводчиків у країні. Його сини Платон і Василь примножили багатства і славу родини. Життєвими правилами родини були – чесність, наполеглива праця, вміння ризикувати і сміливість у веденні підприємницької діяльність, патріотизм і відданість своїй рідній землі, кращим традиціям свого українського народу. Не зважаючи на царські укази, які забороняли українську мову в царській Росії, Симиренки не тільки розмовляли українською мовою в сімейному колі, але й зробили видатний вклад у розвиток української культури, видавничої справи, були меценатами, підтримували вчених і діячів культури, будували школи, лікарні, ввели високі соціальні стандарти для працівників своїх фабрик і заводів.

Свої чудові презентації представили здобувачі освіти Ганна Волчаста, Захар Яковенко, Марія Харковець, Анастасія Рахматуліна, Вікторія Орендарчук, Микола Крижанівський, Дарія Янкова, Марія Ющенко, Дарина Новосад, Владислав Максименко, Анастасія Батова, Ірина Микуляк.

Левко Платонович Симиренко, всесвітньо відомий вчений і помолог, створив знаменитий сорт яблук «Ренет Симиренка», який знає і любить кожен українець. І кожний українець, звертаючись до життєвого шляху цієї родини може мати для себе чудовий приклад визначеної громадянської позиції, ведення власної підприємницької діяльності, патріотизму і вірності свої країні.

Під час цього виховного заходу здобувачі не лише дізналися про видатні історичні постаті, які стояли біля витоків харчової промисловості України, а також мали чудову можливість практикувати англомовні навички монологічного мовлення, розвивати гнучкі навики виступів перед аудиторією, активного слухання та участі в обговоренні.

Опублікований: 24-04-2024
Читайте також:
Про сучасні підходи в технології стабілізації вин дізналися здобувачі освіти від фахівця галузі

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася гостьова онлайн-лекція «Сучасні підходи в технології стабілізації вин», яку в рамках навчальних дисциплін модуля 4 «Технологія вина з винограду» та «Інновації в технологіях продуктів бродіння і виноробства» прочитав директор компанії СП ТОВ «КОНТ-2» Юрій Кепканов.  Крім здобувачів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про сучасні підходи в технології стабілізації вин дізналися здобувачі освіти від фахівця галузі 15 листопада 2021

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів вітає магістрів із успішним захистом кваліфікаційних робіт!

На кафедрі технології молока і молочних продуктів з 16 по 21лютого 2023 року з використанням сучасних інформаційно-комунікативних технологій відбулися успішні захисти здобувачів освітнього ступеня «Магістр» денної та заочної форми навчання, що навчалися за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технології зберігання...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів вітає магістрів із успішним захистом кваліфікаційних робіт! 21 лютого 2023

Аспірантка кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів захистила кандидатську дисертацію

23 травня відбувся захист кандидатської дисертації Альони Черствої, яка закінчила  аспірантуру при кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів. Тема наукової дисертації – «Удосконалення технології пресового вилучення ріпакової олії із використанням ферментних препаратів», науковий керівник роботи – завідувач кафедри технології жирів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспірантка кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів захистила кандидатську дисертацію 24 травня 2018

Фінішували захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі біотехнології і мікробіології

Ось і дійшли кінця цьогорічні захисти кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня бакалавр на кафедрі біотехнології і мікробіології. Екзаменаційній комісії були представлені 42 кваліфікаційні роботи, кожна з яких є певною мірою унікальною, оскільки перелік тем, який, до речі, щорічно поповнюється, охоплював різноманітні сфери біотехнологі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінішували захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі біотехнології і мікробіології 22 червня 2021