Н У Х Т

Першокурсники-біотехнологи відкрили для себе світ пивоваріння на заводі «Оболонь»

01 червня 2023

Першокурсники-біотехнологи відкрили для себе світ пивоваріння на заводі «Оболонь»

Днями студенти першого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю вирушили у захоплюючу подорож на завод «Оболонь». Від фахівців підприємства вони дізналися про кожний етап виробництва пива та історію пивзаводу.

Студентам цікаво було почути, що місце розташування заводу обирали чеські спеціалісти, і це стало першим кроком до його створення. Поступово підприємство розвивалося, додавалися нові лінійки пива та сидру, а також у 1980 році був уведений варильний цех. Їм розповіли і про поставки пивпродукції до Великої Британії у 1989 році, про лінійки продукції, що виготовляється для внутрішнього та зовнішнього ринків, про дочірні компанії «Оболонь» і сертифікати якості та систем управління для продукції ISO 9001, 14001, 18001, 22000.

Майбутні біотехнологи детально ознайомилися з усіма етапами виготовлення пива – затиранням сусла, яке включає суміш солоду та води при певній температурі, прогрівом сусла та процесами освітлення пива. І кожний етап обов’язково перевіряється пробами на якість. Першокурсники були вражені, коли дізналися про використання 96 трубок, по яких проводилося доброджування пива. Цей метод дає можливість зберегти та зміцнити його характерний смак і аромат. Також екскурсанти побачили великі та потужні установки з розливання готових напоїв у пляшки ПЕТ від 0,5 до 2 літрів і завітали до виробничих приміщень потужностей розливу 60 тис. пляшок за годину та 110 тис. пляшок за годину. 

Ще одним із вражаючих фактів про «Оболонь» стала інформація про його роботу під час воєнного стану. У складних умовах війни завод продовжував працювати і постачав воду в бойові точки, оскільки «Оболонь» має власну свердловину для її видобування.

Після завершення екскурсії здобувачі освіти, сповнені враженнями та знаннями, які отримали про процес виробництва пива, висловили подяку завідувачу кафедри біотехнології і мікробіології Віктору Стабнікову, старшому куратору групи БТ-1-1 Олександру Воронцову, генеральному директору підприємства Ігорю Булаху та їх чудовій екскурсоводці Альоні Григорівні за цікаву й пізнавальну подорож у світ пивоваріння. 

Опублікований: 01-06-2023
Читайте також:
Нова генерація прогресивних ейчарів

Змагання у професійній винахідливості, здорова конкуренція, потік креативних ідей та бізнес-рішень, атмосфера доброзичливості й цілковитої підтримки колег і наставників – таким був захист 32-х магістрів денної і заочної форм навчання спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» (спеціалізація «Управління персоналом та економіка пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нова генерація прогресивних ейчарів 22 лютого 2018

Магістри-заочники кафедри екології та збалансованого природокористування вирішують актуальні питання захисту навколишнього середовища

На кафедрі екології та збалансованого природокористування  відбувся захист магістерських робіт студентів заочної форми навчання зі спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища» спеціалізації «Екологічний контроль та аудит». Екзаменаційну комісію  очолила доцент кафедри біотехнології Навчально-наукового інституту екологічної безпе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри-заочники кафедри екології та збалансованого природокористування вирішують актуальні питання захисту навколишнього середовища 18 червня 2018

Вітчизняна та закордонна практика здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

У дружній і творчій атмосфері на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся захист виробничої практики четвертокурсниками освітньо-професійної програми «Технології харчування» (спеціальність «Харчові технології»). Формат захисту у вигляді круглого столу, підготовлені здобувачами презентації дозволили максимально доступно донес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітчизняна та закордонна практика здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 08 жовтня 2025

Перший у 2020 році захист бакалаврів на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки

На кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки стартували захисти бакалаврів 2020 року. Здобувачі-заочники спеціальності 144 «Теплоенергетика» 10 лютого розпочали серію захистів. Екзаменаційну комісію приємно вразив високий рівень підготовки студентів, актуальність і практична спрямованість представлених дипломних проектів. Після оголошення ре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший у 2020 році захист бакалаврів на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки 11 лютого 2020