Н У Х Т

Першокурсники-біотехнологи відкрили для себе світ пивоваріння на заводі «Оболонь»

01 червня 2023

Першокурсники-біотехнологи відкрили для себе світ пивоваріння на заводі «Оболонь»

Днями студенти першого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю вирушили у захоплюючу подорож на завод «Оболонь». Від фахівців підприємства вони дізналися про кожний етап виробництва пива та історію пивзаводу.

Студентам цікаво було почути, що місце розташування заводу обирали чеські спеціалісти, і це стало першим кроком до його створення. Поступово підприємство розвивалося, додавалися нові лінійки пива та сидру, а також у 1980 році був уведений варильний цех. Їм розповіли і про поставки пивпродукції до Великої Британії у 1989 році, про лінійки продукції, що виготовляється для внутрішнього та зовнішнього ринків, про дочірні компанії «Оболонь» і сертифікати якості та систем управління для продукції ISO 9001, 14001, 18001, 22000.

Майбутні біотехнологи детально ознайомилися з усіма етапами виготовлення пива – затиранням сусла, яке включає суміш солоду та води при певній температурі, прогрівом сусла та процесами освітлення пива. І кожний етап обов’язково перевіряється пробами на якість. Першокурсники були вражені, коли дізналися про використання 96 трубок, по яких проводилося доброджування пива. Цей метод дає можливість зберегти та зміцнити його характерний смак і аромат. Також екскурсанти побачили великі та потужні установки з розливання готових напоїв у пляшки ПЕТ від 0,5 до 2 літрів і завітали до виробничих приміщень потужностей розливу 60 тис. пляшок за годину та 110 тис. пляшок за годину. 

Ще одним із вражаючих фактів про «Оболонь» стала інформація про його роботу під час воєнного стану. У складних умовах війни завод продовжував працювати і постачав воду в бойові точки, оскільки «Оболонь» має власну свердловину для її видобування.

Після завершення екскурсії здобувачі освіти, сповнені враженнями та знаннями, які отримали про процес виробництва пива, висловили подяку завідувачу кафедри біотехнології і мікробіології Віктору Стабнікову, старшому куратору групи БТ-1-1 Олександру Воронцову, генеральному директору підприємства Ігорю Булаху та їх чудовій екскурсоводці Альоні Григорівні за цікаву й пізнавальну подорож у світ пивоваріння. 

Опублікований: 01-06-2023
Читайте також:
Два нових проєкти колективу НУХТ перемогли у конкурсі програми Еразмус+

Наш університет – активний учасник різноманітних міжнародних проєктів. Днями прийшла звістка, що колектив НУХТ виборов право участі у двох нових проєктах програми Еразмус+. Відтепер в університеті буде функціонувати Jean Monnet EU Centre for the Circular and Green Economy. Також університет виборов проєкт Жан Моне Модуль Regulation of the use of f...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Два нових проєкти колективу НУХТ перемогли у конкурсі програми Еразмус+ 19 серпня 2020

Відбулося планове засідання вченої ради університету у квітні

26 квітня відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочалося воно за традицією з вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями та вручення відзнак. Ректор Анатолій Українець вручив:- нагрудний знак «Ветеран НУХТ» професорові кафедри гуманітарних дисциплін Світлані Буравченковій та професорові кафедри автоматиз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося планове засідання вченої ради університету у квітні 26 квітня 2018

Із технологією виробництва пива знайомилися третьокурсники в пивоварні крафтового виробника

Серце пивоварні – пиво, яке на ній варять. А крафтові пивоварні відрізняються своєю унікальною індивідуальністю.  «Andersen Brand Pub» – перший бренд-паб нового київського крафтового виробника пива «ANDERSEN». Група здобувачів вищої освіти ТБ-3-8 разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Романом Мукоїдом побували у н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із технологією виробництва пива знайомилися третьокурсники в пивоварні крафтового виробника 08 жовтня 2021

Майстер-класи для майбутніх вступників…

30 та 31 січня 2018 р. викладачі та студенти спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ провели майстер-класи «Виробництво заварних тістечок» і «Розроблення та випікання тістечок із листкового тіста» для учнів 8-10-х класів КУ Сумської загальноосвітньої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-класи для майбутніх вступників… 01 лютого 2018