Н У Х Т

Першокурсники-біотехнологи відкрили для себе світ пивоваріння на заводі «Оболонь»

01 червня 2023

Першокурсники-біотехнологи відкрили для себе світ пивоваріння на заводі «Оболонь»

Днями студенти першого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю вирушили у захоплюючу подорож на завод «Оболонь». Від фахівців підприємства вони дізналися про кожний етап виробництва пива та історію пивзаводу.

Студентам цікаво було почути, що місце розташування заводу обирали чеські спеціалісти, і це стало першим кроком до його створення. Поступово підприємство розвивалося, додавалися нові лінійки пива та сидру, а також у 1980 році був уведений варильний цех. Їм розповіли і про поставки пивпродукції до Великої Британії у 1989 році, про лінійки продукції, що виготовляється для внутрішнього та зовнішнього ринків, про дочірні компанії «Оболонь» і сертифікати якості та систем управління для продукції ISO 9001, 14001, 18001, 22000.

Майбутні біотехнологи детально ознайомилися з усіма етапами виготовлення пива – затиранням сусла, яке включає суміш солоду та води при певній температурі, прогрівом сусла та процесами освітлення пива. І кожний етап обов’язково перевіряється пробами на якість. Першокурсники були вражені, коли дізналися про використання 96 трубок, по яких проводилося доброджування пива. Цей метод дає можливість зберегти та зміцнити його характерний смак і аромат. Також екскурсанти побачили великі та потужні установки з розливання готових напоїв у пляшки ПЕТ від 0,5 до 2 літрів і завітали до виробничих приміщень потужностей розливу 60 тис. пляшок за годину та 110 тис. пляшок за годину. 

Ще одним із вражаючих фактів про «Оболонь» стала інформація про його роботу під час воєнного стану. У складних умовах війни завод продовжував працювати і постачав воду в бойові точки, оскільки «Оболонь» має власну свердловину для її видобування.

Після завершення екскурсії здобувачі освіти, сповнені враженнями та знаннями, які отримали про процес виробництва пива, висловили подяку завідувачу кафедри біотехнології і мікробіології Віктору Стабнікову, старшому куратору групи БТ-1-1 Олександру Воронцову, генеральному директору підприємства Ігорю Булаху та їх чудовій екскурсоводці Альоні Григорівні за цікаву й пізнавальну подорож у світ пивоваріння. 

Опублікований: 01-06-2023
Читайте також:
Орієнтування – як спосіб життя: знову перемога

У Києві відбулися VII Відкриті змагання Святошинського району міста Києва зі спортивного орієнтування на спринтерській дистанції. Було проведено 4 старти у різні дні на різних паркових локаціях Святошинського району. Усього у змаганнях брали участь більше 100 спортсменів з міста Києва. Організатори змагань – клуб спортивного орієнтування «Зелеста» ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Орієнтування – як спосіб життя: знову перемога 15 травня 2023

Колективна праця

Вишли друком і затверджені наказом Міністерства соціальної політики України «Правила охорони праці для працівників виробництва солоду, пива та безалкогольних напоїв», розроблені авторським колективом під керівництвом завідувача кафедри охорони праці Інституту післядипломної освіти нашого університету, доцента, кандидата технічних наук, академіка мі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колективна праця 12 січня 2018

«Kyiv city race» на День Києва - нагороди в нашій скарбничці

Здобувач освіти групи БТ-1-1 факультету біотехнології та екологічного контролю Максим Клименко продовжує поповнювати скарбничку спортивних досягнень. 27-28 травня 2023 року він узяв участь у «Kyiv city race» зі спортивного орієнтування – започаткованих у 2016 році щорічних міських змаганнях, які традиційно проводяться в травні у Києві, а цьогоріч ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Kyiv city race» на День Києва - нагороди в нашій скарбничці 05 червня 2023

Інновації у поліграфії на REX-T-REX-2025

Здобувачі освітньої програми «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» разом із доценткою кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталією Кулик відвідали виставку друку та реклами REX-T-REX, експоненти якої розкрили їм інновації у поліграфії – використання штучного інтелекту для оптимізації виробничих процесі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інновації у поліграфії на REX-T-REX-2025 19 вересня 2025